Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Όλες οι φορές που η Ελλάδα έκοψε τη φόρα της Γερμανίας!

Του Μαρίνου Γκασιάμη - koutipandoras.gr

«Γερμανία, Γερμανία πάνω απ’ όλα. Πάνω απ’ όλα στον κόσμο».

Αυτοί οι στίχοι αποτελούν τις δύο πρώτες στροφές του τραγουδιού, στίχοι του οποίου αποτελούν τον Γερμανικό εθνικό ύμνο. Στον εθνικό ύμνο βέβαια που χρησιμοποιείται μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο προτιμούν τους στίχους που λένε «Ενότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία για την πατρίδα», ούτως ώστε να μην προκαλούν τα αισθήματα των υπόλοιπων λαών της ηπείρου.

Στην οροφή του Παρθενώνα έκρυβαν τους θησαυρούς οι Αθηναίοι

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της περιόδου της ακμής της Αθηναϊκής Αυτοκρατορίας στην πόλη έρρεαν ο χρυσός και το ασήμι. Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Σπένσερ Πόουπ, καθηγητή του Πανεπιστημίου McMaster στη Βρετανία υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι είχαν επιλέξει ως γενικό θησαυροφυλάκιο της πόλης τον Παρθενώνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι Αθηναίοι αποφάσισαν να τοποθετούν τα πλούτη τους στην οροφή του μεγαλοπρεπούς ναού της Ακρόπολης.
Γνωρίζουμε ότι ο Παρθενώνας διέθετε μια ξύλινη οροφή με μαρμάρινη στέγη ενώ υπάρχουν υπολείμματα μιας σκάλας που φαίνεται ότι κατέληγε στην οροφή.

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: "Θα ήθελα να ήμουν μύγα στην αρχαία Ελλάδα"

Τον θαυμασμό του για την αρχαία Ελλάδα και τη θλίψη του για την ελληνική κρίση εξέφρασε ο αμερικανός ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο ηθοποιός είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».
Σε συνέντευξή του στην ελληνική έκδοση του περιοδικού People, ο Σβαρτζενέγκερ αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στο ράδιο Πάφος 93.7fm
 με τον Π. Ευριπίδου,
 09/07/2015

Διάλεξη του Ν.Λυγερού:"Νοητική Χρονοστρατηγική και Βυζάντιο"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Νοητική Χρονοστρατηγική και Βυζάντιο". 
Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, 
Λάρνακα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Το μέγεθος του χρόνου(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Το μέγεθος του χρόνου αλλάζει με τα δεδομένα. Γι’ αυτό το λόγο η Χρονοστρατηγική είναι απαραίτητη για την ανάλυση αυτών. Δεν έχει νόημα να κάνουμε μόνο τοπικές αναλύσεις και να θεωρούμε ότι μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον. Υπάρχουν νοητικά σχήματα που διασχίζουν χρόνια, δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες και αυτά δεν μπορούν ν’ αναλυθούν μόνο τοπικά. Διότι το τοπικό δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το διαχρονικό. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι το άμεσο μέλλον μπορεί να επηρεάζεται από παλιά δεδομένα.

ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Δυο γνωστοί Ευρωπαίοι στον χώρο της τέχνης και της δημοσιογραφίας, η Ιταλίδα σκηνοθέτρια, Annalisa Piras και ο βρετανός δημοσιογράφος, Bill Emmott’s, παρουσίασαν πρόσφατα μια κινηματογραφική παραγωγή με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «The Great European Disaster», που προβλέπει την καταστροφή της Ευρώπης με την μορφή ενός ευρωπαϊκού ολοκαυτώματος, αν συνεχιστεί αυτή η αυτοκτονική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ινδονησία: Εκρηξη του ηφαιστείου Ραούνγκ

Πέντε αεροδρόμια κλειστά- Χιλιάδες τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί

Οι ινδονησιακές αρχές έκλεισαν σήμερα πέντε αεροδρόμια, ανάμεσά τους το Νγκουράχ Ράι του Μπαλί, του πιο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Ραούνγκ στην Ανατολική Ιάβα, στην κεντρική χώρα, με χιλιάδες τουρίστες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας Garuda Indonesia στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Το όρος Ραούνγκ εκρήγνυται σχεδόν εδώ και μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί 112 πτήσεις από και προς Μπαλί. Αυστραλιανές αεροπορικές εταιρίες επίσης ακύρωσαν πτήσεις τους προς και από το νησί αυτό, το πιο τουριστικό της χώρας.

ΣΕ ΕΝΑ GRAFFITI ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαπραγματεύσεις, συζητήσεις, επίσημα χαρτοφυλάκια, Βρυξέλλες, Αθήνα, δημοψηφίσματα, μνημόνια και ελπίδες.Πίσω από τις συζητήσεις, μακριά από τις κλειστές πόρτες των αιθουσών που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στο παρασκήνιο των κυβερνητικών χειρισμών, βρίσκεται το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης.

Πρόσωπα της κρίσης για την ακρίβεια. Αν κάποιοι έχουν πληγεί περισσότερο από τη λιτότητα των τελευταίων πέντε ετών, είναι ξεκάθαρα οι άνεργοι, οι χαμηλότερες τάξεις, οι άποροι και οι άστεγοι της πόλης.

Η Αλβανία Ζητά Αποζημίωση Έναντι της Ελληνικής Κρίσης

Κανένας Ηθικός Φραγμός

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Από το pentapostagma

Η καγκελάριος Μέρκελ, πραγματοποίησε στα Τίρανα τετράωρη επίσκεψη, όπου μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Π/Θ Ράμα και τις συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου ο Π//Θ Ράμα δήλωσε μεταξύ άλλων την ευχαρίστηση του για το ρόλο της Γερμανίας και της ίδιας της Μέρκελ, για την υποστήριξη που παρείχαν στην Αλβανία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εκτίμησε θετικά το ρόλο της καγκελαρίου, τόσο στην αναβάθμιση του ρόλου της Ε.Ε, όσο και για την πρωτοβουλία της για τη Δυτική Βαλκανική.

Οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του Πλούτωνα και ο συναγερμός στη NASA λίγο πριν από την ιστορική άφιξη στον Πλούτωνα


Παρακάτω είναι οι πιο πρόσφατες απόψεις υψηλής ανάλυσης του Πλούτωνα που αποστέλλονται από New Horizons της NASA,

μεταξύ των οποίων μία που δείχνει τα τέσσερα μυστηριώδη σκοτεινά σημεία στον Πλούτωνα που έχουν εξάψει την φαντασία του κόσμου.

Το Long Range Reconnaissance Imager (Lorri) λαμβάνει αυτές τις τρεις εικόνες μεταξύ 1 έως 3 Ιούλη 2015, πριν από την ανωμαλία της 4η Ιουλίου έστειλε Νέοι Ορίζοντες σε ασφαλή λειτουργία.

Για έξι ώρες τα έλεγαν Αναστασιάδης και Ακιντζί - Πρόοδος σε σημεία κλειδιά - Η επόμενη συνάντηση στις 27 Ιουλίου

Λευκωσία: Σχεδόν έξι ώρες κράτησε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νϊκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτησής τους σε θέματα διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών, περιουσιακό, κριτήρια του εδαφικού, θέματα ΕΕ και οικονομικά ζητήματα.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάνηση ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος σε σημεία κλειδιά των διαπραγματεύσεων.

Η ΕΡΤ1 μετέδωσε «είδηση» από το «κουλούρι» (Βίντεο)

Στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ μετέδωσαν μία "ψεύτικη είδηση" από το γνωστό χιουμοριστικό site "Το Κουλούρι", σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη σπείρα που έκοβε στη μέση το χαρτί κουζίνας και το πωλούσε ως χαρτί υγείας!

«Συνελήφθη σπείρα που έκοβε το χαρτί κουζίνας και το πουλούσε για χαρτί υγείας. Δεν ξέρω πως το κάναν. Αυτό που ξέρω είναι πως το μοσχοπουλούσαν στην αγορά γιατί υπήρχε έλλειψη.

Ιράν: "Η Συρία θα γίνει ο ομαδικός τάφος του τουρκικού Στρατού αν επιχειρήσει εισβολή" (Βίντεο)

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής του Ιράν, Μανσούρ Χακικατπούρ, σχολίασε την προοπτική να εισβάλει η Τουρκία στη Συρία, με δικαιολογία τη δημιουργία μιας "ζώνης ασφαλείας" ("buffer zone") στη Συρία και προχώρησε σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα λέγοντας:

Συμφωνία: Eν αναμονή του χρησμού των θεσμών

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ - ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟ EUROGROUP TOY ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Τα πρώτα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι θετικά. Εν αναμονή πλέον του χρησμού Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ για την ελληνική πρόταση με τον Ελληνα πρωθυπουργό εντός των τειχών να διαμηνύει ότι ή «θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της.

Σοκάρει το διαδίκτυο η υπογραφή Τσακαλώτου - Ανω-κάτω τα social media

Κι όμως δεν είναι Photoshop, έτσι υπογράφει ο νέος υπουργός Οικονομικών
Μόλις χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η ελληνική πρόταση, άπαντες έσπευσαν να διαβάσουν το κείμενο για να δουν τι τους περιμένει. Το μάτι όμως των πιο παρατηρητικών έπεσε σε μία υπογραφή, σε αυτήν του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου! Οι πονηρές σκέψεις πήραν αμέσως μπροστά, τα υπονοούμενα ξεχύθηκαν αβίαστα και όλα αυτά βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό -πού αλλού- στα social media. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι κάποιος πείραξε την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου, αλλά μία απλή ματιά στο κείμενο δείχνει ότι ουδείς χρησιμοποίησε Photoshop. Τα σχόλια δεν έλειψαν και από γνωστούς δημοσιογράφους αλλά και από τον στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη.

Δείτε το πλήρες κείμενο της πρότασης της κυβέρνησης στα ελληνικά

Καταργούν ΕΚΑΣ και τις εκπτώσεις ΦΠΑ στα νησιά – Δεν αυξάνεται «δια νόμου» ο κατώτατος μισθός
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (αρχίζοντας από φέτος κιόλας), αυξήσεις ΦΠΑ σε Μύκονο, Σαντορίνη και τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, αλλά και δεσμεύσεις για νέα «κρυφά μέτρα» αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων που απέστειλε στους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.