Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ο «κορωνοϊός» της Αθήνας που σκότωσε τον Περικλή..

Πανούκλα; Χολέρα; Έμπολα; Νόσος των εννέα ημερών; Πολλές ασθένειες είχαν ενοχοποιηθεί για τον λοιμό της αρχαίας Αθήνας που ξέσπασε το καλοκαίρι του 430 π.Χ. και αποδεκάτισε τον πληθυσμό της πόλης στα δύο χρόνια που διήρκεσε η επιδημία. Ο λοιμός σκότωσε πολλούς Αθηναίους αλλά και τον ίδιο τον Περικλή, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του Πελοποννησιακού Πολέμου υπέρ των Σπαρτιατών. Δεν τον προκαλούσε, βεβαίως, αρρώστια από την ομάδα των κορονοϊών, απλώς κάνουμε μια αυθαίρετη αναγωγή στην αρχαία εκείνη επιδημία- πανδημία για να τη συνδέσουμε με το σήμερα. Κοινά σημεία είναι η ξαφνική εμφάνιση, η ταχύτατη εξάπλωση και η απουσία φαρμάκων.

Μήπως ήρθε η ώρα να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με αυτή την Τουρκία;

Τις δύσκολες τούτες ώρες, οι σκέψεις μας θα πρέπει να στραφεί στον τουρκικό λαό, καθώς εάν καταλαβαίνει, θα πρέπει να ανήκει στους πλέον δυστυχισμένους λαούς της υφηλίου. Κρίνοντας από την πρωινή εμετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το στυγνό και απάνθρωπο καθεστώς Ερντογάν, έχει μετατρέψει την Τουρκία στον ηθικό βόθρο, τη χαβούζα της υφηλίου.
Αφήνουμε κατά μέρος τα περί “Ναζί Ελλήνων” αφού δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δεχθούν την πλημμυρίδα μεταναστών και προσφύγων το ανήθικο ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας προσκάλεσε και προκάλεσε.

Ιταλία: Με ελληνική διάλεκτο καλούν τους αρχαίας ελληνικής καταγωγής κατοίκους να προστατευθούν από τον κορωναϊό!

Ti na Kamome ja to Coronavirus». Αυτό γράφει η αφίσα που εκδόθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για τον κορονοϊό μια χώρα που μπορεί να μετρά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας 21.157 κρούσματα και οι νεκροί να έφτασαν τους 1.441 αλλά δείχνει να μην ξεχνά και την καταγωγής της. 

Η γλώσσα που γράφτηκε η αφίσα είναι τα περίφημα γραικάνικα, τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, και η οποία είναι ένα μίγμα ιταλικών και ελληνικών.
,
Έτσι στην Ιταλία η οδηγίες κατά του Κορόναϊο είναι και στην διάλεκτο της Ελληνικής μειονότητας. 

Μια γλώσσα που προέρχεται από την εποχή της Μεγάλης Ελλάδας και μιλιέται ακόμη σήμερα. 

Η Ιταλική κουλτούρα έχει έντονη Ελληνική ρίζα.

Το σενάριο πανδημίας που εξετάστηκε στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2019(Βίντεο)

Το 2019 το ίδρυμα John Hopkins σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, “έτρεξαν” ένα σενάριο για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μια μεγάλης κλίμακας σοβαρή πανδημία.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση Event 201 στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη.

Αυτό που μελετήθηκε ήταν η ετοιμότητα που υπάρχει για μια πανδημία και η αντιμετώπιση των

''Ράπισμα'' στην Άγκυρα: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ δεν αναφέρονται σε ''τουρκική μειονότητα'' στη Θράκη - Αλλαγή πολιτικής;

Η φετινή έκθεση  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του αμερικανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία  “τουρκική εθνότητα”, προκαλώντας σοκ σε πολλούς τοπικούς “προέδρους” ενώσεων της περιοχής.  
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη Halit Habipoğlu: "Στην αμερικανική έκθεση, τα προβλήματα των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης αναφέρονται λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ όλες οι αναφορές των Αμερικανών για την "τουρκική" μειονότητα είχαν μια επιφανειακή προσέγγιση".

Οι ασκήσεις εξ αποστάσεως - Στρατηγική Ιατρική

Οι ασκήσεις εξ αποστάσεως
Του Ν. Λυγερού

Οι ασκήσεις εξ αποστάσεως πρέπει να είναι άμεσα διαδραστικές έτσι ώστε οι Mαθητές να λειτουργούν εντελώς σε αυτό το πλαίσιο από τις πιο κλασικές που χρησιμοποιούν μαθηματικά, πληροφορική, ρομποτική για την εκμάθηση εξ αποστάσεως, μπορούμε να πάμε σε επίπεδο των σπαζοκεφαλιών που έχουν μία σύντομη εκφώνηση και εμπεριέχουν μία έξυπνη λύση. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δάσκαλος μετατρέπεται π.χ. σε μία ομάδα αστροναυτών που πρέπει να λύνει διάφορα προβλήματα και μέσω διαδικτύου καλεί το

Ο Αγώνας της Ανθρωπότητας - Έξυπνη Παιδεία εξ αποστάσεως

Ο Αγώνας της Ανθρωπότητας
Του Ν. Λυγερού

Κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο Αγώνας της Ανθρωπότητας στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα θα ήταν η αντιμετώπιση μίας πανδημίας ή μάλλον οι περισσότεροι που δεν πρόσεχαν τις λεπτομέρειες της ιστορίας, όπως έλεγαν, ενώ ήταν θεμελιακά γεγονότα που είχανε χτυπήσει την πορεία των ανθρώπων. Διότι ακόμα κι αν πολλοί είχαν μέσα στη μνήμη τους πολλές πανούκλες των άλλων αιώνων, δεν έβλεπαν αυτές τις ασθένειες παρά μόνο ως σποραδικές περιπτώσεις. Ήταν δύσκολο να αντιληφθεί ένας άνθρωπος ότι

Συνετεύξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού: 
"Στρατηγική, Πανδημία, Τουρκία" 
στον Λ. Καλαρρύτη, Παραπολιτικά 90,1. 
13/03/2020

Απαράδεκτη μέχρι στιγμής η εικόνα της Εκκλησίας για τον κορωνοϊό!


Τις τελευταίες ημέρες διάφοροι ιεράρχες ανακοινώνουν δημοσίως τα μέτρα που λαμβάνουν για την προφύλαξη των ανθρώπων της Εκκλησίας από τον κορονωϊό.  Και με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η Εκκλησία βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για μία τέτοια σοβαρή επιδημία!  Διαβάζουμε ανακοινώσεις και εγκυκλίους μητροπολιτών γεμάτες σύγχυση, απιστία, και άγνοια για την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση.  Διατυπώνονται ακραίες απόψεις, είτε απ’ τη μια μεριά φοβικές και ολιγόπιστες είτε απ’ την άλλη άφρονες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία!