Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

2 Μαΐου 1919: Ο Ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Σμύρνη - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Από τη σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ «Πανόραμα του αιώνα», βίντεο-ντοκουμέντο από το 1919· η 1η Μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου, και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους Έλληνες της βασίλισσας της Ιωνίας.

Πρωταθλήτρια στον περιορισμό ελευθερίας λόγου η Τουρκία

Πρωταθλήτρια στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου αναδείχθηκε το 2018 η Τουρκία, με 40 αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για συναφείς υποθέσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

Σε έκθεση που δημοσιεύει σήμερα το ΣτΕ ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθεροτυπίας καταγράφεται παράλληλα ανησυχία για τις αυξητικές τάσεις βίας και εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων στην Ευρώπη το 2018, στον απόηχο των δολοφονιών τουλάχιστον δύο λειτουργών των ΜΜΕ οι οποίοι εμπλέκονταν ενεργά στη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος.

Βενεζουέλα: Τετ α τετ Πομπέο – Λαβρόφ την επόμενη εβδομάδα - Οι δύο υπουργοί θα δώσουν το παρών στην υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Αρκτικής

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο μιας συνόδου που θα διεξαχθεί στη Φινλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι δύο υπουργοί θα δώσουν το παρών, την Δευτέρα και την Τρίτη, στην υπουργική σύνοδο του Συμβουλίου της Αρκτικής στο Ροβανιέμι, στη βόρεια Φινλανδία.

«Αναμένω ότι ο υπουργός Εξωτερικών και (ο Λαβρόφ) θα έχουν φυσικά μια ευκαιρία να

Ισπανικές εκλογές και ελληνική κυβέρνηση - Έχουν δίκιο οι Αρμένιοι της Αυστραλίας

Ισπανικές εκλογές και ελληνική κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία είναι χαρακτηριστική μιας αλλαγής πορείας τουλάχιστον για τα προσχήματα. Έχει ξεχαστεί εντελώς η ριζοσπαστική συμμαχία των αντίστοιχων κομμάτων και αναδεικνύεται η νίκη των σοσιαλιστών που βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ισπανικός λαός επέστρεψε σε μία κλασική προσέγγιση και άφησε τον ακραίο συνδυασμό που υποστήριζε η ελληνική κυβέρνηση, διότι πολύ απλά βλέπει ότι αυτό το

Οι τεχνικές της κομματικής προπαγάνδας - Από τις κομματικές αντιπαραθέσεις στις εθνικές θέσεις

Οι τεχνικές της κομματικής προπαγάνδας
Του Ν. Λυγερού

Αυτά που ζούμε αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα λόγω Σκοπιανού, τα ζήσαμε ήδη στην Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν. Και τότε μάς έλεγαν πως όλα είναι δεδομένα κι ότι έπρεπε να συμφωνήσουμε με την νέα κατάσταση των πραγμάτων, μάταια όμως. Διότι ο κυπριακός λαός αντιστάθηκε έως το τέλος, δηλαδή την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Τώρα βλέπουμε τα ίδια και μάλιστα με άτομα που συμφωνούσαν και για το Σχέδιο. Διότι και πάλι το Προσύμφωνο των Πρεσπών προσπαθεί να πληγώσει τον Ελληνισμό, επειδή ακολουθεί μια ιδεολογία που τον μισεί εκ φύσης. Έτσι αντιμετωπίζουμε ανάλογους εχθρούς