Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Καθαρά Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε – έθιμα της Ελλάδας(Βίντεο)

Καθαρά Δευτέρα: Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με την έναρξη της νηστείας «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες.

Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώμε λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.
Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Άρθρο 4 – NAC, Human Trafficking, ίσως και ΣΑ/ΟΗΕ στην ελληνική “φαρέτρα”

Τέλος οι ευφραντικές φαντασιώσεις. Η Τουρκία για μία ακόμα φορά δείχνει την διεθνή ανυποληψία της καταλύοντας στην πράξη την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, που συνιστά μορφή Συμφωνίας. Όχι μόνο ανοίγει «τις πύλες», όπως διακηρύττουν οι Τούρκοι Αξιωματούχοι με πρώτο τον ίδιο τον Ερντογάν, αλλά οργανώνει και διευκολύνει τις νέες ροές Μεταναστών προς την Ελλάδα. Ροές που έχουν προκληθεί και λόγω της δικής της σοβαρής εμπλοκής στην κόλαση της Συρίας.
Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ*
ΠΗΓΗ: LIBERAL
Εδώ και δύο τρεις ημέρες, παρακολουθούμε μία «οργανωμένη μαζική επίθεση παραβίασης των

Δήλωση στήριξης και από τη Μέρκελ έλαβε ο Ερντογάν

Η γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο πρόεδρο μετά τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης στη Συρία και τις κινήσεις από τα καραβάνια των προσφύγων. 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών τούρκων στρατιωτών και τις μετακινήσεις προσφύγων προς τα σύνορα με την Ευρώπη.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έλαβε δήλωση στήριξης από την Ανγκελα Μέρκελ, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών μονάδων, όσο και για την ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των εκτοπισμένων της Ιντλίμπ.

Φρικτές εικόνες: Οι βάρβαροι Τούρκοι βασανίζουν άγρια Σύρο αιχμάλωτο (Βίντεο )

Σε βίντεο που ανάρτησε Σύρος ακτιβιστής στο διαδίκτυο εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες να βασανίζουν άγρια και να ταπεινώνουν τουλάχιστον ένα Σύρο αιχμάλωτο στρατιώτη που συνελήφθη από τους αντάρτες στην περιοχή της Ιντλίμπ.
 
Πολλοί Τούρκοι δέρνουν με την σειρά τον άτυχο αιχμάλωτο τόσο άγρια ώστε Σύροι αντάρτες επεμβαίνουν για να τον γλιτώσουν! Οι Τούρκοι όμως τους απωθούν και συνεχίζουν ενώ ακούγονται οι κραυγές του βασανιζόμενου.

Μεταναστευτικό: Ο βρόμικος ρόλος της Δύσης διαχρονικά, αναδύεται πάλι

Η «Ενωμένη Ευρώπη» ήταν πάντα έρμαιο εσωτερικών ανταγωνισμών και των μεμονωμένων επιδιώξεων των κρατικών της ελίτ και των συμφερόντων τους. Το σημειώνουμε αυτό με αφορμή το δημοσίευμα στήριξης της Ελλάδας που αναρτήσαμε πριν λίγες ώρες. Στήριξης με δηλώσεις φυσικά… στα λόγια. Επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει, ας μη γελιόμαστε. Η Ευρώπη δεν είχε ποτέ ενιαία εξωτερική πολιτική και δεν πρόκειται να αποκτήσει στο ορατό μέλλον. Η βουλιμία των μεγάλων δυνάμεων της (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία) για επιβολή έναντι των υπολοίπων, μικρών και μεγάλων, είναι ο παράγοντας που δεν θα επιτρέψει ποτέ την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Και κατ΄ επέκταση δεν θα επιτρέψει ποτέ και την αντιμετώπιση οποιουδήποτε εξωτερικού κινδύνου.

“Τι είδα και τι δεν είδα στον Έβρο”! Ένας κάτοικος της Ορεστιάδας μας ανοίγει τα μάτια

Ο κ.Μάξιμος Μπογιατζής , κάτοικος της Ορεστιάδας μ ΄ένα κείμενο του στο facebook μας ανοίγει τα μάτια για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο. Παραδόξως θα διαπιστώσετε ότι από το κείμενο του προκύπτει ένα αισιόδοξο μήνυμα που λέει ότι στα δύσκολα “γινόμαστε άλλοι άνθρωποι”.
Το κείμενο:
“Με ρωτούν οι φίλοι τι γίνεται εδώ πάνω εδώ και μέρες.
Δεν ήμουν σίγουρος τι να τους πω, μέχρι που πήγα κοντά. Κι είδα πολλά.
Είδα αστυνομία, είδα στρατό, είδα πυροσβεστική, είδα αντιδημάρχους, δημάρχους, βουλευτές, περιφερειάρχες. Τους είδα όλους μαζί. Τους είδα να σχεδιάζουν, να συνεννοούνται, να εκτελούν.

“Οι γ@μημέν@ι Έλληνες δεν μας ανοίγουν τα σύνορα, θα περάσουμε” (Βίντεο)

Από το defence-point

Για κοίτα ένα λεβεντόπαιδο που θα μας μαμήσει από πάνω; Αυτός ο “ατυχής συνάνθρωπος” ήρθε στα σύνορα μας με σκοπό να μπει στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ με τσαμπουκά, θέλουμε δε θέλουμε, γιατί αλλιώς το ανελέητο ισλαμικό πέος του θα μας περιποιηθεί…

Τι λες ρε καραγκιόζη; Εσύ θα γ@μήσεις τους Έλληνες; Για καμιά κατσίκα στο χωριό σου σε κόβουμε κι αυτή αν σου κάτσει με τη μούρη που χεις. Επιτέλους όμως δείχνετε – πιόνια της Άγκυρας – το πραγματικό σας πρόσωπο για να καταλάβουν και κάτι “ρομαντικοί” εδώ μέσα περί τίνος πρόκειται. Και “συνάνθρωπε”, ΟΧΙ δεν θα περάσεις…

“Ανισόρροπη συμπεριφορά”: Αυτή είναι η απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Για να αποδειχθεί σε όλο της το “μεγαλείο” η ισλαμοφασιστική υποκρισία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του αφεντικού του, προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξέχασε να τοποθετηθεί γι’ αυτά τα δακρυγόνα που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος.

Επίσης, προς απόδειξη του ότι ΟΛΟΙ είναι αναλώσιμοι για τη διεφθαρμένη ΣΥΜΜΟΡΙΑ που κυβερνά την Τουρκία, να θυμίσουμε ότι προκάλεσε σήμερα παροξυσμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γέλια και οι αστεϊσμοί του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν με τον γαμπρό του, σε σημερινή ομιλία, ενώ δεν έχουν ταφεί ακόμα οι 36 νεκροί στρατιωτικοί του Ιντλίμπ.

Σοκάρουν οι δηλώσεις Τούρκου διακινήτη-"Με εντολή Ερντογάν τους στέλνουμε Ελλάδα"(Βίντεο)

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της  δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοίξει την κάνουλα και εξαπολύει μετανάστες στην Ευρώπη.

Οι απειλές της Άγκυρας εγείρουν ζωηρό προβληματισμό στην  ΕΕ, τη στιγμή που η γειτονική χώρα

Ελληνική άμυνα σε τουρκική μεταναστευτική επίθεση

Του Ν. Λυγερού
 
Η Τουρκία άφησε λαθρομετανάστες αλλά και τους βοήθησε να βρεθούν στα σύνορα της Ελλάδας και χρειάστηκε να λειτουργήσουν αμυντικά τα σώματα ασφαλείας. Με αυτήν την απαράδεκτη πράξη απλώς έσβησε το Μνημόνιο του 2016 για το οποίο μερικοί άσχετοι περί στρατηγικών θεμάτων ήταν τόσο περήφανοι. Και τώρα θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τη συγγνώμη τους για τα τρομαχτικά λάθη που έκαναν αν και δεν αλλάζει τίποτα πια επί της ουσίας. Η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτό το κίνημα που προκάλεσε τεχνητά η Τουρκία δεν έχει καμιά σχέση με πρόσφυγες από τη Συρία. Πρόκειται ξεκάθαρα για άτομα που προέρχονται παράνομα από άλλα κράτη όπως το Πακιστάν, το Ιράν και το