Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Τo άδοξο τέλος μεγάλων ανδρών της αρχαίας Ελλάδας Τι θάνατο επεφύλασσαν οι συμπατριώτες τους στους Αριστοτέλη, Πυθαγόρα, Πρωταγόρα, Θουκυδίδη, Παυσανία και αρκετούς ακόμη

Ονόματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου που προκαλούν σήμερα ρίγη με το μέγεθος και το ανάστημά τους ήταν στα χρόνια τους απλοί άνθρωποι της εποχής τους.
Κορυφαίες προσωπικότητες όλοι στον τομέα τους, κόμιζαν γνώσεις και θριάμβους και οδηγούσαν τις εξελίξεις, μόνο που δεν ήταν όλοι έτοιμοι να τους αναγνωρίσουν τα διανοητικά ή στρατιωτικά κατορθώματά τους.
Οι επόμενες χιλιετίες θα υποκλίνονταν βέβαια στον ηρωισμό και τις ξακουστές συνεισφορές τους στο πνεύμα, τα γράμματα, τις τέχνες ή τον πόλεμο, στο ίδιο τους το μεγαλείο δηλαδή, μόνο που η αποθέωση έμελλε να έρθει αιώνες αργότερα.

Η ανέγγιχτη 'Γαλάζια Λίμνη' της Ελλάδας(Βίντεο)

Απολαύστε μια πτήση πάνω από έναν τόπο που μοιάζει βγαλμένος από χέρι ζωγράφου

Στις εσχατιές της Ελλάδας, εκεί που ατενίζει κανείς την Τουρκία σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται αυτός ο επίγειος, σχεδόν ανέγγιχτος παράδεισος.

Πρόκειται για το Κασονήσι, το τρίτο σε έκταση νησί γύρω από τη Σάμο, μία ανάσα από αυτή.
Η θάλασσα σε αυτή την τυρκουάζ λωρίδα μοιάζει να είναι "βελούδινη", τα νερά παίρνουν απίστευτα χρώματα, σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και είναι ρηχά και φιλικά για κολύμπι. Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι.

Ο καθένας μας μπορεί να ξεπεράσει τους αρχαίους προγόνους

(όχι απλά να τους φτάσει, να τους ξεπεράσει)
Ο Αχιλλέας βλέπει τη θεά Αθηνά και του λέει ότι μπορεί να επιλέξει είτε να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα, αλλά ως απλός άνθρωπος, να κάνει οικογένεια να δει εγγόνια κλπ., ή να γίνει ήρωας, που σημαίνει ότι ναι μεν θα πεθάνει νέος, αλλά όσο ζει θα είναι άτρωτος κι όταν πεθάνει θα μείνει αθάνατος.

Πριν προχωρήσουμε στο άτρωτος και αθάνατος, να δούμε κάτι σημαντικό. Ο μύθος λέει ότι τη συζήτηση αυτή ο Αχιλλέας την έκανε με την θεά Αθηνά, στην πραγματικότητα όμως με τον εαυτό του την έκανε.

«Καζάνι που βράζει» η Καταλονία - Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρκελώνης (Βίντεο)

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Καταλονία μετά την ανακοίνωση του Μαριάνο Ραχόι για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 για την ανάκληση εξουσιών από την περιφέρεια.
Κάτοικοι της Βαρκελώνης ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, κρατώντας σημαίες της Καταλονίας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κεντρικής κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας ήταν το πρώτο μέλος της περιφερειακής κυβέρνησης που αντέδρασε στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού. «Ο κ. Ραχόι και οι σύμμαχοί του δεν ανέστειλαν μόνο την αυτονομία, ανέστειλαν τη δημοκρατία».