Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 13 Δεκεμβρίου 1943

H «Ράχη του Καπή», όπου εκτελέστηκαν 800 Καλαβρυτινοί
Η κατοχή αποτελεί μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Ο λαός μας, εξαντλημένος από την πολεμική εποποιία του 1940, υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές περιπέτειες και κακουχίες: την εισβολή των κατακτητών, το πρόβλημα της επιβίωσης, την οδυνηρή περιπέτεια της πείνας, εκτελέσεις, βασανιστήρια και καταστροφές.
Η ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, τόπος με μακραίωνη ιστορική διαδρομή και επαναστατικό παρελθόν, υπέστη την περίοδο της Κατοχής τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, με μαζικές εκτελέσεις αμάχων και ολοκληρωτικές καταστροφές. Στο χώρο της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων οργανώθηκε αντιστασιακό κίνημα ενάντια στους ξένους κατακτητές. Το καλοκαίρι του 1943, άρχισαν εκτελέσεις, βομβαρδισμοί και καταστροφές χωριών.

Δήλωση-έκπληξη Αναστασιάδη: Το κυπριακό θα λυθεί μέχρι το καλοκαίρι - ΕΦΟΣΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Λύση του Κυπριακού μέχρι το καλοκαίρι βλέπει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Τονίζει ειδικότερα ότι στις συνομιλίες με την τουρκοκυπριακή πλευρά έχει σημειωθεί τέτοια πρόοδος που είναι δυνατή η επίτευξη λύσης, υπό την προϋπόθεση ότι το επιθυμεί ειλικρινά η τουρκική πλευρά και θα προβεί στις αναγκαίες υποχωρήσεις.
Αποσαφηνίζει, πάντως, ότι σε αντίθεση με το τι συνέβη στην περίπτωση του σχεδίου Ανάν, το οποίο χαρακτηρίζει "δοτό", δεν προτίθεται να φέρει ενώπιον του λαού ένα νέο σχέδιο που ο ίδιος θα θεωρεί απαράδεκτο.

Δείτε τα πιο περίεργα όντα που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα κάμερα(Βίντεο)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα πιο περίεργα πλάσματα που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη τη Γη.
Το τι μπορεί να είναι κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει.
Σίγουρα όμως η εικόνα προβληματίζει.

Ένας δάσκαλος από τη Θράκη απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες!

Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας

Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.

Ο Ιπτάμενος Δίσκος του Νίκολα Τέσλα που δεν κατασκευάστηκε ποτέ. Κρατήστε το «ποτέ!»

Έρευνα, Νίκος Αποστολόπουλος (Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Ο Νίκολα Τέσλα θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες και μυστηριώδη μορφές που έζησαν ποτέ, ενώ έχει πιστωθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου μέρους της τεχνολογίας την οποία εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένη. Χωρίς τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα δεν θα είχαμε το εναλλασσόμενο ρεύμα, την αξιοποίηση και διανομή του φωτός, τις ακτίνες Χ, το ραδιόφωνο, το πηνίο Tesla, το τηλεχειριστήριο, τη ρομποτική, το λέιζερ, τις ασύρματες επικοινωνίες, την απεριόριστα ελεύθερη ενέργεια κ.α. Για το λόγο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Tesla ερεύνησε επίσης το κόσμο της πτήσης και ενδεχομένως, της αντιβαρύτητας.

Πυραμίδα Αιγύπτου: Βρέθηκε κομμάτι σίδηρου με νικέλιο που δεν υπάρχει στην Γη. Αποσιωποιήθηκε.

Το 1837, ο συνταγματάρχης Howard Vyse, με τη βοήθεια δύο μηχανικών και
εργατών, αποφάσισε να ερευνήσει ένα δωμάτιο της μεγάλης πυραμίδας Γκίζας της Αιγύπτου.

Για τον καθαρισμό της εισόδου του δωματίου χρησιμοποίησαν μέθοδο όχι και τόσο λεπτή.

Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να πέσει ένα κομμάτι τοίχου της πυραμίδας.
Αυτό έγινε την Παρασκευή στις 26 Μαΐου του 1837.

Όταν έπεσε η σκόνη τότε ανακάλυψαν και ένα κομμάτι κατεργασμένο σίδηρο, περίπου 26 εκατ μήκος και πλάτος 8,6 εκατ. περίπου με πάχος 4 εκατ. περίπου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ Λ-SAT...!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΕΛΛΑΣ - ΗΛΙΟΣ - ΛΙΘΟΣ" ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ...!!


Σήμερα Κυριακή, στις 12:52 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, έχει προγραμματιστεί να γίνει η εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, του Λ-sat, στο διάστημα.

Η εκτόξευση θα γίνει από το Wallops Flight Facility της NASA, με πύραυλο Antares της Orbital Sciences.

«Είναι μια επίδειξη του παγκοσμίως διαπρέποντος επιστημονικού ελληνικού μυαλού», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Lamda Team.

ΕΕ - Τουρκία: Ανοίγει αύριο ένα κεφάλαιο, υποθήκη για άλλα πέντε - Τουρκική φιέστα με τρεις υπουργούς στις Βρυξέλλες

Ανταπόκριση: Παύλος Ξανθούλης, Βρυξέλλες
Από το philenews
 
Βρυξέλλες: Φιέστα, με σύνθημα την «επανενεργοποίηση» της ενταξιακής της πορείας, στήνει η Άγκυρα στις Βρυξέλλες, στέλνοντας στην έδρα της ΕΕ τρεις υπουργούς, οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν αύριο σε Διακυβερνητική Διάσκεψη με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, για το άνοιγμα του κεφαλαίου 17, «Οικονομική και Νομισματική Πολιτική».

«Βόμβα» Ρέγκλινγκ: Υπαρκτή η πιθανότητα Grexit...Ο επικεφαλής του ESM λέει ότι δεν υπάχει πιθανότητα για «πλήρη έξοδο» της Ελλάδας στις αγορές το 2016

...εφόσον οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ως μέλος της Νομισματικής Ένωσης δεν γίνουν σεβαστές - Βίζερ: Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ - «Σύγκλιση» ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ανάλυση του ΔΝΤ για την ρύθμιση του χρέους βλέπει ο Ρέγκλινγκ
Εκ των ων ουκ άνευ για την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου θεωρούν τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα τόσο ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) όσο και ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group.

Ρωσικό αντιτορπιλικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους στο Β.Αιγαίο! ΤΟ ΓΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ - ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews

To ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivy περιπολώντας στο Βόρειο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα 22 χλμ. από την Λήμνο, έβαλλε πραγματικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους το οποίο πλησίασε απειλητικά το ρωσικό πολεμικό και παρά τις προειδοποιήσεις αυτό ακολιυθούσε πορεία σύγκρουσης.

Το πλήρωμα του Α/Τ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικού υπουργείο Αμυνας πριν λίγο,, εντόπισε το τουρκικό σκάφος σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να έχει λάβει μετωπική πορεία κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού λίγα λεπτά μετά τις 09.00 σήμερα.