Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! H Κύπρος θυμάται και Τιμά τον Ήρωα Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη - Ο Ήρωας που τσάκισε τον "Αττίλα"!

Το όνομα του Κρητικού καταδρομέα της Α’ Μοίρας Καταδρομών Μανώλη Μπικάκη με καταγωγή από το χωριό Αμύγδαλο της Μεσαράς, που έπεσε μαχόμενος ηρωικά στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, θα πάρει πάρκο στο δήμο Έγκωμης στην Κύπρο.
Ο ήρωας της Κύπρου διέλυσε μόνος του μια ίλη τουρκικών αρμάτων και ένα τάγμα πεζικού
Ο Μανώλης Μπικάκης, 20 χρονών παλικάρι βρέθηκε σε έναν άγνωστο χώρο τον οποίο κλήθηκε να υπερασπίσει μαζί με τους υπόλοιπους καταδρομείς.

Γέμισε αλεξιπτωτιστές ο ουρανός της Αθήνας – Τι συνέβη; (Βίντεο)

Σε κατάσταση επιφυλακής οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ελικόπτερα σινούκ πραγματοποιούσαν από το πρωί πτήσεις πάνω από τον Αττικό ουρανό.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού λόγω της έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά ασκήσεις ετοιμότητας.

 Όχι μόνο σε περιοχές της περιφέρειας αλλά, ακόμα και μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Δεσμεύτηκε η περιοχή για έρευνες στο «10»

Πέτρος Θεοχαρίδης 
Από το philenews

Από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 3 Απριλίου από το Γερμανικό ωκεανογραφικό – ακαδημαϊκό – πλοίο MARIA S. MERIAN θα διεξάγει επιστημονικές έρευνες σε περιοχή νότια της Κύπρου που ξεκινά από περιοχή στα ανοικτά της Λάρνακας και σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από τις ακτές και εκτείνεται δυτικά περίπου 370 χιλιόμετρα, μέχρι τα όρια ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έκδοση ειδοποιήσεων προς ναυτιλομένους (Navtex) για την δραστηριότητα αυτή.

ΟΑΣΑ: Κλείνουν οριστικά οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ

Την ημερομηνία που θα κλείσουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μπάρες στους σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού θα κλείσουν σταδιακά εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.
Ο προγραμματισμός είναι ο ακόλουθος:
  • Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.

Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία - Είχε συναφθεί το 2009


Καταιγιστικές εξελίξεις προκαλεί η κίνηση της Αρμενίας να ακυρώσει τη συμφωνία ειρήνης που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009 – «Η Άγκυρα δεν έκανε τίποτα για να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα» δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας 
Καταιγιστικές εξελίξεις δείχνει να προμηνύει η απόφαση της Αρμενίας να ακυρώσει τη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε με την Τουρκία το 2009, σε μια προσπάθεια κανονικοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Σύμφωνα με το Reuters, την ακύρωση της συμφωνίας ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της Αρμενίας.

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα - Το Συλλαλητήριο της Μελβούρνης - Το Συλλαλητήριο της Στοκχόλμης

Το Σκοπιανό είναι επιλύσιμο πρόβλημα
Tου Ν. Λυγερού

Κανείς δεν έχει κάτι ιδιαίτερο εναντίον των Σκοπίων, διότι ουσιαστικά σπάνια ένας Έλληνας θα βρεθεί μ’ έναν Σκοπιανό. Σίγουρα υπάρχουν φανατικά στοιχεία στα Σκόπια, αλλά αποτελούν μία πολύ μικρή μειονότητα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν ένα ολόκληρο κράτος, όσο μικρό κι αν είναι αυτό. Έτσι δεν υπάρχει μία σοβαρή αντιπαράθεση, όπως έχουμε παραδείγματος χάρη με την Τουρκία.

Ο στρατηγικός ορθολογισμός στην Έξυπνη Ιστορία - Κύρωση της Συμφωνίας για το θαλάσσιο οικόπεδο 2

Ο στρατηγικός ορθολογισμός στην Έξυπνη Ιστορία
Tου Ν. Λυγερού

Στην Έξυπνη Ιστορία βλέπουμε στοιχεία που εμφανίζονται στην τοποστρατηγική και τελικά αν αντέχουν στον Χρόνο, παρουσιάζονται στη χρονοστρατηγική. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ο στρατηγικός ορθολογισμός. Είναι αρχικά εντοπίσημος στη διαχείριση των ενδείξεων που καταλήγουν σε μια σκέψη που κάνει τη διαφορά. Παραδείγματος χάρη είναι η αξιοποίηση της ανηφόρας στη μάχη του Μαραθώνα, του στενού χώρου στις Θερμοπύλες αλλά και στη Σαλαμίνα, του μαθηματικού Turing στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα απορρίμματα στον πόλεμο του Ειρηνικού.

Η ετοιμότητα του μαχητή - Κυβερνητικές ψευδαισθήσεις

Η ετοιμότητα του μαχητή
Tου Ν. Λυγερού

Με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα αυτήν την περίοδο, βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η ετοιμότητα του μαχητή. Διότι κάθε θέμα που εμφανίζεται, κάθε πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, δεν μας δίνει απαραίτητα χρόνο για την προετοιμασία της ανταπόκρισης. Έτσι πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας αρνητικό χρόνο για να προλάβουμε ν’απαντήσουμε εγκαίρως και αποτελεσματικά.