Τρίτη 10 Μαΐου 2016

H ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Το όνομα Αγία Σοφία προκαλεί μια έμφυτη ανησυχία στους Τούρκους. Γι αυτό και ψάχνουν όπου μπορούν να βρουν την Αγία Σοφία, είτε είναι τζαμί, είτε σε άλλη μορφή που στοιχειώνει στις συνειδήσεις τους.
Η πιο γνωστή από όλες είναι η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό θαύμα του χριστιανισμού της Ανατολής. Επίσης πολύ γνωστές είναι η Αγία Σοφία Τραπεζούντας που κτίστηκε από τον Μανουήλ Κομνηνό, (1238-1263) και σήμερα είναι και μουσείο και τζαμί και η Αγία Σοφία της Νίκαιας, όπου έγινε και η Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος.

Η πληροφορία πως ο μικρός Μπεν ζει στην Κω κάνει τον γύρο του κόσμου (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε όλα τα βρετανικά μέσα φιγουράρουν οι δηλώσεις Άγγλων αστυνομικών που βρέθηκαν στην Κω για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν. 

Δέχτηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα (δείτε εικόνες και βίντεο) με την πληροφορία πως ζει στο νησί με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος.

Τι πραγματικά γίνεται στον Πόντο με το PKK

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δύο επιθέσεις ανταρτών του PKK στην περιοχή του Πόντου. Στη μια, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε αγωγό παροχέτευσης, σε φράγμα που βρίσκεται στο Κιουρτούν, του νομού Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανά), προκαλώντας καταστροφές. Μετά την επίθεση ακολούθησε μικρής κλίμακας συμπλοκή μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Στην άλλη επίθεση, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε στο σταθμό της στρατοχωροφυλακής της ορεινής κωμόπολης Τσάλνταγ, που βρίσκεται νότια της Κερασούντας και ανατολικά της Πουλαντζάκης. Η επίθεση έγινε με ρουκέτες και πυροβόλα όπλα, από την οποία σκοτώθηκε ο διοικητής του σταθμού, ανθυπασπιστής Ζαφέρ Τσαλισκάν.

Και ξαφνικά ο ΟΗΕ …ξύπνησε και κατάλαβε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Τουρκία!

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα μια σειρά από παραβιάσεις που φαίνεται ότι έχουν διαπραχθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας και στις οποίες περιλαμβάνονται πυρά εναντίον άοπλων αμάχων και ο θάνατος περίπου εκατό ανθρώπων σε μια πυρκαγιά.
Ο Ζέιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις πληροφορίες που προέρχονται από “διάφορες αξιόπιστες πηγές” αναφορικά με τις ενέργειες που διαπράττονται από τις δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Κακός χαμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Αλέξη Τσίπρα - Βέμπερ: Έβλαψε την Ελλάδα - Παπαδημούλης: Θα τον βλέπετε και στον ύπνο σας(Βίντεο)

- O Γερμανός πολιτικός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τον τελευταίο χρόνο έβλαψε την Ελλάδα
- Μάνφερντ Βέμπερ: Το 2014 είχαν 0,7% ανάπτυξη και ο Τσίπρας το πήγε στο -0,2%
- Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε πως ο Τσίπρας παραδέχθηκε πως με αυταπάτες ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός
- Σκληρή απάντηση του Παπαδημούλη: Τα λέτε αυτά για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη
- Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε θετική την απόφαση του Eurogroup
- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Κομισιόν: Δεν υπάρχει Plan B στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας - Με τις φήμες να επιμένουν

Βρυξέλλες: «Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε μόνο σχέδιο Α» δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν, σχετικά με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου παρουσιάζουν ότι προετοιμάζει η ΕΕ λόγω της πιθανότητας κατάρρευσης της ευρωτουρκικής συμφωνίας για τους προσφυγικό.

«Διαπραγματευτήκαμε με την τουρκική κυβέρνηση, έχουμε μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση και έχουμε το λόγο της τουρκικής κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Αλ.Βιντερστάιν, συμπληρώνοντας ότι οι τακτικές επαφές με τις τουρκικές αρχές συνεχίζονται.

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ Οι Κούρδοι ανατίναξαν Τούρκους αστυνομικούς - 9 νεκροί και 45 τραυματίες - Δείτε Βίντεο και φωτό

Του Βασίλη Καπούλα
Από το pronews

Eκδίκηση πήραν άμεσα οι Κούρδοι για τον βομβαρδισμό των πόλεων τους με βόμβες λευκού φωσφόρου καθώς αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε μπροστά από οχήματα της τουρκικής Αστυνομίας σκορπώντας τον θάνατο: 9 νεκροί, 45 τραυματίες 12 εκ των οποίων είναι αστυνομικοί, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Βαρύ πακέτο με «κόφτη» και κόκκινα δάνεια φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΣΚΟΥΠΑ» ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από το Κοινοβούλιο θα περάσει η επικύρωση του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή του «κόφτη» μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το ..αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, δεν χρειάζεται ψήφιση, εντούτοις θα νομοθετηθεί κανονικά και έτσι θα επικυρωθεί ένα ακόμα μνημόνιο και μάλιστα «προληπτικό».

Guardian: Εξαγριωμένοι οι Έλληνες προβλέπουν Grexit και δραχμή - «Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εικόνες που κάποτε σόκαραν, όπως άνδρες και γυναίκες της μεσαίας τάξης να ψάχνουν στα σκουπίδια, είναι πια συνηθισμένες
Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό, η βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνοντας ότι, ενισχύονται εκ νέου τα σενάρια για Grexit και επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, σύμφωνα με μαρτυρίες οργισμένων Ελλήνων.