Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Στη γλώσσα της πατρίδας μας»

Επιστολή του Συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης  στον Υπουργό Παιδείας:

«Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας.  

Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάννης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την Ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική.

Θράκη: Όργιο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου από την τουρκική τηλεόραση

Από ιδρύσεώς της η τουρκική κρατική τηλεόραση και πολύ αργότερα τα ιδιωτικά κανάλια, ακολουθώντας οδηγίες του τουρκικού ΥΠΕΞ και εθνικιστικών κύκλων, προέβαλαν την Ελληνική Θράκη ως μία αλύτρωτη πατρίδα του τουρκικού έθνους. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, στο ΤRΤ 1, στα δελτία πρόγνωσης καιρού, η Κομοτηνή και η Ξάνθη αναφερόταν μεταξύ των πόλεων της Τουρκίας. Όταν συνέχιζαν με πόλεις του εξωτερικού, τότε μόνο στο χάρτη της Ελλάδας εμφανιζόταν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα…

Τα τελευταία χρόνια, η ένταση και η έκταση της προπαγάνδας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, ακολουθώντας αναλογικά την κλιμακούμενη, πολιτική, οικονομική, πολιτισμική και εθνική διείσδυση της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη.

Αποκάλυψη : Το τουρκικό κράτος δίνει ΔΩΡΕΑΝ τις τηλεοπτικές σειρές στον ΑΝΤ1

"Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε δωρεάν σε άλλες χώρες, τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, για το καλό της Τουρκίας", δήλωσε ο αν.Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arıcı, ομολογώντας έτσι ότι το κράτος βρίσκεται πίσω από τις τηλεοπικές σειρές!

 Αναφέρθηκε μάλιστα στη σειρά ...που παρουσιάζει ο ελληνόφωνος ΑΝΤ1 με τίτλο "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής", (το αυθεντικό όνομα της σειράς είναι Muhteşem Yüzyıl, δηλαδή "μεγαλοπρεπής αιώνας",

ο ΑΝΤ1 τη βάφτισε "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" και οι Έλληνες τη βάφτισαν "Σουλεϊμάν ο κτηνοβάτης" από τη γνωστή λατρεία των Οθωμανών στο σεξ με ζώα.

Αφελείς, μύωπες ή και τα δύο;

Οι εξελίξεις, κατά κανόνα, στις ελληνοτουρκικές σχέ­σεις δεν προκύπτουν από τις επαφές και τις επίσημες επι­σκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποί­ησε προχτες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερι­κών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αυτές οι επισκέψεις, ειδικά τα τελευ­ταία χρόνια, λειτουργούν για τη δημι­ουργία της ψευδαίσθησης των ανέφελων σχέσεων καλής γειτονίας. Κάτω από αυτήν την ψευδαίσθηση χάσκει η οδυνηρή και επικίνδυνη πραγματικότη­τα: η Τουρκία από την κρίση των Ιμίων και έπειτα αμφισβητεί την κυριαρχία επί νησίδων, ακόμη και κατοικημένων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Τόμσεν: Κάναμε λάθος με τους Έλληνες…!

Ήπιε το αίμα των Ελλήνων και μ’ ένα συγγνώμη, τελειώνει; Όχι βέβαια, διότι συνεχίζει και επαυξάνει τα ίδια λάθη!

Άραγε αν δεν υπήρχαν οι συνεχείς πιέσεις και οι συνεχείς διαδηλώσεις από τον ελληνικό λαό θα παραδεχόταν ο κύριος κάτι παρόμοιο;
Ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα, είπε ο Πολ Τόμσεν σε ξένα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα», ο Δανός τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίστηκε με λάθος χειρισμούς, ότι καλύφθηκε ο μισός δρόμος κόβοντας τους μισθούς, ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας και ότι έπρεπε να ανοιχτούν οι αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα.

Πάτρα: Σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο - "Χάθηκαν" 50.000 ευρώ από το Μουσείο Επιστημών

Eπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Πατρών για υπόθεση "μαύρης τρύπας" 50.000 ευρώ για είδη που ποτέ δεν παρελήφθησαν και Υπηρεσίες που δεν προσφέρθηκαν ποτέ στο Μουσείο Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ήδη σχετικό πόρισμα των πρυτανικών αρχών διαβιβάστηκε από τον Πρύτανη Γιώργο Παναγιωτάκη στην Εισαγγελία πριν τρεις περίπου μήνες.
Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος" (ρεπορτάζ του Γιώργου Ηλιόπουλου) αντικείμενό της εξέτασης είναι οι οικονομικές ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν κατά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Μουσείου Επιστημών.

Μαλλιοτράβηγμα συζύγου & κόρης Άκη στον Κορυδαλλό!

Image
Ήταν γνωστό πως οι σχέσεις της νυν συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής, από τον πρώτο γάμο του, δεν ήταν καλύτερες. Έτσι το θερμό επεισόδιο που διαδραματίστηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ήρθε για να επιβεβαιώσει το εχθρικό κλίμα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, το μίσος ανάμεσα στις δύο γυναίκες παραμένει άσβεστο, με χαρακτηριστικό το γεγονός που συνέβη στο χώρο του διοικητηρίου, μετά την επιστροφή της Αρετής Τσοχατζοπούλου στην Ευελπίδων όπου είχε μεταβεί για συμπληρωματική κατάθεση.

Ομολογία Tepco για Φουκουσίμα: "Ξέραμε αλλά δεν μιλούσαμε"!

 Η ιαπωνική εταιρεία Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο πρόκλησης τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό του Μαρτίου του 2011 φοβούμενη ένα κλείσιμο του σταθμού για να βελτιωθεί η ασφάλειά του.
»Υπήρχε ένας αδήλωτος φόβος για ένα κλείσιμο έως ότου ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η Tokyo Electric Power Company (Tepco) σε έκθεσή της με τίτλο «Θεμελιώδης Πολιτική για τη Μεταρρύθμιση του Πυρηνικού Δυναμικού της Tepco».

Έκτακτο: Ο τουρκικός Στόλος βγήκε σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο και λαμβάνει θέσεις μάχης...


Όπως μεταδίδουν ρωσικές πηγές, το 80% των κύριων σκαφών επιφανείας καθώς και πυραυλάκατοι των ναυστάθμων από το Aksaz μέχρι την Αλεξανδρέτα (Aksaz, İskenderun, Mersin, Antalya) έχουν αποπλεύσει και λαμβάνουν θέσεις μάχης.
Συγκεκριμένα 6 κύριες μονάδες βρίσκονται μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, υπό την κάλυψη άσκησης με το αιγυπτιακό ναυτικό, 4 μονάδες (φρεγάτες και πυραυλάκατοι) έχουν αφιχθεί και βρίσκονται στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμοχώστου, 3 φρεγάτες βρίσκονται στο λιμάνι της Μερσίνας και ένα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Κύπρου (έχει εκδοθεί σχετικό subnote).

Η διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσης είναι αδιαμφισβήτητη και αυταπόδεικτη!

 Μεταξύ των πολλών παραδειγμάτων ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα:


Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι : δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας (μετέπειτα πήρε την μορφή: «έλα να τα βγάλουμε»)

«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται το "σατανικό" ζευγάρι - Το "θέατρο" της "παπαδιάς" στους γείτονες την επόμενη της δολοφονίας

- Τον εκτέλεσε ο εραστής ενώ η "παπαδιά" παρακολουθούσε από το διπλανό δωμάτιο
- Τρία χρόνια του ζητούσε να τον βγάλει από τη μέση
- Ποια λάθη οδήγησαν στη σύλληψη του ζευγαριου
- Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι απολογίες
- Δείτε τη φωτό του φονικού όπλου

Τρια χρόνια φαίνεται να σχεδίαζε το έγκλημα η 42χρονη που "έπεισε" τον εραστή της να δολοφονήσει τον άντρα της ανήμερα των γενεθλίων της. Ποια στοιχεία οδήγησαν στη σύλληψη του σατανικού ζευγαριού και που βρίσκονται τώρα τα τραγικά παιδιά της οικογένειας;

Πυροβόλησαν 14χρονη στο κεφάλι επειδή πήγαινε στο σχολείο

Η Malala Yousafzai ζει από θαύμα μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη από Ταλιμπάν. Η μικρή από το Πακιστάν δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στον ώμο, την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στην Μινγκόρα, την κύρια πόλη της κοιλάδας Σουάτ.

Ο λόγος της επίθεσης στην 14χρονη Πακιστανή ήταν επειδή πηγαίνει στο σχολείο και αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη παρόλο που η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πήγε καλά. Σήμερα, νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Άδωνις Γεωργιάδης: "Πολλά με έχουν πει, χαζό πάντως όχι"

To πρόσωπο του Α. Γεωργιάδη τοποθέτησαν άγνωστοι στην αφίσα της ταινίας "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι", αλλάζοντας ελαφρώς τον τίτλο. Τι έγραψε ο βουλευτής στο Twitter
Με χιούμορ αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντικρίζοντας τη φωτογραφία που έφτιαξαν άγνωστοι, χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του και το πόστερ της νέας ταινίας του Γ. Σμαραγδή, "Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι".
Στην αφίσα με τίτλο, ο "Θεός αγαπάει το Χαϊβάνι" και υπότιτλο "Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμα και να γίνεις βουλευτής", απεικονίζεται ο βουλευτής της ΝΔ με στολή εποχής.
Ο ίδιος ανεβάζοντας τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, σχολίασε:

Πυροβόλησαν τον πρόεδρο της Μαυριτανίας

Σφαίρα από στρατιωτική περίπολο δέχθηκε ο πρόεδρος της Μαυριτανίας Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ. Πώς αιτιολόγησε το περιστατικό ο υπουργός Επικοινωνιών.
Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το Σάββατο, σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Νουακσότ, για τραύμα που υπέστη μετά από πυροβολισμό, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters στρατιωτικές πηγές.

Σύγκρουση πυρηνοκίνητου υποβρυχίου με καταδρομικό

Παραλίγο τραγωδία κατά τη διάρκεια άσκησης στον Ατλαντικό. Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο συγκρούστηκε με καταδρομικό.
'Ενα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα καταδρομικό συγκρούσθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια ασκήσεων στ΄ανοικτά των αμερικανικών ακτών στον Ατλαντικό, όπως μεταδίδει το NBC Νews.
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Montpelier συγκρούσθηκε με το καταδρομικό San Jacinto.

Εικόνες σοκ: Ανήλικα κορίτσια παντρεύονται τον... παππού τους!!!

Νεαρά κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες κατά πολύ μεγαλύτερούς τους. Οι μαρτυρίες των ίδιων συγκλονίζουν.
Τα Ηνωμένα Έθνη δημοσιοποίησαν μία έκθεση με λεπτομέρειες για το πώς εκατομμύρια ανήλικα κορίτσια κάθε χρόνο αναγκάζονται να παντρευτούν άνδρες, οι οποίοι είναι κατά πάρα πολύ μεγαλύτεροί τους.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα την Παγκόσμια Ημέρα του Κοριτσιού και με τα στοιχεία που περιλαμβάνει αποδεικνύει πως εν έτει 2012 οι παιδικοί γάμοι εξακολουθούν να πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιστολή-κεραυνός με "11 αλήθειες" κατά της κυβέρνησης από κυβερνητικό βουλευτή

Κρίσιμα ζητήματα που άπτονται όχι μόνο της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της κυβερνητικής ηθικής και των βρώμικων παιχνιδιών που παίζονται σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει προς την κυβέρνηση ο βουλευτής της συμπολίτευσης (ΔΗΜΑΡ) Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.

Μέσα στην επιστολή απαριθμεί της "11 αλήθειες" τις οποίες -όπως αναφέρει- πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος.

Χωρικά ύδατα-"κτένα" πρότεινε για το Αιγαίο ο Α.Νταβούτογλου - Και έπεται η ... "μειονότητα"!!!


Eλληνικά χωρικά ύδατα-κτένα στο Αιγαίο, όπου σε άλλες περιοχές τα 6 σημερινά μίλια των ΕΧΥ θα γίνουν 8 ή 9 και τα σημερινά6 θα γίνουν 3 ή 4, είναι η κεντρική ιδέα των συζητήσεων του ΥΠΕΞ με την Άγκυρα, καθώς θεωρούν ότι έτσι ικανοποιούνται όλες οοι πλευρές και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, λόγω της αύξησης των ΕΧΥ σε ορισμένες περιοχές.
Είναι όμως έτσι; Γιατί αν το δεχθούμε, πρώτον θα έχουμε υποκύψει στον εκβιασμό του πολέμου, το casus belli της Τουρκίας, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίιωμα κατοχυρωμένο από διεθνείς συνθήκες το να αυξηθούν μέχρι τα 12 μίλια τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ η Τουρκία πλέον παύει να είναι σε καθεστώς γεωστρατηγικής ασφυξίας, καθώς θα "αναπνεύσει" σε κρίσιμα σημεία ειδικά μεταξύ των νησιών του Α.Αιγαίου, τα οποία παύουν να αποτελούν "τείχος" ελληνικής κυριαρχίας για την Άγκυρα από την Λέσβο μέχρι την Ρόδο.

Καμπανάκι από Ρωσία για "θερμή" σύγκρουση με ΝΑΤΟ: "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη"


"Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel.
Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη. 

Χαράζει για την Ελλάδα; - REUTERS: "Μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ η λύτρωση"

Mετά τις αμερικανικές εκλογές θα προωθηθεί λύση πακέτο γιαγαντιαίων διαστάσεων για Ελλάδα, Κύπρο, και Ισπανία, προφανώς γιατί δεν θέλουν επουδενί να διαταρράξουν την εκλογική διαδικασία στην κλονιζόμενη οικονομικά υπερδύναμη, αλλά και για να δωθεί μια συνολική λύση (;) στο πρόβλημα χρέους  των χωρών του Νότου.

Η Ισπανία θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και, αν αυτό συμβεί, το αίτημα θα συνδυαστεί με ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα και ένα πρόγραμμα για την Κύπρο, σε ένα μεγάλο πακέτο, αναφέρουν στελέχη της Ευρωζώνης.

"Μέγα το της Θαλάσσης κράτος" στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν θα είναι η Ελλάδα σε 10 χρόνια


Ολική ανατροπή της ισορροπίας στο Αιγαίο σε ότι αφορά την ναυτική ισχύ (το μοναδικό τομέα στον οποίο τουλάχιστον στα χαρτιά η Ελλάδα διατηρούσε μέχρι σήμερα την ισορροπία και ίσως μία ελαφρά υπεροχή) καταδεικνούουν τα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://turkishnavy.net/  τα άμεσα σχέδια της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας περιλαμβάνουν την ναυπήγηση 26 πολεμικών πλοίων, 12 αποβατικών, τριών βοηθητικών και απροσδιόριστο αριθμό νέων πολεμικων στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

Η Συρία απαγόρευσε τουρκικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της

Δαμασκός: Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τις τουρκικές πολιτικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της, λίγες μόλις μέρες αφότου η τουρκική κυβέρνηση αναχαίτισε ένα συριακό αεροσκάφος, το οποίο όπως υποστήριξε η Αγκυρα μετέφερε ρωσικό οπλισμό για τον συριακό στρατό.

Σε ανακοίνωση του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία μεταδόθηκε μέσω του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ειδήσεων, SANA, αναφέρεται ότι η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενώ γνωστοποιείται επίσης ότι η κίνηση αυτή αποτελεί "αντίποινα" για την απαγόρευση των συριακών πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Εξευτέλισαν την Κυπριακή Δημοκρατία

Του Μιχάλη Ιγνατίου από το  philenews

 Ηταν εξευτελισμός για την Κυπριακή Δημοκρατία η σύλληψη από τις δυνάμεις κατοιχής των τριών Ελληνοκυπρίων αστυνομικών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο και να απολέσουν τον οπλισμό τους, που αποτελεί περιουσία του κράτους. Η υπόθεση, που αποτελεί διολίσθηση προς αποδοχή «συνόρων» και «Αρχών» στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, αποδεικνύει εμπράκτως την ανάγκη να αναθεωρηθεί η πολιτική του «πήγαινε-έλα», μέσω διάτρητων διαδικασιών που νομιμοποιούν τη λογική της Αγκυρας και του παράνομου καθεστώτος, αλλά και πολλών στο εξωτερικό, για ύπαρξη «κρατικόμορφης διοίκησης», με «σύνορα και σημεία διέλευσης», «πρόστιμα» σε δήθεν παραβάτες και δη τα όργανα της έννομης τάξης.

Ακτινογραφία, εννιά χρόνια μετά, στα οδοφράγματα


Εννιά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα. Καταγράφηκαν 21 εκατομμύρια διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα και αντίστροφα.

Λευκωσία:21 εκατομμύρια διελεύσεις στο διάστημα αυτό.

Εννιά χρόνια μετά, γιατί οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα; Και γιατί οι Τουρκοκύπριοι επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές; Η δίψα για να δουν οι εκτοπισμένοι τα σπίτια τους, έχει κορεστεί; Πάντως δεν είναι και το καλύτερο να βλέπεις εποίκους να μένουν στο σπίτι σου και να μην μπορείς να κάνεις κάτι.

Ν.Λυγερός "ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Στρατηγική - Νοημοσύνη - Παιδεία".
Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Έδεσσας.
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, ώρα: 11.30.

Ν.Λυγερός "Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ" (Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ".
Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Έδεσσας.
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, ώρα: 20.30

Γιούχαραν επί 15 λεπτά την Άνγκελα Μέρκελ (Βίντεο)

Βίντεο: Γιούχαραν επί 15 λεπτά την Άνγκελα Μέρκελ
Δύσκολο απόγευμα πέρασε η Μέρκελ σε προεκλογική ομιλία στη Στουτγκάρδη. 
 
Κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Σεμπάστιαν Τέρνερ, όταν η Καγελάριος της Γερμανίας έκανε την εμφάνισή της το συγκεντρωμένο πλήθος την αποδοκίμασε για 15 ολόκληρα λεπτά!
Όσο διάστημα δηλαδή έμεινε στο βήμα!
Εκείνη πάλι σα να μη συμβαίνει τίποτα συνέχισε να μιλά ακάθεκτη, όπως ακάθεκτο ήταν και το ακροατήριό της.

Εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ;

Εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ!
Φαίνεται ότι η επιμονή του «μη ελεγχόμενου» οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη να βρεθεί οπωσδήποτε άκρη σε όλα όσα σχετίζονται με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» θα οδηγήσει σε αποτελέσματα τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό εν Ελλάδι! 

 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τα ονόματα μελών της οικογένειας κορυφαίου σήμερα πολιτικού!
Πρόκειται για οικογένεια που αν τελικά αποκαλυφθεί, θα προκληθούν σοβαρότατες αναταράξεις!

Σύσσωμος ο Τύπος κατά της Μέρκελ για τα ανώνυμα γενόσημα

Σύσσωμος ο Τύπος κατά της Μέρκελ για τα ανώνυμα γενόσημα

Χοντρό παιχνίδι με φόντο τα συμφέροντα των γερμανικών φαρμακευτικών εταιρειών παίζεται τους τελευταίους μήνες σε βάρος της δημόσιας Υγείας και της ελληνικής οικονομίας. 
Σύσσωμος ο Κυριακάτικος Τύπος επιτίθεται στις αναίσχυντες πρακτικές της τρόικας και της Μέρκελ, οι οποίες στο όνομα των δήθεν «περικοπών», επιχειρούν να παραδώσουν το σύστημα Υγείας της χώρας μας στις πολυεθνικές τους.
«Πρώτο Θέμα», «Παρόν», «Το Χωνί», «Παραπολιτικά» και «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτουν όλο το «βρώμικο» παιχνίδι, με το οποίο προσπαθούν ορισμένοι να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες μας.

Φοβούνται νέα Δεκεμβριανά στην κυβέρνηση

Φοβούνται νέα δεκεμβριανά στην κυβέρνηση
Έκδηλη είναι η ανησυχία των κυβερνητικών παραγόντων ενόψει της τελικής συμφωνίας με την τροικα για τα νέα μέτρα.
Όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μοιράζονται την αγωνία τους για επικείμενα παρατεταμενα επεισόδια σε όλες τις γωνίες της χώρας.
Κι όπως σημειώνουν... Όχι και αδικαιολόγητα!
Φράσεις όπως «θα μας πάρουν με τις πέτρες», «δε θα τολμήσουμε να ξαναπατήσουμε στην περιφέρεια μας», «ποιος ήρωας θα παρευρεθεί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» δίνουν και παίρνουν στο καφενείο της βουλής!

Πόλεμος στις φαβέλες



Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σήμερα σε δύο από τις φαβέλες με την περισσότερη βία του Ρίο Ντε Τζανέιρο, τη Τζακαρεζίνιο και την Μανγκίνιος, τις οποίες ελέγχουν έμποροι ναρκωτικών.
Νωρίς το πρωί περίπου 800 αστυνομικοί, συνοδευόμενοι από 13 τεθωρακισμένα, εισήλθαν στις δυο φαβέλες γνωστές ως κέντρα χρήσης κρακ.
Στη φαβέλα Τζακαρεζίνιο ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο η επιχείρηση στη φαβέλα Μανγκίνιος πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια.

Ι. Ραγκούσης: Να παραιτηθεί ο Βενιζέλος-Κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ ΚΟΔΗΣΟ!!!

Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο πρώην υπουργός, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση του Ευ. Βενιζέλου ως την πλέον κατάλληλη λύση μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την ¨λίστα Λαγκάρντ.

«Αν η χώρα δεν διερχόταν ιδιαίτερες συνθήκες, η πλέον αρμόζουσα λύση θα ήταν να ζητήσω να παραιτηθεί ο κ. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας της τεράστιες ευθύνες του» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ι. Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στην καθημερινή της Κυριακής.

Σόιμπλε: Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει, αλλά προειδοποίησε ότι τυχόν έξοδός της από την ευρωζώνη θα ήταν επιζήμια, όχι για για την ίδια τη χώρα, αλλά συνολικά για την ευρωζώνη.

«Νομίζω ότι δε θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη.«Η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι επώδυνο. Όλοι πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι απαραίτητο» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε:

Έρχεται πλήρης ανατροπή στα εργασιακά

Εμμένει η τρόικα στην πλήρη ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος στην χώρα, ζητώντας την κατεδάφιση και του τελευταίου προπύργιου, αυτού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χθες οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν «γη και ύδωρ» από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση,  κατά την διάρκεια της πεντάωρης συνάντησης τους, επιμένοντας στην "εδώ και τώρα" κατάργηση των τριετιών που προβλέπονται στην ΕΓΣΣΕ και την δραστική μείωση τόσο του ποσού των αποζημιώσεων με ή χωρίς προειδοποίηση, όσο και του χρόνου αναγγελίας της απόλυσης.

Corpus Christi και Σκίτσα του Μωάμεθ


«…Γνώσεσθε την Αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς…" (Κατά Ιωάννην, Η’ – 32)
(Το αν την αντέχουμε ή όχι θα φανεί στο τέλος του κειμένου...)

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Σάτιρα και προπαγάνδα. Ή αλλιώς, η Προπαγάνδα μέσω της Τέχνης.
 Η «έντεχνη λασπολογία» μέσω του «πολιτισμένου γέλωτος».

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού Αγώνα και ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς δίδει τούτες τις κρίσιμες ώρες για το Ελληνικό Έθνος ζωηρό το παρόν του με τα μηνύματα που περικλείονται στην δράση του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Γόνος αστικής οικογένειας, γιος του Μιχαήλ Μελά και γαμπρός του Στέφανου Δραγούμη με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο, γαλουχήθηκε από νωρίς με τα εθνικά ιδανικά που χάραξαν την πορεία του στην ένταξη στον ένδοξο ελληνικό στρατό. Πήρε τον δύσκολο δρόμο για την ευόδωση των πόθων του ελληνισμού για την απελευθέρωση των αλύτρωτων Ελλήνων και την εθνική ολοκλήρωση του Γένους. Δεν υπολόγισε μήτε ανέμελη καριέρα μήτε την πεισιθάνατη ηρεμία του ράθυμου κράτους του καιρού του.