Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ο Πύργος της Πίζας ίσιωσε κατά 4 εκατοστά και δεν γέρνει πια τόσο πολύ - Έναν όχι και τόσο… κεκλιμένο πύργο θα δει ο σημερινός επισκέπτης(Βίντεο)

Αφού πέρασαν δύο ολόκληρες δεκαετίες προσπαθώντας να τον σώσουν από την καταστροφή, οι μηχανικοί ανακοίνωσαν πρόσφατα πως το φημισμένο σύμβολο της Τοσκάνης ίσιωσε κατά 4 ολόκληρα εκατοστά.

Η κατάστασή του δεν κρίνεται πλέον επικίνδυνη, ανακοίνωσε περιχαρής ο επικεφαλής καθηγητής Salvatore Settis, προσθέτοντας πως είναι σαν να έφυγαν δύο αιώνες από την ηλικία του.
Οι εργασίες για την αναστύλωση του Πύργου της Πίζας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco από το 1987, είχαν ξεκινήσει από το 1990 και ο πύργος έγινε και πάλι επισκέψιμος μόλις το 2001.

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την Συνταγματική Αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία του κλήρου.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του περί των συζητήσεων, αλλά και του κειμένου συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Νέο πανευρωπαϊκό «χαστούκι» στην Τουρκία για το δικτάτορα Ερντογάν: «Απελευθέρωσέ τον τώρα!»

Να εφαρμόσει γρήγορα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και να απελευθερώσει τον πρώην ηγέτη της κουρδικής αντιπολίτευσης, Σ. Ντεμιρτάς, κάλεσε την Τουρκία η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Λ. Μ. Πασκιέ.

Η Πασκιέ υπογράμμισε ότι η επέκταση της κράτησης του Ντεμιρτάς, είχε ως απώτερο σκοπό να καταπνίξει τον πλουραλισμό και να περιορίσει την ελευθερία του πολιτικού διαλόγου.

Επίσημη πρόταση λογοτύπου για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Επίσημη πρόταση λογοτύπου για τα 100 χρόνια 
από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
Από το Νίκο Λυγερό
Από το humanitas-tempus.blogspot.com

Η υπόθεση της Ιρλανδίας - Έπεσε η μονογραφή για τις έρευνες στο Ιόνιο

Η υπόθεση της Ιρλανδίας
Tου Ν. Λυγερού


Όλοι μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά λίγοι παρατηρούν την υπόθεση της Ιρλανδίας. Μάλλον έχουν ξεχάσει τη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα της Βόρειας. Ιρλανδίας. Ξέχασαν ότι ένας από του λόγους που πάγωσε ήταν και η ένταξη η ταυτόχρονη των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1973. Και τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα με τα σύνορα. Διότι πρέπει να εξετάσουν ποιες είναι οι επιπτώσεις πάνω στη μαλθακότητα των συνόρων. Το γεγονός ότι μετά από τόσο χρόνια, συζητάμε τώρα αν θα πρέπει να είναι σκληρά ή μαλακά είναι απόλυτα ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης που έχει προκαλέσει το Brexit. Διότι η Ιρλανδία έχει σύνορα μόνο με το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά συνέπεια το Brexit μπορεί να προκαλέσει μια ασυνέχεια μέσα στη σχέση που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.