Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Π.Καρύκα : «Οι Έλληνες στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (Οκτώβριος 1571)»

Π.Καρύκα : «Οι Έλληνες στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (Οκτώβριος 1571)» Του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com

Από το hellasforce

Το 1570 οι Τούρκοι επιτέθηκαν στην κατεχόμενη από τους Βενετούς Κύπρο. Αφού κατέλαβαν τη Λευκωσία και την Αμμόχωστο, το μαρτυρικό ελληνικό νησί πέρασε στον έλεγχό τους.
Στο μεταξύ με ενέργειες της Βενετίας ο πάπας και η Ισπανία είχαν συμφωνήσει να ενισχύσουν την Κύπρο. Για τον σκοπό αυτό είχε συγκεντρωθεί αξιόλογος χριστιανικός στόλος με 120 τουλάχιστον πολεμικά και 25.000 Ισπανούς στρατιώτες, ως αποβατική δύναμη, ο οποίος λίγο μετά την άλωση της Λευκωσίας είχε φτάσει στα νερά του Καστελόριζου.
Ο χριστιανικό στόλος όμως δεν κινήθηκε, αφήνοντας τους πολιορκημένους της Αμμοχώστου στην τύχη τους.

Ελληνικός σεβασμός ενάντια στη βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Όταν ζητάς από τους επιζώντες μιας γενοκτονίας που διήρκησε από το 1894 έως το 1923 με τον παροξυσμό του 1915, που ζουν στο Αρτσάχ, το οποίο ήταν κατεχόμενο από το 1918, λόγω σταλινικής απόφασης, από τους Αζέρους, να το αποδεχτούν ενώ το απελευθέρωσαν από το 1988, είναι πράξη βαρβαρότητας. Και είναι πράξη που είναι εναντίον της Ελλάδας και των θέσεών της. Η Ελληνο-Αρμενική Φιλία δεν είναι μόνο θεωρητική και συμβολική, αποτελεί μια αιωνόβια πραγματικότητα που δεν μπορεί να την λασπώσουν δηλώσεις και προτάσεις που είναι απαράδεκτες. Ήδη η Τουρκία και το βάρβαρο καθεστώς της προσπάθησαν να πιέσουν τους Αρμένιους βάζοντας στην ίδια ζυγαριά το θέμα του Αρτσάχ και της Γενοκτονίας για να παρατήσουν οι Αρμένιοι το ένα από τα δύο, αλλά μάταια.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Διαχρονικό"(Βίντεο)



Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Διαχρονικό". 
Βυζαντινό και Χριστιανικό μουσείο, 
Αθήνα. 
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014.

Η γιαγιά τούς στέλνει sms από τον τάφο! (ΦΩΤΟ)

Δεν είναι περίεργο μια γιαγιά να στέλνει sms στα εγγόνια της, εκτός κι αν... έχει πεθάνει!

Ένα ζευγάρι Βρετανών από το Νιούκαστλ, που αντλούσαν παρηγοριά για τον θάνατο της γιαγιάς τους στέλνοντάς της μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο που είχαν θάψει μαζί της, έπαθαν σοκ όταν η νεκρή... τους απάντησε.
"Σας προσέχω και όλα θα πάνε προς το καλύτερο. Απλώς ξεπεράστε το" έγραψε το μήνυμα που υποτίθεται ότι έστειλε από τον τάφο της η —νεκρή εδώ και τρία χρόνια— γιαγιά Λέσλι Έμερσον.

"Τα βρόντηξε" από το ΠΑΣΟΚ η Διαμαντοπούλου

Την παραίτησή της από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με επιστολή της προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο η Κατερίνα Διαμαντοπούλου.
Στην επιστολή ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν αλλά όπως λέει διαπιστώνει πως «ούτε εκείνοι, ούτε και εγώ έχουμε πλέον πίστη στο σημερινό χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Κατά συνέπεια, συνεχίζει, η συμμετοχή μου στο όργανο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής είναι κενή νοήματος.

Ρωσικές ασκήσεις με ρουκέτες δίπλα από το Μπαρπαρός - Και ΝΟΤΑΜ για αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις άλλων χωρών παράλληλα με την άφιξη Μπαρπαρός


Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Από το philenews

Λευκωσία: Ασκήσεις πολεμικού ναυτικού σε μεγάλη θαλάσσια έκταση ανατολικά της Αμμοχώστου μεταξύ Κύπρου και Συρίας με χρήση ρουκετών θα κάνει η Ρωσία, την ώρα που το Μπαρπαρός με βάση το τουρκικό Navtex, θα βρίσκεται σε παρακείμενη περιοχή.

Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 7.00 το πρωί (ώρα Κύπρου) της Δευτέρας 20ης Οκτωβρίου - δηλαδή με την έναρξη ισχύος του τουρκικού Navtex και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Αμφίπολη: Μέλος της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας βρίσκεται στον τάφο-Αποκαλύφθηκε η Περσεφόνη στο ψηφιδωτό - Φορά λευκό χιτώνα

Η Περσεφόνη έχει υψωμένο το αριστερό της χέρι προς τα πάνω - Τα κόκκινα μαλλιά της ανεμίζουν - Το έργο, όπου παρουσιάζεται και η τρίτη διάσταση, θεωρείται «εκπληκτικό» - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά όλες τις σημερινές ερωτήσεις και απαντήσεις
Σε όλο του το μεγαλείο αποκαλύφθηκε το ψηφιδωτό της Αμφίπολης.


Το πρόσωπο που έλειπε πλάι στο γενειοφόρο άντρα ήταν η Περσεφόνη και πλέον είναι βέβαιο ότι αναπαριστά την αρπαγή της θεάς από τον Πλούτωνα.