Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Θολωτοί τάφοι στη Μεσσηνία μαρτυρούν τις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου..(ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δύο μεγάλους θολωτούς τάφους που ανακαλύφθηκαν μετά από ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Πύλου, στη Μεσσηνία, αποδεικνύουν πως η πόλη διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στον πρώιμο Μυκηναϊκό πολιτισμό.

Αν και οι θολωτοί τάφοι είχαν λεηλατηθεί κατά την αρχαιότητα, οι αρχαιολόγοι ανέφεραν την Τρίτη πως έχουν ανακαλύψει και περισώσει χιλιάδες λεπτά κομμάτια χρυσού που κάποτε στόλιζαν τα πατώματα των τάφων, παρέχοντας μια θεαματική λάμψη στους σκοτεινούς θαλάμους.

Καιρός: Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη» που προκαλεί τις καθημερινές βροχές στην Ελλάδα -Πότε αναμένεται βελτίωση - ΜΕΤΕΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ (Χάρτης)

Ο άστατος καιρός με την καθημερινή εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων στην Ελλάδα κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου οφείλεται, όπως και ο καύσωνας της περιόδου 15-19 Μαΐου, στη δημιουργία μιας λεγόμενης «Ψυχρής Λίμνης».

Μίας «Ψυχρής Λίμνης» στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία δημιουργεί αστάθεια τόσο λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που τη συνοδεύουν, όσο και των ατμοσφαιρικών διαταραχών που την περιβάλλουν και επηρεάζουν τη χώρα μας.
Συνεχίζεται η κακοκαιρία για ακόμα μία εβδομάδα

Η «Ψυχρή Λίμνη», σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να συνεχίσει να προκαλεί άστατο καιρό στη χώρα

Η τουρκική φιέστα στην Αγία Σοφία βασικά προδίδει το μέγεθος του συμπλέγματος μα και το μέλλον…

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες για τη φιέστα που οργάνωσαν οι Τούρκοι για να γιορτάσουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Γεμάτη προκλητικά μηνύματα προς την Ελλάδα και κυρίως προς τη Δύση, με τρόπο που προσφέρεται ως απόδειξη σε όσους επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι η σύγχρονη Τουρκία είναι ένα μη φυσιολογικό κράτος της διεθνούς κοινότητας, το οποίο η γεωγραφία -δυστυχώς- έχει τοποθετήσει δίπλα σε ένα από τα πιο φιλειρηνικά -σε βαθμό παρεξηγήσεως είναι η αλήθεια…- κράτη της υφηλίου, όπως η Ελλάδα.

''Έκοψαν'' την ''όρεξη'' των Τούρκων οι Ισραηλινοί: ''Στον άξονα του κακού η Άγκυρα-Στρέφεται κατά της Ελλάδας & του Χριστιανισμού''

Μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει ότι Άγκυρα, Ισλαμαμπάντ, Κουάλα Λουμπούρ και Κατάρ, αποτελούν σήμερα έναν αναδυόμενο γεωπολιτικό και αμυντικό άξονα εξουσίας, “χτισμένο” γύρω από έναν κοινό προσανατολισμό προς ένα συντηρητικό σουνιτικό πολιτικό Ισλάμ που θέλει να κυριαρχήσει εκτός όλων των άλλων και στην Α.Μεσόγειο
Αυτός ο άξονας έχει εχθρούς, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ελλάδα-Κύπρο και την Χριστιανική Δύση, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

To 2023 η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

EuroAsia Interconnector: Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023. 
 
Ο EuroAsia Interconnector, ο επίσημος φορέας υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος ΕΚΕ-PCI 3.10 Ισραήλ Κύπρος Ελλάδα-Κρήτη, με ανακοίνωσή του εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας για την πλήρη πολιτική τους στήριξη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο επίσημος Φορέας Υλοποίησης έχει υποβάλει αίτημα στο μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα μέσω Κρήτης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι Τούρκοι “έγραψαν” “ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ” κάτω από την Κρήτη

Δείτε πως η Τουρκία ονομάζει τις 4 περιοχές που δεσμεύει παρανόμως Ν-ΝΔ Κρήτης. 
 
Η κάθε μία περιοχή έχει 1 λέξη. Οι 4 λέξεις συγκροτούν τη φράση του Κεμάλ NE   MUTLU  TÜRKÜM  DİYENE”, που σημαίνει ” ΠΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ  ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ”.
 
Απίστευτη πρόκληση που δείχνει ότι έχουμε μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.