Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε εκκλησία και σκόρπισαν τον θάνατο

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε εκκλησία και σκόρπισαν τον θάνατο
Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία κοντά στη Μομπάσα, τη μεγαλύτερη πόλη στην τουριστική ακτή της Κένυας, και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των πιστών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 10, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της περιφέρειας του Λικόνι -λίγο νοτιότερα της Μομπάσα, Ρόμπερτ Μουρέιτι, δήλωσε πως οι ένοπλοι σκότωσαν τους δύο πιστούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα, και στη συνέχεια διέφυγαν.
Ο ίδιος ανέφερε ότι στη διάρκεια του επεισοδίου, περίπου δέκα ακόμη πιστοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η μαχητική σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ και υποστηρικτές τους στην Κένυα έχουν κατηγορηθεί για άλλες, προηγούμενες επιθέσεις με όπλα και χειροβομβίδες, οι οποίες είχαν στόχο εκκλησίες στη Μομπάσα και την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Η σημερινή επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη, την περασμένη Δευτέρα, δύο ανδρών οι οποίοι κυκλοφορούσαν στην Μομπάσα με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και θεωρείται ότι ετοίμαζαν «μια μεγάλης έκτασης επίθεση».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου