Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρωσία αποκάλυψε τις «ασκήσεις» ΗΠΑ-Ισραήλ

Η Ρωσία αποκάλυψε τις «ασκήσεις» ΗΠΑ-Ισραήλ
Η εκτόξευση των πυραύλων δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων, γεγονός που εντείνει τις υποψίες ότι Αμερική και Ισραήλ «ζεσταίνουν» τις πολεμικές τους μηχανές για τη Συρία

Πανικό προκάλεσε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας το πρωί της Τρίτης, ότι τα ρωσικά ραντάρ «έπιασαν» την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων», καθώς η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως η απαρχή της στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Συρίας.
Μετά την αποκάλυψη της Ρωσίας, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά ήταν στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΤΙ – ΕΠΙΔΟΜΑ- ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ. ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΣΥΛΟΥ»

Ο Ταρσίς ήρθε στην Αθήνα από το Μπραζανβίλ, το γαλλικό Κονγκό. Εκεί ήταν φοιτητής και έκανε την ειδίκευση του στις επικοινωνίες.

Η δικτατορία στη χώρα του και η μεγάλη έκρηξη τον Μάρτιο του 2012 τον ανάγκασαν να φύγει καθώς οι συλλήψεις του καθεστώτος δεν έκανε διακρίσεις.

Την Ελλάδα την γνώριζε στο σχολείο ώς την πιο φιλόξενη ευρωπαϊκή χώρα ως "γή ασύλου".

3o Masterclass Ν.Λυγερού ΑΟΖ και Ζεόλιθος(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο Ζεόλιθος στα χωριά της Ελλάδας". 
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρογγυλής "Ο ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ", 
Κέρκυρα. Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, ώρα: 20:00

Γιγαντιαία υπόγεια πέτρινα κουτιά κοντά στις πυραμίδες της Αιγύπτου (Βίντεο)

Τεράστια υπόγεια πέτρινα κουτιά κοντά τις πυραμίδες στην Αίγυπτο;

Μυστηριώδεις γιγαντιαία κουτιά κάτω από την αιγυπτιακή άμμο. Περισσότερα από 20 κουτιά έχουν ανακαλυφθεί.

Είναι ενδιαφέρον και μπορείτε να δείτε τα πάντα πολύ καθαρά.

Παρακολουθήστε...

Μέση Ανατολή: Το σχέδιο «CONPLAN 8022» και αυτά που δεν μας λένε!

Του  Λουκά Δ. Συμπερά*
Από το geopolitics


Το καλοκαίρι του 2004, ο τότε Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ενέκρινε μία άκρως απόρρητη έκθεση με την ονομασία «Προσωρινή Διαταγή Συναγερμού για Παγκόσμια Πλήγματα», μέσω της οποίας ζητούσε από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις πλήρη ετοιμότητα, σε συνθήκες μόνιμου συναγερμού έτσι ώστε να επιτεθούν σε εχθρικές για τις ΗΠΑ χώρες που αναπτύσσουν όπλα μαζικής καταστροφής, όπως είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, με την κωδική ονομασία CONPLAN 8022, είχε γνωστοποιηθεί ένα χρόνο νωρίτερα και ουσιαστικά προέβλεπε προληπτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν και της Βόρειας Κορέας τότε, βασισμένες σε σχέδιο «αστραπή» που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί το αργότερο σε δώδεκα ώρες.

Μια πολύ διδακτική ιστορία...

Κάθε μέρα, ένα μικρό μυρμήγκι πήγαινε στη δουλειά του πολύ νωρίς και ξεκίναγε αμέσως να δουλεύει. Ήταν πολύ παραγωγικό και χαρούμενο.
Το αφεντικό, το λιοντάρι, παραξενεύτηκε που το μυρμήγκι δούλευε χωρίς εποπτεία, και σκέφτηκε: «Αν το μυρμήγκι είναι τόσο παραγωγικό χωρίς εποπτεία, δεν θα ήταν ακόμη πιο παραγωγικό αν είχε κάποιον να τον επιβλέπει;»
Έτσι προσέλαβε μια κατσαρίδα, η οποία είχε μεγάλη πείρα σ' αυτή τη θέση και μάλιστα έγραφε καταπληκτικές αναφορές.

Χλευάζουν οι τουρκικές εφημερίδες τους Έλληνες που θα τρώνε ληγμένα τρόφιμα...

Με ειρωνικά σχόλια αντιμετωπίζει η Milliyet την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης που πέρασε νόμο με τον οποίο θα επιτρέπεται η πώληση ληγμένων προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ.
Σε σχετικό της δημοσίευμα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα ξεπέρασε την ημερομηνία λήξης της» αναφέρει πως η χώρα μας: « δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οικονομική κρίση προσπαθεί να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του κόσμου. Μια απ’ αυτές τις λύσεις είναι πως τα σουπερ μάρκετ θα μπορούν να έχουν στα ράφια τους προϊόντα στα οποία θα έχουν περάσει η ημερομηνίες λήξης τους. Τα μπαγιάτικα προϊόντα θα μπορούν να πωλούνται φθηνότερα. Έτσι η γειτονική χώρα πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών την ημερομηνία λήξης».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!

Σοκάρουν οι στιχομυθίες που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο των πρώτων μηνών του 2011 και αποκαλύπτουν "γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ'.
Ήταν η χρονική συγκυρία που συνδεόταν με την κατοχύρωση του (ουσιαστικού) ελέγχου στα εμβάσματα και στις καταθέσεις του εξωτερικού, μέσα από τις διατάξεις ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και η εποχή που η Ελλάδα είχε αποσπάσει από τους Eυρωπαίους ηγέτες την χρονική επέκταση των Μνημονίων κατά 7,5 χρόνια και ετοιμαζόταν να καταρτίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περιόδου 2012-2015.
Στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών ο παραπεμφθείς σήμερα σε Ειδικό Δικαστήριο για τη λίστα Λαγκάρντ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τάφοι "εξωγήινων" ή προϊόν φαντασίας;

Κατά καιρούς ανακαλύψεις γιγάντιων ή ακόμα και μικρών περίεργων σωμάτων ανακοινώνονται από αρχαιολόγους και ερευνητές, οι περισσότεροι το ακούνε με ένα ειρωνικό μειδίαμα ενώ λίγοι τις παίρνουν στα σοβαρά. Τελικά τι συμβαίνει; Είναι προϊόν φαντασίας, απάτης, είναι όντως εξωγήινοι ή μήπως ζούσαν και ζουν ανέκαθεν ανάμεσα μας; Άς δουμε μερικές από αυτές τις ανακαλύψεις...
Κιγκάλι, Ρουάντα -2011
Σύμφωνα με μια επιστημονική έκθεση που κατατέθηκε από μια ομάδα ανθρωπολόγων κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Κεντρική Αφρική, αποκαλύφθηκαν 200 γιγαντιαία εξωγήινα σώματα που είχαν εγκλωβισθεί για πέντε και πλέον αιώνες.

Κέρδη στην Wall μετά τα μάκρο

Dow14.934,183,31 0,02%  



  Nasdaq3.649,0436,43 1,01%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street έπειτα από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, την παραγωγικότητα και τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ και ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ πλησίασε το 3% φτάνοντας έως στο 2,983%.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου υποχώρησαν κατά 9.000 στους 323.000 ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 330 χιλ.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας ADP, οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 176.000 τον τελευταίο μήνα, ενώ οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο κατά 178.000. Η άνοδος του Ιουλίου αναθεωρήθηκε καθοδικά στις 198.000 από 200.000.

Ο δείκτης PMI του ISM για τον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 58,6 μονάδες τον Αύγουστο από 56 τον Ιούλιο, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2005, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 55 μονάδες.

Πτώση 2,4% εμφάνισαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στο ποσό των 485 δισ. δολαρίων, ενώ οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μεγαλύτερη πτώση 3,4%.

Εισαγωγή στη θαλασσοστρατηγική

Του Ν. Λυγερού

Αν εξετάσουμε τη γεωστρατηγική ως αντικείμενο επιστημονικό που ασχολείται με τη γεωγραφία και τη στρατηγική, μέσω της τοποστρατηγικής που ασχολείται με την τοπολογία και τη στρατηγική, τότε μπορούμε να την ερμηνεύσουμε ως τομέα που μελετά τις αποστάσεις και τις επαφές ειδικά για την ξηρά, δηλαδή τη γη. Με τον ανάλογο τρόπο μπορούμε να εισάγουμε τη θαλασσοστρατηγική που ασχολείται με τη θάλασσα και τη στρατηγική μέσω της απόστασης. Έτσι η θαλασσοστρατηγική μπορεί να παρουσιαστεί ως το alter ego της γεωστρατηγικής.

ΠΛΕΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΡΠΑΘΟΥ Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται: Η Τουρκία έβγαλε το "Barbaros" στο Αιγαίο!!!

Την ίδια στιγμή που στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική παραγωγή φυσικού αερίου, στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, στις 10.00 το πρωί, η Τουρκία «απάντησε» στέλνοντας το νεότευκτο υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος της στο Αιγαίο.
Το σκάφος έπλεε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του νοτιοανατολικού αιγαίο και να προσεγγίζει το Καστελόριζο
Το «Μπαρμπαρός» (Barbaros Hayrettin Pasa) πρώην Polarcus Samur αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά της Κύπρου, μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κατευθύνεται προς τη Μερσίνα.

Κόντρα για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών...Μην ασχολείσαι με τη θρησκεία μας, λέει το υπουργείο Παιδείας στη Ρεπούση


«Η θέση που εκφράζω, είναι θέση της ΔΗΜΑΡ» απαντά η βουλευτής του κόμματος του Φώτη ΚουβέληΣτην άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί η διδασκαλία των Θρησκευτικών στα ελληνικά λύκεια επέμεινε η κυρία Μαρία Ρεπούση, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι η θέση που εκφράζει «είναι και θέση της ΔΗΜΑΡ».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σφοδρή κριτική από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, που χαρακτήρισε «τραγελαφικά» και «ασυναρτησίες» τις θέσεις της κυρίας Ρεπούση.

Ακόμα και τώρα επιμένει στο «λεφτά υπάρχουν» ο Παπανδρέου


Το ΠΑΣΟΚ μετά την 3η Σεπτέμβρη: Τα σχέδια του Ε. Βενιζέλου για την κεντροαριστερά, οι σχέσεις με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος των Σημίτη και Παπανδρέου,
Την κυβέρνησή του υπερασπίστηκε στην ομιλία του στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η επιμονή του στη φράση που σχολιάσθηκε όσο καμία άλλη στην πολιτική του καριέρα, το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε το «λεφτά υπάρχουν», που είχε γίνει σύνθημα στην προεκλογική περίοδο το 2009, δίνοντας εξηγήσεις: «Είχα πει "λεφτά υπάρχουν". Και όντως τα λεφτά υπήρχαν αν αντιμετωπίζαμε τη φοροδιαφυγή, αν βάζαμε τέλος στη σπατάλη».

G20: Αναμέτρηση Ομπάμα-Πούτιν για τη Συρία

συρια, πουτιν, ομπαμα, g20
Η σύνοδος κορυφής των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου παίρνει χαρακτήρα αναμέτρησης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τις χώρες που συντάσσονται με τις ΗΠΑ υπέρ μιας στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία και στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρωσία να απαντήσει σε περίπτωση ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Δαμασκού, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι θα εφοδιάσει με αντιπυραυλική ασπίδα της Συρίας, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ και ο «διεθνής συνασπισμός» που χτίζουν εξαπολύσουν επίθεση.

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη
«Να τελειώνουμε με τον Αρχιερέα της Διαπλοκής και τους εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας»
Την οργή των Καραμανλικών προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του κ. Σημίτη στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2004-2009.
Εκτός των Π. Παυλόπουλου και Ε. Αντώναρου, εικόνα αναβρασμού επικρατεί και σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να κάνουν ζυμώσεις, προκειμένου να υπάρξει ηχηρή απάντηση στον κ. Σημίτη ενώ ακούστηκε η φράση «Δεν θα μείνει έτσι αυτή η πρόκληση. Να τελειώνουμε με τον Αρχιερέα της Διαπλοκής και τους εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας».

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε
Μια τραγωδία συγκλονίζει την Κομοτηνή.

Ένας άνδρας αφού πρώτα πυροβόλησε με καραμπίνα τη γυναίκα του στην πλάτη, στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του δίνοντας τέλος στη ζωή του.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πριν αυτοκτονήσει τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως είχε σκοτώσει τη γυναίκα του. Πολύ γρήγορα έφτασε στο σπίτι περιπολικό και οι αστυνομικοί αντίκρισαν τα άψυχα σώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, που διαπίστωσε ότι ο θάνατος και των δύο στο σπίτι τους, που βρίσκεται στην περιοχή Κόσμιο της Κομοτηνής ήταν ακαριαίος.

Άκης: Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Άκης: Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ
Συγνώμη μόνο για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο κλείσιμο της συμπληρωματικής απολογίας του για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αναγνωρίζοντας την ευθύνες που του αναλογούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας είπε: «Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και τους χιλιάδες ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί .Με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάπου εκεί το ποτήρι ράγισε, έσπασαν τα πάντα.
Έχουν όλοι ευθύνη. Οδηγήσαμε σε οικονομική χρεοκοπία τη χώρα και φορτωθήκαμε σκληρές, επώδυνες και εκδικητικές λύσεις των δανειστών μας. Έχω υποχρέωση να απευθυνθώ στον κόσμο αυτό που αισθάνεται ότι τον έχω αδικήσει για όλα αυτά. Εγώ βεβαία χρεώνομαι το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί. Ζήτω να κατανοήσουν και να είναι ανοιχτοί με βάση τα χρόνια που δουλέψαμε μαζί και δεχθούν τη συγγνώμη»

Πάτρα: «Δεν πρόκειται να γίνει σεισμός 9 Ρίχτερ» - Οι Γάλλοι έκαναν την αναφορά εκ παραδρομής λένε κορυφαίοι σεισμολόγοι

Μια φράση που ειπώθηκε εκ παραδρομής και σίγουρα χωρίς επιστημονική βάση χαρακτηρίζει ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών – και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μέχρι την περασμένη Τρίτη- Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.
Συμμετέχοντας κι ο ίδιος στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα SHARE, από το οποίο προέκυψαν οι χάρτες που δημοσιεύτηκαν στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, είναι σε θέση να γνωρίζει πως «ουδέποτε προέκυψε κάτι τέτοιο και γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα δεν δεν υπάρχουν ρήγματα ικανά να δώσουν τόσο καταστροφικούς σεισμούς».

Πλοίο υπό κυπριακή σημαία μετέφερε απαγορευμένο υλικό στη Συρία...Φορτώθηκε από τη Σαγκάη


Λευκωσία: Αποτράπηκε η μεταφορά στη Συρία απαγορευμένου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ηλεκτρονικού υλικού που χρησιμοποιείται από μηχανισμούς καταστολής, το οποίο μετέφερε πλοίο υπό κυπριακή σημαία και ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές Αρχές επικοινώνησαν με την κυπριακή κυβέρνηση, την οποία ενημέρωσαν ότι το υλικό είχε φορτωθεί στη Σαγκάη.

Μπουνιές στο Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών

Του Γιώργου Φράγκου
Από το  philenews

Λευκωσία: Με ιδιαίτερη ζέση και μεγάλο πάθος ασχολούνται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών με την αποστολή που τους έχει ανατεθεί, σε σημείο μάλιστα που ανταλλάζουν και μπουνιές μεταξύ τους… επιχειρηματολογώντας τοιουτοτρόπως πάνω σε υπηρεσιακά θέματα! Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. των Κ.Α. σε πρόσφατη συνεδρία, θύμιζε ρινγκ ή ολομέλεια κοινοβουλίου χώρας της Άπω Ανατολής, όπου συχνά–πυκνά εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές.

Οριακά ανοδικά κινείται την Πέμπτη το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με ελαφρά κέρδη συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στη 12:32, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,10% και βρισκόταν στις 94,52 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 35,89 μονάδες με άνοδο της τάξης του 0,28%.

Ο όγκος των συναλλαγών αυτή την ώρα διαμορφωνόταν στα €16.481,50.

Στάση αναμονής από τους επενδυτές - Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο γνωστό υποτονικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών διεξάγονται, μέχρι στιγμής, οι συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε οριακά θετικό έδαφος, με διακύμανση... 6 μονάδων, ενώ ο τζίρος παραμένει σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα.

Επιλεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών και στάση αναμονής, με «φόντο» και τις ανακοινώσεις που αναμένονται μετά τις 15:30 από την ΕΚΤ, «βλέπει» για σήμερα η Beta Securities.