Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Συνεχίστηκε η ανασκαφή που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο Νέες ανακαλύψεις στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Η μεγάλη διασπορά της κεραμικής, το μεγάλο βάθος καθώς και η διατάραξη, που έχει επιφέρει η ανέλκυσή του 1900 και η ανασκαφή του 1976, κάνουν το έργο των δυτών δύσκολο - Ανακαλύφθηκε και δεύτερο δόρυ
Από 22 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου 2016 η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσαν μια ακόμα ερευνητική αποστολή με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Το Μαντείο της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης: Όλα όσα ρωτούσαν οι θνητοί τον Δία - ΑΠΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το Μαντείο της Δωδώνης στο Μουσείο Ακρόπολης: Όλα όσα ρωτούσαν οι θνητοί τον Δία Δεν φαντάζεστε τι ρωτούσαν οι αρχαίοι στο Μαντείο της Δωδώνης. Το Μουσείο Ακρόπολης έρχεται να ρίξει φως, στον άγνωστο για μας, αυτό κόσμο.
Το μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει από 20 Ιουνίου την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» γιορτάζοντας τα 7 χρόνια λειτουργίας του.
Δεν μιλάμε για μια τυπική έκθεση. Οι αρμόδιοι του Μουσείου της Ακρόπολης έχουν στήσει ένα σκηνικό περιβάλλον, με εκθέματα από τη Δωδώνη, 60 πινακίδες με ερωτήματα θνητών προς τους Θεούς, απαντήσεις, αλλά και ένα video wall που μας μεταφέρει νοητά στο χώρο του Μαντείου.

Νέμεοι Αγώνες. 6η Νεμεάδα, Νεμέα 11/06/2016(Βίντεο)



Νέμεοι Αγώνες
 6η Νεμεάδα, Νεμέα 11/06/2016

Ν. Λυγερός - 6η Νεμεάδα, Νεμέα 10-6-2016(Βίντεο)


Ν. Λυγερός
 6η Νεμεάδα, Νεμέα 10-6-2016

Τα πάθη του τοπικισμού

Του Ν. Λυγερού

Με τον ελληνικό ζεόλιθο αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα θέματα που ανήκουν στο παράλογο. Πριν χρόνια παλεύαμε για να γίνει για πρώτη φορά εξόρυξη στην Ελλάδα, και ειδικά στη Θράκη, για ν’ αναπτυχθεί η περιοχή μ’ ένα στοιχείο που έχει εθνική εμβέλεια. Για χρόνια η ελληνική γραφειοκρατία καθυστέρησε αυτήν την εξέλιξη με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν πια οι κάτοικοι της περιοχής ότι κάποτε θα γίνει κάτι. Τελικά ζήσαμε μια αλλαγή φάσης με άλλες περιοχές, διαφορετικές από την αρχική, αλλά πάντα κοντά στα Πετρωτά. Αυτές οι νέες άδειες έρευνας λειτούργησαν καταλυτικά και ενισχύθηκαν από τον γενικό αγώνα της ανάδειξης του ελληνικού ζεόλιθου.

ΕΕ: Η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια για κατάργηση της βίζας

Η Τουρκία έχει κάνει "πρόοδο" τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την υποχρέωση να εκδίδουν βίζα για να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν, σύμφωνα με μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

"Η πρόοδος συνεχίστηκε", μετά την προηγούμενη έκθεση της Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, εκτιμούν οι Βρυξέλλες. Όμως "η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί στον οδικό χάρτη", υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τουρκία: Οι γυναίκες σε ξεχωριστά βαγόνια στο μετρό;

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην προώθηση της  ‘γκετοποίησης’ (ή καλύτερα της ισλαμοποίησης) των γυναικών στην τουρκική κοινωνία

Άγκυρα. Ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Άγκυρας, Μελίχ Γκοκτσέκ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, ότι, ίσως δοκιμασθεί να εφαρμοσθεί μια νέα ιδέα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Άγκυρα, σχετικά με τη διακίνηση του γυναικείου πληθυσμού στο Μετρό.

Κομισιόν: €2 δισ. για Τουρκία ως το τέλος 2016 και άνοιγμα του κεφαλαίου 33 - Σχεδιασμός και για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης

Βρυξέλλες: Σύνολο 2 δισ. ευρώ για την Τουρκία ως το τέλος του έτους (ήδη έχουν εκταμιευθεί €150 εκατ.) και άνοιγμα του κεφαλαίου 33 για τις «Χρηματοοικονομικές και Οικονομικές Διατάξεις» πριν το τέλος Ιουνίου, προβλέπει η Κομισιόν στη σημερινή έκθεση αποτίμησης της συμφωνίας του Μαρτίου. Επιπλέον προβλέπει και σχεδιασμό για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την ενταξιακή διαδικασία η Κομισιόν κατέθεσε το σχέδιο κοινής θέσης σχετικά με το κεφάλαιο 33 (οικονομικές και δημοσιονομικές διατάξεις) στο πλαίσιο του Συμβουλίου, στις 29 Απριλίου, ώστε το Συμβούλιο να αποφασίσει για το άνοιγμα του παρόντος κεφαλαίου έως τα τέλη Ιουνίου.

Φρικιαστικό έγκλημα στη Βουλιαγμένη – Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον έκαψαν ζωντανό

Φρίκη και όχι μόνο προκαλεί η άγρια δολοφονία ενός άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/06/2016) σε βραχώδη περιοχή στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
Μπροστά σε ένα πρωτοφανές σε αγριότητα έγκλημα βρέθηκαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ενημερώθηκαν από έναν ψαρά ότι σε βραχώδη περιοχή έχει εντοπιστεί η σορός ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 35 ετών, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. 

Euro 2016: Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας-Ρωσίας για τους Ρώσους χούλιγκαν - Για τις χτεσινές συλλήψεις οπαδών

Μεταξύ 43 οπαδών που συνελήφθησαν από τις γαλλικές αρχές, ήταν ο Αλεξάντρ Σπρίγκιν, πρόεδρος της Ένωσης Ρώσων Φιλάθλων και συνεργάτης του υπερθνικιστή βουλευτή Ιγκόρ Λεμπέντεφ, μέλους του ακροδεξιού κόμματος LDPR
Η Γαλλία και η Ρωσία συγκρούονται στο Euro, αλλά στο πεδίο της διπλωματίας: λίγες ώρες πριν από το δεύτερο ματς της ομάδας της στη Λιλ, η Μόσχα καταγγέλλει την "απαράδεκτη" σύλληψη χθες 43 από τους οπαδούς της εξαιτίας ανησυχιών για πρόκληση βίαιων επεισοδίων.