Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η θυσία των Καραολή και Δημητρίου-ΠΩΣ ΕΙΔΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.

Ανακαλύφθηκε χαμένη πολιτεία των Μάγια από 15χρονο

Ένας 15χρονος Καναδός ανακαλύπτει μία χαμένη πολιτεία των Μάγια και καταπλήσσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα
Adtech Ad
Ενας 15χρονος Καναδός από το Κεμπέκ ανακάλυψε μία χαμένη πολιτεία των Μάγια εφαρμόζοντας τη θεωρία του που θέλει τον πολιτισμό αυτόν να επιλέγει την τοποθεσία όπου θα οικοδομήσει τις πόλεις του με βάση το σχήμα των αστερισμών, σε έναν συσχετισμό που κανείς επιστήμονας δεν είχε σκεφτεί μέχρι σήμερα.
AdTech Ad
Προκαλώντας τον θαυμασμό της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ο Ουίλιαμ Γκαντουρί από το Κεμπέκ, παθιασμένος με τον πολιτισμό των Μάγια, ανέλυσε 22 αστερισμούς για να διαπιστώσει ότι εάν συνέδεε επάνω στον χάρτη τα επιμέρους αστέρια των αστερισμών, έπαιρνε ένα σχήμα που αντιστοιχούσε στις τοποθεσίες 117 πολιτειών των Μάγια.

Κ.E: Ασφαλιστική δικλείδα σε μια επανενωμένη Κύπρο ο ενεργός ρόλος ΕΕ - Ημέρα της Ευρώπης η 9η Μαίου

Λευκωσία: Ο ενεργότερος και πιο καθοριστικός ρόλος που έχει αναλάβει η ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα σε μια επανενωμένη Κύπρο για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την Ημέρα της Ευρώπης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος, κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004 και ιστορικά άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη, εξακολουθεί να συνιστά μια ανοικτή πληγή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, βιώνοντας εδώ και 42 χρόνια τις τραγικές συνέπειες της διαίρεσης και της στρατιωτικής κατοχής.

Toυρκικά πλοία καταδίωξαν Έλληνα ψαρά και ενεπλάκησαν σε νέα ναυμαχία με την κανονιοφόρο Κραταιός - Γαλλική κορβέτα παρατηρούσε - ΕΦΤΑΣΑΝ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ - ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (Βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα
Από το pronews


Κρεσέντο προκλητικότητας από τους Τούρκους στο Αιγαίο καθώς νέο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής το "Sahil Guvenlik" κλάσης KAAN 29, να προκαλεί και να παρενοχλεί την κανονιοφόρο Κραταιός P269 κλάσης Μαχητής στις Οινούσσες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ενώ δύο τουρκικά πλοία καταδίωξαν Έλληνα ψαρά φτάνοντας 500 μέτρα από τη στεριά, στην είσοδο του λιμανιού στις Οινούσσες!

Αγριο έγκλημα στη Γλυκή Σοκ στη Θεσπρωτία: 25χρονος βρέθηκε αποκεφαλισμένος μέσα σε στάβλο!

Παρά τις έρευνες το κεφάλι του δεν έχει ακόμη εντοπιστεί - Εργαζόταν ως τσοπάνος στην περιοχή, ενώ εξετάζεται επίσης η εμπλοκή του με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών
Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 25χρονος Αλβανός, κοντά σε έναν στάβλο, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Το φρικτό έγκλημα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αφού σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epiruspost.gr, το πτώμα του νεαρού άντρα είναι ακέφαλο και παρά τις έρευνες των αστυνομικών στη περιοχή, το κεφάλι του άτυχου 25χρονου δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Νέο «κύμα» έμμεσων φόρων φέρνει η κυβέρνηση Aυξήσεις σε τσιγάρα, καύσιμα, καφέ, αλκοόλ: Δείτε τη λίστα

Θα ενεργοποιηθούν σταδιακά από τον επόμενο μήναΝέο κύμα έμμεσων φόρων ετοιμάζει η κυβέρνηση την ώρα που ο ΦΠΑ αυξάνεται σε 24%, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Το πακέτο που θα πάρει το δρόμο της Βουλής τις προσεχείς ημέρες φέρνει αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα, αλκοόλ, καύσιμα, καφέ, επιβολή τέλους σε συνδρομητική τηλεόραση, Διαδίκτυο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία.

Όπως προκύπτει από το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε., και το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», από τον Ιούνιο του 2016 η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις έμμεσων φόρων με στόχο την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ: