Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τα ιερά τρίγωνα της ελληνικής αρχαιότητας και η καλά κρυμμένη σημασία τους Οι μυστικιστικές τοπογραφικές συμμετρίες των αρχαίων Ελλήνων που αφήνουν άφωνη την οικουμένη

Από το newsbeast

Ο περίφημος γεωδαιτικός τριγωνισμός της αρχαίας Ελλάδας είναι άλλο ένα θαυμαστό μυστήριο των προγόνων μας, καθώς η χωροθεσία των ναών και των ιερών τους σχηματίζει νοητούς γεωμετρικούς σχηματισμούς που αψηφούν λογικές ερμηνείες και καλοβαλμένα πλαίσια εγγραφής.
Το γιατί έχτιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τους χώρους λατρείας τους κατά τρόπο που να δημιουργούν στον χάρτη ισόπλευρα και ισοσκελή τρίγωνα ή να επαληθεύουν περίπλοκες μαθηματικές σχέσεις παραμένει το μεγάλο ζητούμενο, με τα ερωτήματα που ανακύπτουν να είναι πολλά και ποικίλα: τι εξυπηρετούσε η ιερή αυτή χωροθεσία αλλά και πώς υπολόγιζαν τις τεράστιες αποστάσεις (πόσο μάλλον όταν παρεμβαλλόταν ανάμεσά τους η θάλασσα);

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ…ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Την έντονη οργή της Τουρκίας προκαλεί η πρόθεση του γερμανικού κοινοβουλίου να συζητήσει δημόσια στις 2 Ιουνίου το ζήτημα της αναγνώρισης της μεγάλης γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής από τους Οθωμανούς και Κεμαλικούς, δηλαδή την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων της Μικράς Ασίας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το γερμανικό κοινοβούλιο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές τελικά όρισε την 2α Ιουνίου να συζητήσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας όχι μόνο των Αρμενίων, όπως μέχρι σήμερα σχεδίαζαν, αλλά το συνολικό ζήτημα της γενοκτονίας όλων των χριστιανών της Ανατολής.

Αποκάλυψη: Ο πλανήτης Άρης είχε τεράστιο ωκεανό! – Δύο «τρομακτικά» τσουνάμι είχαν εξαφανίσει τα ίχνη του

Η ανακάλυψη νερού στον πλανήτη Άρη ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον επιστημονικό κόσμο. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές ειδήσεις των τελευταίων ετών.

Εν έτη 2016, λίγες στάλες νερού στον κόκκινο πλανήτη είναι ικανές να φέρουν τα… πάνω κάτω. Σε μια μακρινή, πολύ παλιά εποχή όμως, ο γείτονας μας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους μας ωκεανούς.

Ομιλία Ν.Λυγερού:"Στρατηγική αντιμετώπιση της Γενοκτονίας"(Βίντεο)

Ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Στρατηγική αντιμετώπιση της Γενοκτονίας"στην εκδήλωση με θέμα:
" 19 Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού".
Πλατεία Ελευθερίας, Δήμος Σερρών.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σηκώνουν κεφάλι οι Έλληνες του Πόντου κατά των Τούρκων: Ανοίξτε τις εκκλησίες μας

Οι τουρκικές τοπικές αρχές δεν δέχθηκαν αίτημα των Ελλήνων κατοίκων της ποντιακής πόλης Ορντού (Κοτύωρα), για την επαναλειτουργία μιας ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού της πόλεως Ορντού είχε υποβάλλει αίτηση να επαναλειτουργήσει η ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Altınordu και στον Taşbaşı Mahalle, υπό το πρίσμα ότι αυτό θα ωφελήσει τουριστικά και οικονομικά την περιοχή.
Η ιστορική εκκλησία έχει κτιστεί από τους Έλληνες το 1853.

Ρωσία προς Τουρκία: «Μιλάτε για την Κριμαία εσείς που έχετε εισβάλλει και επιβάλλει κατοχή στην βόρεια Κύπρο επί 40 χρόνια;» - «Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ»

Του Βασίλη Καπούλα 
Από το pronews
 
Nέα ηχηρή "σφαλιάρα" έδωσε στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για «κατοχή» της Κριμαίας λέγοντας πως η Άγκυρα είναι αυτή που έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα Κυπριακό έδαφος!

Η Μ.Ζαχάροβα υπενθύμισε στην Άγκυρα πώς δημιουργήθηκε το ψευδοκράτος, η «Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου» λέγοντας συγκεκριμένα:

ΕΝΦΙΑ: Χαράτσι έως και 3.425 ευρώ για 800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων - Τους περιμένει διπλό σοκ με τα εκκαθαριστικά του Αυγούστου

Colpo grosso με τις μειώσεις των αντικειμενικών -Τα νέα εκκαθαριστικά θα υπολογιστούν με νέους συντελεστές και άλλες ανατροπές που κρύβει το πολυνομοσχέδιο
Διπλό σοκ περιμένει τον Αύγουστο τουλάχιστον 800.000 ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ και όταν θα δουν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 θα διαπιστώσουν πως καλούνται να πληρώσουν από 50 έως 3.425 ευρώ περισσότερα από πέρυσι.

EgyptAir: Βρίσκουν συνέχεια ανθρώπινα μέλη, καθίσματα και βαλίτσες - Ανοιχτά της Αλεξάνδρειας

Συνεχίζονται οι έρευνες των αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων - Δορυφόρος εντόπισε πετρελαιοκηλίδα - Ειδική επιτροπή για τα αίτια της τραγωδίας
Νέα μακάβρια ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir εντόπισαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις του στρατού και του ναυτικού ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, μετά τη συντριβή του Airbus που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, εχθές Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής εταιρίας ο αιγυπτιακός στρατός και το πολεμικό ναυτικό εντόπισαν περισσότερα «αντικείμενα επιβατών, ανθρώπινα μέλη, αποσκευές και καθίσματα του αεροσκάφους».