Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστική φωτογραφία : Η ημέρα που η Νίκη της Σαμοθράκης μεταφέρεται στο Λούβρο

Το ιστορικό της κλοπής του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και η μεταφορά στο μουσείο του Λούβρου.

Στις 15 Απριλίου του 1865, η αρχαιολογική αποστολή του Γάλλου υποπρόξενου Καρόλου Σαμπουαζό, έκανε ανασκαφές στα βόρεια της Σαμοθράκης.Τότε ένας Έλληνας εργάτης αναφώνησε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα»!
Είχε βρει τα πόδια και τον κορμό της Νίκης της Σαμοθράκης.
Η Σαμοθράκη βρισκόταν ακόμα υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο Σαμπουαζό χρειαζόταν την άδεια της Υψηλής Πύλης, για να μεταφέρει το γλυπτό στη Γαλλία.
Το άγαλμα έφτασε στο Λούβρο στις 11 Μαΐου του 1864, αλλά με σημαντικές ελλείψεις. Είχε βρεθεί σε πολλά κομμάτια, γιατί οι καλλιτέχνες της Ελληνιστικής περιόδου συνήθιζαν να φτιάχνουν το γλυπτά σε τμήματα και να τα ενώνουν μετά.

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821(ΒΙΝΤΕΟ)


Απόσπασμα από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου, Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων

«Το τραγικότερο θύμα των πολέμων και των κάθε λογής επιδρομών υπήρξαν τα κλασσικά μνημεία και έργα τέχνης και κυρίως η Ακρόπολη. Στον τρίτο αιώνα μ.χ., κατά την εισβολή των Γότθων και Ερούλων (το 267) στην Ελλάδα, αφανίσθηκαν πολλά αρχαία κτίρια και καλλιτεχνήματα. Οι Ερούλοι, γερμανικό φύλο, κατά τη διάβαση του Αιγαίου, κατέστρεψαν το Ηραίο της Σάμου. Λεηλάτησαν την Αθήνα, την Κόρινθο και την Ολυμπία. (Renate Tolle, Die antike Stadt Samos, Mainz 1969, 6. Από αυτή την επιδρομή άρχισε ο αφανισμός των μνημείων της Ολυμπίας. Για να αντιμετωπισθούν οι εισβολείς υψώθηκε τείχος μεταξύ του ναού του Διός και της νότιας στοάς.

Στρατηγός Μακρυγιάννης: «ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ!»

Στρατηγός Μακρυγιάννης: «ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ!»Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια- φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο,τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ” Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν. [...]
.
Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα:

 «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να
σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι” αυτά
πολεμήσαμε».

(Απομνημονεύματα, 1829 – 1850)

Διάλεξη Ν.Λυγερού"Αρχιτεκτονικός Ζεόλιθος"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Αρχιτεκτονικός Ζεόλιθος". 
Μύλοι Μασούρα Αλεξανδρούπολης. 
Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Από τον Μικρό Πρίγκιπα στον Άνθρωπο χωρίς όνειρα"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από τον Μικρό Πρίγκιπα στον Άνθρωπο χωρίς όνειρα".
Takadum, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη.
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, ώρα 19:00

Αεροψεκασμοί από εμπορικές αεροπορικές εταιρείες;


Από την Τετάρτη 19/03/2014 ξεκίνησαν ξανά οι συνήθεις ψεκαστικές πτήσεις πάνω (και) από την Τρίπολη. Όμως, εκτός από τα (σχετικά) μικρά λευκά (χωρίς διακριτικά) αεροσκάφη που συμμετέχουν στην "θολούρα" που βλέπουμε πλέον τις περισσότερες ημέρες στον (άλλοτε καταγάλανο) ουρανό της Ελλάδας, φαίνεται ότι και
εμπορικές αεροπορικές εταιρίες αφήνουν χημικά ίχνη κατά την διάρκεια της διαδρομής τους.


Παρατηρώντας τον ουρανό καθώς και την ιστοσελίδα flightradar το μεσημέρι της Πέμπτης 20/03/2014, εντόπισα συνολικά 4 αεροπλάνα σε διάστημα περίπου 35' που ψέκαζαν κατά την διάρκεια της πτήσης τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρίες KLM & Saudi Arabian Airlines.

Ντιέγκο Γκαρσία: Η διαβόητη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και η βρώμικη ιστορία της

Ο μικρός εξωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που λειτουργεί πλέον ως η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ μπήκε μόλις στον δημόσιο λόγο, από τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει την τραγική Πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να κατευθύνθηκε εκεί.

Κι αυτό γιατί τα χρονικά του Ντιέγκο Γκαρσία μοιάζουν πράγματι με συνωμοσιολογικό σενάριο, καθώς η ζοφερή πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τον σκοτεινό νου όσων βλέπουν απόκρυφες ιστορίες παντού!

Η Ρωσία τώρα δηλώνει έτοιμη να προσαρτήσει όλη τη νοτιοανατολική Ουκρανία


Ενώ πριν λίγες ημέρες ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωνε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί να προσαρτήσει άλλα εδάφη της Ουκρανίας εκτός της Κριμαίας, οι νέες δυτικές κυρώσεις σε συνδυασμό με τη συμφωνία πολιτικής σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέγραψε η μη εκλεγμένη ακροδεξιά μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου, δυναμιτίζει το κλίμα, με τους Ρώσους τώρα να μιλάνε ανοιχτά για προσάρτηση όλης της ρωσόφωνης νοτιοανατολικής Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, ο ναζιστικών απόψεων Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, υπέγραψε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε ευρωπαϊκή πηγή.

ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ! Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”. ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!!!


Το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα για την «βιομετρική κάρτα» άναψε η Αρχή Προστασίας για τα προσωπικά Δεδομένα
. Η «βιομετρική κάρτα» εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος αφού πέρα από τα συνηθισμένα στοιχεία που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά που είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» ( μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας) η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου.

Δηλαδή μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, του τρόπου βαδίσματος, καθώς και φυσικών ή άλλων χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση(π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

H Eθνική Τράπεζα αγόρασε τον ψηλότερο ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη -Ενα από τα μεγαλύτερα deal στην Τουρκία (Εικόνες)

Eναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες της Κωνσταντινούπολης -τον εντυπωσιακό Crystal Tower-αγόρασε η Εθνική Τράπεζα της Ελλαδος έναντι 303 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Hürriyet.
Ο ύψους 170 μέτρων ουρανοξύστης πουλήθηκε από την Koru Property Investments, θυγατρική του Ομίλου Soyak Group. Το ενυπωσιακό κτίριο στην περιοχή Levent της Κωνσταντινούπολης διαθέτει 40 ορόφους ενώ οι διαθέσιμοι προς χρήση χώροι του ανέρχονται σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα.

Χιλιάδες ρωσόφωνοι στο Ντόνετσκ φώναζαν "Ρωσία βοήθησέ μας" - Θέλουν δημοψήφισμα όπως στην Κριμαία


Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημως την Κριμαία υπό το στρατιωτικό της έλεγχο την ίδια στιγμη που χιλιάδες Ρώσων διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους του Ντόνετσκ ζητώντας ένωση με την Μητέρα Ρωσία. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, τουλάχιστον δύο ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις δεν έχουν καταληφθεί από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις.

Ο απόλυτος εξευτελισμός των εργαζομένων – Θα νοικιάζουν προσωπικό για 36 μήνες το πολύ με μισθούς Βουλγαρίας και ελάχιστα δικαιώματα!


sklaboi

Την ελαστικοποίηση των όρων απασχόλησης ενοικιαζόμενων εργαζομένων μέσω ιδιωτικών εταιριών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και την σταδιακή ένταξη τους στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες διάταξη του εφαρμοστικού νόμου της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τριμερούς που αναμένεται να προωθηθεί στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ρύθμιση μειώνεται από τους 6 στους 3 μήνες ο χρόνος κατά τον οποίο ο έμμεσος εργοδότης δεν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε απολύσεις και από τους 12 στους 6 μήνες η απαγόρευση ομαδικών απολύσεων.

Σχέδιο "Φαιδώρα": To σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiPOqassCCkAj782PVI-46INWxErEdwanxZrjBDft-y5grbAv-njTnY2ewF9_gp3Qz2PqtVa7F_9ii4Vnk-JhicG7PgGjeTWMwPZN6Qk_cYgROm3ffO5PyiQwWZk6zj8ZuVB6YnogZoIM/s1600/giannell-thumb-large.jpg Στις 2 του Ιούνη 1988, ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς, με απόρρητο έγγραφό του προς τον τότε Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ, αναφερόταν στο γνωστό “σχέδιο φαιδώρα”, με την διαβεβαίωση ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αφορούσαν την Ελλάδα στις σχέσεις της με την Τουρκία, και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.


Το έγγραφο εκείνο με
αριθμό πρωτόκολλου:
NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83
Έλεγε τα εξής:

Τί να ζητήσω από τον Θεό; Συγκλονιστική έκθεση μαθητή του δημοτικού!

Τί να ζητήσω από τον Θεό; Συγκλονιστική έκθεση μαθητή του δημοτικού!Παρακάτω ακολουθεί μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς… απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους.
Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

«Θεε μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεοραση!

"Ποιος κρατάει τη Σημαία"; Ένας υποναύαρχος απαντά για να προλάβει "νέες διαμάχες"

ImageΤο ποιος έχει δικαίωμα να κρατά την Ελληνική Σημαία απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη και τα “τηλεοπτικά παράθυρα”. Ως συνήθως στην Ελλάδα η ψυχραιμία έλειψε πάντα στην έκφραση απόψεων και θέσεων. Και νομίζουμε ότι …άκρη δεν βγήκε.

Ένας υποναύαρχος ο κ. Κώστας Βουλγαράκης μ΄ ένα κείμενό του νομίζουμε ότι καταθέτει την άποψή του με ψυχραιμία και με επιχειρήματα. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε όλοι μαζί του. Ποιος κρατάει τελικά τη Σημαία;
Του Κώστα Βουλγαράκη
Υποναύαρχου ε.α

Ποιος κρατάει τη Σημαία ….. τελικά !?
Ο προβληματισμός αυτός, αναδύθηκε ξανά ως εφιάλτης, από την (υποτιθέμενη) δήλωση του Τσαινάι «Δεν αισθάνομαι Έλληνας. Με έβαλαν να πω τα αντίθετα, όταν ήμουν μικρός» !!

Κύπρος: «Τουρκοποίηση» στα κατεχόμενα φοβάται ο Αναστασιάδης-Ο Ντάουνερ αποχαιρετά Αναστασιάδη – Έρογλου

Για «εφιαλτικό κίνδυνο της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών» της μεγαλονήσου προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.Τόνισε ότι είναι εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το status quo.

Οι ανησυχίες του κ. Αναστασιάδη εκφράστηκαν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, την οποία, λόγω του κυβερνητικού πένθους για τον Τάσο Μητσόπουλο, ανέγνωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Αντωνίου.

Κριμαία: Στη νέα γενική εισαγγελέα... ομολογούν και οι αθώοι!(Βίντεο)

Κόκκινες γόβες, εφαρμοστά φορέματα και ψηλοτάκουνα για την 34χρονη Ναταλία Ποκλόνσκαγια - «Θα δεχόμασταν να μας ανακρίνει για πέντε μερόνυχτα» γράφουν οι θαυμαστές της στο Διαδίκτυο.Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, μετά την επικύρωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες αποχωρούν από τις βάσεις, επιστρέφοντας στην Ουκρανία ως «ήρωες», όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα γενική εισαγγελέα της Κριμαίας.

Πάλι εναντίον της παρέλασης η Ρεπούση

Έγραψε στο Twitter: Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους.
«Μηχανοκίνητα άρματα και μαχητικά αεροπλάνα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στις εθνικές παρελάσεις. Δεξιά και πάσης Ελλάδος, υπεράνω κόστους».

Με αυτό το σχόλιό της στο Twitter, η βουλευτής Α' Πειραιά και φερόμενη ως επικρατέστερη υποψήφια της ΔΗΜΑΡ για τη δημαρχία του Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, προκαλεί και πάλι ποικίλα σχόλια, ταυτίζοντας, ουσιαστικά, το θεσμό της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με την κυβερνητική παράταξη.

Κριμαία: Η ρωσική σημαία κυματίζει σε 189 ουκρανικές βάσεις(Βίντεο)

Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν με τεθωρακισμένα οχήματα σε ουκρανική αεροπορική βάση στο Μπέλμπεκ, όταν εξέπνευσε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στους Ουκρανούς, προκειμένου να αποχωρήσουν.
«Βήμα-βήμα» προχωρά η Ρωσία στην προσάρτηση της Κριμαίας, καθώς, μετά τις ενέργειες που προηγήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο, το Σάββατο ανακήρυξε και επισήμως ότι η χερσόνησος βρίσκεται υπό το στρατιωτικό της έλεγχο.

Βρήκαν συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing;

Βρήκαν συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing;
Νέα στοιχεία, αυτή τη φορά από γαλλικούς δορυφόρους, σχετικά με αντικείμενα στον νότιο διάδρομο των ερευνών που μπορεί να σχετίζονται με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, ερευνούν οι αρχές, σύμφωνα με τη Μαλαισία.
«Σήμερα το πρωί η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας πως τα στοιχεία αυτά δόθηκαν αμέσως στις αυστραλιανές αρχές που συντονίζουν τις έρευνες.

Συνεχίζεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση αναζήτησης
Μετά τις χθεσινές εικόνες από τους κινεζικούς δορυφόρους, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στα όρια του Ινδικού Ωκεανού και του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού για να βρέθουν τα αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από το Boeing 777.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε εκκλησία και σκόρπισαν τον θάνατο

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε εκκλησία και σκόρπισαν τον θάνατο
Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία κοντά στη Μομπάσα, τη μεγαλύτερη πόλη στην τουριστική ακτή της Κένυας, και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των πιστών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 10, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της περιφέρειας του Λικόνι -λίγο νοτιότερα της Μομπάσα, Ρόμπερτ Μουρέιτι, δήλωσε πως οι ένοπλοι σκότωσαν τους δύο πιστούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, και στη συνέχεια διέφυγαν.

Αντάρτικο στην Ανατολική Ουκρανία

Αντάρτικο στην Ανατολική Ουκρανία
Ένα νέο φαινόμενο γεννιέται στην Ανατολική Ουκρανία και η ρωσική κρατική τηλεόραση το προβάλλει καθώς οι διαδηλώσεις κατά του Κιέβου δεν λένε να κοπάσουν. Ανταρτικές παράνομες ομάδες δικτυώνονται στις νότιες και ανατολικές περιφέρειες της Ουκρανίας και προειδοποιούν την κεντρική εξουσία να μην τολμήσει να ασκήσει βία εναντίον ρωσόφωνων πολιτών, που δεν αποδέχονται τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Οι μασκοφόροι άνδρες, που εμφανίστηκαν στη ρωσική τηλεόραση, δεν μοιάζουν καθόλου με τα αυτοσχέδια βίντεο νεαρών διαφωνούντων, που γέμιζαν το τελευταίο διάστημα το Διαδίκτυο, αλλά φαίνεται πως προχωρούν ένα βήμα μπροστά, αποκαλύπτοντας ότι εκπροσωπούν διασυνδεδεμένες ομάδες ένοπλης αυτοάμυνας τουλάχιστον από το Λουγκάνσκ, το Ντονιέτσκ και το Χάρκοβο.