Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους

Του Ν.Λυγερού

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους και μ’ αυτούς είναι ικανό να δημιουργήσει μουσική που αποτελεί
μια προσφορά για τη μνήμη μας και γενικότερα για την ανθρωπότητα, όταν ο συνθέτης είναι μια
ιδιοφυΐα. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται τόσους πολλούς κόπανους,
ενώ 88 αρκούν για να παράγουν έργο; Είναι θέμα βούλησης ή βουλιμίας; Είναι απαραίτητοι στο
κοινωνικό έργο; Είναι θέμα πολιτικής απόφασης; Γιατί να χρειαζόμαστε άτομα που δεν ξέρουν  τι είναι μόδα ή ψυχολογικές ασθένειες;

Τσόκαρα και καριόλες

Του Ν. Λυγερού

Όποιος δεν έχει δει ποτέ τσόκαρα και καριόλες, δεν μπορεί να πιστέψει ότι υποδήματα και άμαξες μπορεί να θεωρούν ότι έχουν άποψη. Στην αρχή νομίζει ότι ακούει ένα παραμύθι, αλλά σιγά-σιγά κατανοεί ότι ο συνδυασμός των δύο είναι θεαματικός. Τα τσόκαρα πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και οι καριόλες απαντήσεις. Αυτός ο διάλογος φαντάζει εξωπραγματικός, αλλά όσο παράξενος κι αν είναι θέλει να φανεί ρεαλιστικός. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα επιχειρήματα του ενός αγγίζουν τις πεποιθήσεις του άλλου.

Γερμανία: Δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Γερμανία: Δεν τίθεται θέμα πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα
Το Βερολίνο με επίσημη δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», ήταν η προκλητική δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης.

Νεκρός 17χρονος σε μακελειό στην Κρήτη

Νεκρός 17χρονος σε μακελειό στην Κρήτη  

Αιματηρή συμπλοκή με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες σημειώθηκε στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή Ροτάσι Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr άνδρες από τρεις οικογένειες συναντήθηκαν και έγινε καυγάς στον οποίο δεν άργησαν να βγουν και όπλα.Το θανάσιμο τραύμα του 17χρονου είναι από μαχαίρι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ειδικότερα, μέλη δύο οικογενειών ζήτησαν το λόγο από άλλη οικογένεια σχετικά με μια κτηματική διαφορά που υπάρχει. Όλοι έφεραν στα χέρια τους κυνηγετικές καραμπίνες, μαγκούρες ή μαχαίρια και έτσι κουβέντα στη κουβέντα, ακολούθησε η αιματηρή συμπλοκή.

Reuters:Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της Τρόικας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Το Reuters επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας ανωνύμως στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Επέστρεψαν οι εβδομαδιαίες απώλειες στην Wall Street

Dow13.579,47-17,46 -0,13%  



  Nasdaq3.175,96-6,66 -0,21%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, υποχρεώνοντας τους βασικούς δείκτες στην πρώτη τους εβδομαδιαία πτώση για το μήνα Σεπτέμβριο.

"Μετά από δύο εκρηκτικές εβδομάδες ανόδου, που χάρισαν στον S&P κέρδη 3,5%, είναι μεγάλη νίκη να κλείνει αυτή η εβδομάδα σχεδόν σταθεροποιητικά με τόσες πηγές ανησυχίας τριγύρω: Μέση Ανατολή, δημοσιονομικός γκρεμός και περισσότερα αρνητικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας", σχολίασε ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Lazard Capital Markets.

Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, με την προσοχή να στρέφεται στις φήμες πως η Ισπανία προετοιμάζει το έδαφος για να ζητήσει επίσημα πακέτο στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους της αλλά και στο ντεμπούτο του νέου iPhone της Apple στην αγορά λιανικής.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 17,40 μονάδες (-0,13%) κλείνοντας στις 13.579,40 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε 5,85%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 25 Νοεμβρίου του 2011.  Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 4,00 μονάδων (0,13%) και έκλεισε στις 3.179,90 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,10 μονάδων (-0,01%) κλείνοντας στις 1.460,10 μονάδες.

Ποιος θα αγοράσει το ΤΤ;

alt
Το σχέδιο της επόμενης μέρας έχει ξεκινήσει μυστικά και άτυπα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


Μπορεί όλες οι πλευρές να δηλώνουν ότι για την ώρα παραμένει παγωμένο το θέμα του ΤΤ μέχρι ότου ξεκαθαρίσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ αλλά ουσιαστικά οι διαδικασίες ελέγχων από τις ενδιαφερόμενες τράπεζες έχουν ξεκινήσει.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα σπάσει σε good και bad bank σε καλή και κακή τράπεζα. Η λύση αυτή θα επιτρέψει μέσω της αναστολής της άδειας του ΤΤ να σπάσουν όλες οι συμβάσεις εργασίας των 3250 εργαζομένων κατά τα πρότυπα της ΑΤΕ ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι θα συμπεριληφθεί ένα μεγάλο μέρος των δανείων της TBank και περί τα 100-150 εκατ ευρώ επιχειρηματικά δάνεια του ΤΤ.
Όμως όταν θα σπάσει σε καλή και καλή τράπεζα κάποια Παρασκευή απόγευμα του Οκτωβρίου (ίσως στις 19 Οκτωβρίου στην Σύνοδο κορυφής δηλαδή ή 26 Οτωβρίου) θα πρέπει να είναι έτοιμη και η λύση του πλειοδότη που θα αγοράσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως στην περίπτωση της ΑΤΕ με την Πειραιώς.
Στο πλαίσιο αυτό τα ενδελεχή οικονομικά στοιχεία έχουν δοθεί σε 4 τράπεζες σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες.

Στο «στόχαστρο» ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων

Στο «στόχαστρο» ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
Στο «στόχαστρο» της τρόικας μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς έρχεται νέα δέσμη φορολογικών μέτρων στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. 
 
«Κεφαλικός» φόρος στους ιδιοκτήτες ακινήτων
Συγκεκριμένα οι εταίροι πρότειναν «κεφαλικό» έκτακτο φόρο σε 1.500.000 φορολογούμενους που εκμισθώνουν ακίνητα και ο οποίος θα ξεκινά από τα 150 ευρώ και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από ενοίκια. Στέλεχος του υπ. Οικονομικών έλεγε ότι δεν έχει καθοριστεί η κλίμακα της έκτακτης εισφοράς.

Ποιούς «καίει» η σύνταξη στα 67 Σύνταξη τώρα ή δύο χρόνια «πέναλτι» - Στόχος 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το 2015

Ποιούς «καίει» η σύνταξη στα 67
Αύξηση του εργάσιμου βίου κατά δύο χρόνια με ένταξη στα νέα αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια, που αναμένεται να αποφασιστούν από την κυβέρνηση, θα προβλέπεται ως "πέναλτι" για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 και δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει κίνητρο προκειμένου να "ωθήσει" προς τη σύνταξη χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και να αποφύγει τις απολύσεις, επιτυγχάνοντας τον στόχο των 150.000 φυσικών αποχωρήσεων μέχρι το 2015.

Διαλυμένη Αστυνομία: Στο έλεος εγκληματιών οι πολίτες

 Διαλυμένη Αστυνομία: Στο έλεος εγκληματιών οι πολίτες
Βρωμιά και δυσωδία, ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων, ανοχή και συγκάλυψη και προκλητική αδιαφορία κάνουν άχρηστη την Αστυνομία και ανύπαρκτη την ΕΥΠ στην προστασία των πολιτών.
Τίποτα δεν είναι όρθιο πίσω από τη βιτρίνα της «προστασίας του Πολίτη» κ. Δένδια! Σήψη και διαφθορά κινούν τα νήματα σε ένα κράτος υπό διάλυση που παραδίδεται βορά σε κάθε μορφής εγκληματική δράση.
Την ανυπαρξία της αστυνομίας τη βιώνουν όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας. Αν αυτοί που έχουν την ευθύνη γι' αυτό, μόνο βλέπουν από την κουρτίνα, πρέπει να φύγουν αμέσως!

Ξεχασμένος θησαυρός 15 δισ.ευρώ!

Τη δυνατότητα αξιοποίησης αδρανών καταθέσεων, εθνικών κληροδοτημάτων και σχολαζουσών κληρονομιών εκτιμώμενης αξίας περίπου 15 δισ.ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα».

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ανατέθηκε χθες στους καθηγητές Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Κωνσταντίνο Μαγουλά και Χρήστο Αυγουλά η αναζήτηση αδρανών πόρων για λογαριασμό του Δημοσίου.

«Να μην προλαβαίνουν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα»

«Μπαράζ» καταλήψεων, σε υπουργεία, δημόσια κτίρια και οργανισμούς προκειμένου να «νεκρώσουν τα πάντα» και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με καθημερινή συγκέντρωση των απεργών στο Σύνταγμα, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας που έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου.

«Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα», ζήτησε συγκεκριμένα ο κ. Φωτόπουλος.

Συνάντηση Μόντι-Σαμαρά

Την υποστήριξη του Ιταλού πρωθυπουργού κ. Μάριο Μόντι στην ελληνική προσπάθεια εξασφάλισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο τους με αφορμή την διεθνή συνεδρίαση των κεντροδεξιών κομμάτων.

Ο κ. Μόντι τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης και φυσικά υπέρ της παραμονής της χώρας μας. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον ομόλογό του για τις εξελίξεις στην χώρα μας και το σημείο στο οποίος βρίσκονται οι διπραγματεύσεις με την Τρόικα για το πακέτο των μέτρων αλλά και για τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει. Διαβεβαίωσε επίσης για την αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας αλλά με ιδιαίτερη μέριμνα για την κοινωνική συνοχή η οποία απειλείται από την παρατεταμένη ύφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκυβέρνηση αντιγράφει τον Πινοσέτ!!!


Με μία άνευ προηγουμένου ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα για τα νέα μέτρα.

Η Κουμουνδούρου κυκλοφόρησε «non paper», με το οποίο χαρακτηρίζει εξοντωτικά και προαποφασισμένα τα μέτρα, κάνει λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα, που ξεπερνάει τη Θάτσερ» και επιτίθεται στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ χαρακτηρίζει θέατρο τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal Οι δανειστές ερίζουν για το ποιος θα πληρώσει την… ελληνική νύφη!!!

Πρώτο θέμα για ακόμη μία φορά η ελληνική κρίση σήμερα στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal και ο αρθρογράφος αναφέρει ότι μεταξύ των μελών της Τρόικας έχουν αρχίζει και μεγαλώνουν οι αντιθέσεις σχετικά με το ποιος θα επωμιστεί το οικονομικό βάρος για την ελληνική διάσωση.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης» η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές οι οποίες αναφέρουν ότι κάποιος πρέπει να καλύψει οικονομικά τις ελληνικές «σοβαρές αποκλίσεις» στο πρόγραμμα διάσωσης. Ητοι ΔΝΤ, ΕΚΤ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να διαπραγματευτούν επώδυνες παραχωρήσεις προκειμένου να ελαφρύνουν το φορτίο εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους.

Το εγκατέλειψαν

Θλιβερή, αν μη τι άλλο, είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στις εγκαταστάσεις του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία.
Λίγα χρόνια μετά το «λουκέτο» άγνωστοι προχώρησαν στο πλιάτσικο σε έναν χώρο που κάποτε διεξάγονταν έρευνες  για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της Ιχθυοκαλλιέργειας.

Το ερώτημα «πού το πάει ο Τόμσεν» κυρίαρχο στη σύσκεψη

Το ερώτημα «πού το πάει η τρόικα» και κυρίως «πού το πάει ο Τόμσεν» επικράτησε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οι αρχηγοί σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ελάχιστα συζήτησαν τα μέτρα. Αυτό που κυρίως συζήτησαν ήταν η άκαμπτη στάση του Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, να δεχθεί οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο και ισοδύναμο και να επιμένει στα πλέον σκληρά μέτρα που αφορούν μισθούς και συντάξεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χθεσινή μεσημεριανή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών διακόπηκε μετά από επεισόδιο Τόμσεν-Στουρνάρα, με πολλούς μάλιστα να μιλούν για πλήρες αδιέξοδο.

Στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε σκληρές παρεμβάσεις στο μέτωπο των ελεύθερων επαγγελματιών, οπού όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστια.

Στο τραπέζι έχει πέσει, πέρα από την κατάργηση του αφορολογήτου, για την οποία έχει γράψει το www.euro2day.gr και η αυτοτελής φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια να επιβληθεί φόρος με συντελεστή που μπορεί να φτάνει ακόμα και το 30%. Παράλληλα, θα επιβληθούν και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Σαμαράς μας καλεί… να καθίσουμε στα τέσσερα!

Επανακυκλοφορεί το περιοδικό crash και ανοίγει την φθινοπωρινή αυλαία του με αποκλειστική πρώτη συνέντευξη του «αντάρτη» της Νέας Δημοκρατίας και παραιτηθέντος από την κυβέρνηση Αχαιού Νίκου Νικολόπουλου.
Η «γριά αλεπού» της δημοσιογραφίας ο Γιώργος Τράγκας ελπίζει πως από αύριο που το περιοδικό θα κυκλοφορεί στα περίπτερα, ο Νικολόπουλος θα ΄ναι ο μεγάλος «κράχτης»! Όλα τα διαφημιστικά μηνύματα του νέου τεύχους του περιοδικού παίζουν την συνέντευξη του Νικολόπουλου η οποία αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της «τριεθνούς κυβερνητικής συνομοσπονδίας» ενώ σίγουρα κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους από τις αποκαλύψεις του Νικολόπουλου.

ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ έδωσαν τα χέρια για συνεργασία

Λευκωσία: ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ σφράγισαν κατά τη σημερινή καταληκτική τους συνάντηση τη συμφωνία για προοπτική συεργασία στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Κατά τη συνάντηση επικυρώθηκαν τα τέσσερα έγγραφα για το Κυπριακό, την οικονομία, την ενέργεια και την ανασυγκρότηση του κράτους, τα οποία αποτέλεσαν προϊόν της διακομματικής διαβούλευσης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, είπε πως στα έγγραφα ενσωματώθηκαν και εισηγήσεις του ΕΥΡΩΚΟ.

Με απώλειες 3,02% έκλεισε η συνεδρίαση του ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές ζημιές κατέγραψε και την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά τις ανοδικές τάσεις που επικρατούσαν στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης.

Με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει σημαντικές ζημιές, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την Πέμπτη πτώση σε ποσοστό 3,02% και έκλεισε στις 113,96 μονάδες. Απώλειες σε ποσοστό 2.691% σημείωσε ο δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 44,84 μονάδες.

Σε νέα υψηλά εξαμήνου ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εν αναμονή εξελίξεων από το «μέτωπο» των νέων δημοσιονομικών μέτρων και με «φόντο» τη σημερινή λήξη παραγώγων (λήγουν σήμερα ΣΜΕ και δικαιώματα σε μετοχές, στον FTSE20 και στον FTSE/ X.A.-X.A.K. Τραπεζικό Δείκτη) ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. αποπειράται εκ νέου την Παρασκευή να διασπάσει την αντίσταση των 780 μονάδων.

Με «παρακαταθήκη» την ανθεκτικότητα που επέδειξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης κινείται σήμερα από την έναρξη των συναλλαγών σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας κέρδη έως και άνω του 3,5%.