Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Για να ξέρετε -Τι είναι τα IOU – Πώς χρησιμοποιούνται – Ποιοι οι κίνδυνοι


IOY

Πολλά λέγονται για αυτά αλλα οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι είναι

Τα IOU θα είναι ένα χρεόγραφο το οποίο θα χρησιμοποιείται παράλληλα με το κεντρικό νόμισμα της χώρας και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους.
Θα εκδίδονται από το Δημόσιο και πάνω τους θα αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, το ποσό οφειλής και το όνομα του δικαιούχου.
Τέτοιου είδους χαρτιά θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε «νόμισμα», παράλληλα με το ευρώ.
Δεν θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά -πχ σε καταστήματα- αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, τουλάχιστον αρχικά.

Σκληρό σκίτσο: Η Μέρκελ καρφώνει σε λόγχη τον Τσίπρα

Ένα εξαιρετικά σκληρό σκίτσο επιλέγει ο Peter Brookes για να παρουσιάσει την ελληνική κρίση στο Thetimes.
Με φόντο τη γερμανική σημαία, η καγκελάριος της Γερμανίας σφίγγει το χέρι του Αλέξη Τσίπρα που κρατά μια μικρή ελληνική σημαία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μικρογραφία, βρίσκεται καρφωμένος στη λόγχη του κράνους της Άγκελας Μέρκελ και στο πρόσωπό του αποτυπώνεται γλαφυρά το αίσθημα του πόνου.

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Του Γιώργου Χαρβαλιά
Από το dimokratianews

Η διαδικασία εξευτελισμού της πατρίδας δεν έχει όρια
Δεν φαίνεται να έχει τέλος η διαδικασία ταπείνωσης και διασυρμού, στην οποία υποβάλλει την Ελλάδα και την εκλεγμένη κυβέρνησή της ο τροχήλατος φυρερίσκος του Βερολίνου.

Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι τέτοιος ώστε οι Γερμανοί και τα εξαπτέρυγά τους, ακόμη και αν δεν επιβάλουν το Grexit, μπορούν να καθυστερούν τη διαδικασία επ' αόριστον προσθέτοντας νέες αξιώσεις μέχρι να στερέψουν τα ΑΤΜ στις ελληνικές τράπεζες.

ΝYT: Καταστροφική η συμφωνία για την Ελλάδα... ίσως και για την Ευρώπη


Η ελληνική συμφωνία αποτελεί καταστροφή - σίγουρα για την Ελλάδα και ενδεχομένως και για την Ευρώπη - υποστηρίζει σε σημερινό της άρθρο, η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η συμφωνία της Δευτέρας σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο. «Η Ελλάδα διαθέτει ανεργία 26% , ο τουρισμός παραπαίει και οι τράπεζες είναι κλειστές» αναφέρει, περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Foreign Policy: "Oι Γερμανοί έβαλαν την σημαία τους ξανά στην Ακρόπολη" - "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ"

"Οι Έλληνες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παραμονή τους στο ευρώ για να καταστρώσουν ένα πλάνο διαφυγής από αυτό. Να εξασφαλίσουν τις τράπεζές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ και να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο που να μην μπορεί ξανά η ΕΚΤ να τους κλείσει τις τράπεζες." αναφέρει το γνωστό Foreign Policy, το οποίο έχει σε πρώτο πλάνο μια φωτογραφία με την γερμανική σημαία ξανά στημένη πάνω στην Ακρόπολη.

Εθνικό σκάνδαλο: Υποθήκευσαν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δύο ημέρες πριν παραχωρήσουν δικαιώματα εξόρυξης!

ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
 
Ολα τα δικαιώματα από την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για μία περίοδο 30 ετών από την ημέρα έναρξης της εξόρυξης και μετά θα περιληφθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και θα αποτελέσουν "πόρους αποπληρωμής των δανειστών"!

Telegraph: Ως άλλοι ολύμπιοι θεοί, οι δανειστές κατακεραυνώνουν τους Έλληνες

Σε αντίθεση δε με το κλασικό δωδεκάθεο, όπου μόνο ο Δίας κρατούσε τον κεραυνό τιμωρώντας τους εχθρούς του, τώρα όλοι διαθέτουν αυτό το χρήσιμο «αξεσουάρ» 
Μία ομάδα καινούργιων θεών φαίνεται πως έχει αντικαταστήσει το δωδεκάθεο της Ελλάδας με ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις εναντίον της χρεωμένης χώρας.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η Telegraph με σημερινό της σκίτσο, στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Handelsblatt: O Σόιμπλε πίεζε χθες για χρήση IOUs στην Ελλάδα!

Πρότεινε στο χθεσινό Eurogroup τη χρήση του "παράλληλου νομίσματος" IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει η Αθήνα μέρος των εσωτερικών υποχρεώσεών της - Τα γερμανικά ΜΜΕ μιλάνε για μίνι Grexit με αφορμή την πρόταση
Τελικά Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται ότι συμφωνούν σε πολλά ζητήματα! Σύμφωνα με αποκάλυψη της Handelsblatt ο Γερμανός υπ. Οικονομικών μετά το πενταετές Grexit, που εξόργισε πολλούς συναδέλφους του, πρότεινε τη χρήση IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση στο Eurogroup. Μάλιστα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης, γερμανικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι η πρόταση ισοδυναμεί με μίνι Grexit.

«Γυαλί που ραγίζει» η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφο-ψήφο μετράνε τα «όχι»

«Τρόμος» στην Κουμουνδούρου για τους βουλευτές που διαφοροποιούνται ανοιχτά από τη συμφωνία με τους δανειστές και καταψηφίζουν τα μέτρα - Ποιοι θεωρούνται επίφοβοι - Τα σενάρια διάσπασης και ο ρόλος Λαφαζάνη και Στρατούλη
Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει από τη Δευτέρα, όταν και ανακοινώθηκε μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, κατά την Ευρωσύνοδο των Βρυξελλών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.