Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν τη Μάχη του Μαραθώνα!!!

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Όταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του πουν τι ξέρουν για τη Μάχη του Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή.

Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία αν και αλβανικής καταγωγής, περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης. Σύμφωνα με το όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής στην Espresso:

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ... Σκοπιανοί κατάστρεψαν με μανία το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο

"Αγνωστοι" βεβήλωσαν χθες τη νύχτα τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στον Α'ΠΠ, στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι πρώτς πληροφορίες κάνουν λόγο για Σκοπιανούς παρακρατικούς.
Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ενημερώθηκε για την καταστροφή και επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του, και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεση.
Τόνισε ότι "γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας".

Βρετανία: Ίχνη χοιρινού σε τρόφιμα για ισλαμιστές

Ίχνη χοιρινού βρέθηκαν σε λουκάνικα κοτόπουλου που παρουσιάζονταν ως χαλάλ και σερβίρονταν σε τουλάχιστον ένα δημοτικό σχολείο, στο κεντρικό Λονδίνο, όπως ανέφερε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουστμίνστερ.
Ως χαλάλ χαρακτηρίζονται όλα τα τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνονται από μουσουλμάνους — σε κάθε περίπτωση, το χοιρινό δεν περιλαμβάνεται σε αυτά.
Το χοιρινό εντοπίστηκε μετά από αναλύσεις που έγιναν στα προϊόντα κρέατος που σερβίρονται στα σχολεία, με αφορμή το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας στην Ευρώπη. Είχαν ληφθεί επτά δείγματα από τρία σχολεία για να εξεταστούν για την ύπαρξη DNA μοσχαριού, αρνιού, χοιρινού, κοτόπουλου, γαλοπούλας, κατσίκας και αλόγου σε αυτά. Δεν βρέθηκαν πάντως ίχνη από κρέας αλόγου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Χρυσόστομος: "Επιστροφή στην κυπριακή λίρα αν εμμείνουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"

Με το ενδεχόμενο ακόμη και επιστροφής στη λίρα απαντά η Κύπρος στους εκβιασμούς που δέχεται από την τρόικα όσον αφορά στην υπογραφή ενός μνημονίου που θα μεταφράζεται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Οι δανειστές της Κύπρου, και ειδικά η Γερμανία εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και θέλουν να τα βάλουν στο… χέρι πιέζοντας τους Κυπρίους να υπογράψουν μία σύμβαση «κατοχική», όπως αυτή που με ευκολία υπέγραψε η Ελλάδα.
 Τη στιγμή που ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με ατζέντα κυρίως την οικονομία και την ΑΟΖ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας σε μεγάλο μέρος την άποψη των Κυπρίων ανέφερε πώς «αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως».

«ΛΑΜΠΡΑ» ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK «Μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει τώρα την €ζώνη»!

Πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής της Deutxche Bank Bilal Hafeez έδωσε μια ομιλία στο Αμβούργο σε οικονομικό συνέδριο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το τμήμα ερευνών της τράπεζας μετέφρασε την ομιλία του Hafeez και την απέστειλε στους πελάτες της τράπεζας ως memo.
Η ομιλία του Γερμανού τραπεζίτη περιστράφηκε γύρω από τους κινδύνους της ευρωζώνης και την ανάγκη το ευρώ να προχωρήσει μπροστά και για να γίνει αυτό χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση των οικονομικών θεσμών προκειμένου αυτό να έχει επιτυχία.

Αντιστράτηγος ΛΟΚ για πολιτικούς: Θα τους φάμε τα σπλάχνα! (Βίντεο)

Από τό gr.news.yahoo.com

Το αυστηρό μήνυμα της Μόσχας προς Σαμαρά περί αερίου

Του Γιώργου Δελαστίκ από το gr.news.yahoo.com

Φιλοφρονήσεις μπορεί να ανταλλάχτηκαν τυπικά κατά τη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της Γκαζπρόμ, Αλεξέι Μίλερ, με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μόνο φιλική όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που έλαβε χώρα, ανεξαρτήτως των ευγενικών διατυπώσεων που επικράτησαν κατά τις συζητήσεις. Οι Ρώσοι έθεσαν τον Αντώνη Σαμαρά προ των ευθυνών του, ώστε να μην μπορεί να κρυφτεί πίσω από άλλους. Ο Μίλερ, στενότατα συνδεόμενος με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Μόσχας – Αθήνας η διαφαινόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης Σαμαρά να μη δώσει σε καμιά περίπτωση στους Ρώσους πλειοδότες τη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) ή τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Το Πίρι Ρέις έξω από την Χίο - Επιχειρείται αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» βρίσκεται στη Χίο και έχει ξεκινήσει σεισμολογικές έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα. Κινείται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και της περιοχής που έχει δεσμεύσει με NAVTEX. Η αναγγελία προβλέπει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Απριλίου.
Η κίνηση της Άγκυρας είναι ενδεικτική των προθέσεων της που έχουν εκφραστεί τόσο με τη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ όσο και με δηλώσεις της σε πολιτικό επίπεδο για την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

ΣΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ"...Ο Φραγκίσκος είναι ο "Μαύρος Πάπας" της προφητείας; - Εκπληκτικές συμπτώσεις

Kαι όμως ο Φραγκίσκος ο νέος Πάπας ο Αργεντινός Αρχιεπίσκοπος, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο του Τάγματος των Ιησουιτών, μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ο περίφημος "Μαύρος Πάπας" της προφητείας: Ανήκει σο Τάγμα των Ιησουιτών των οποίων ο ηγέτης αποκαλείται "Μαύρος Πάπας": http://en.wikipedia.org/wiki/Superior_General_of_the_Society_of_Jesus !
Πολλοί θεώρησαν ότι θα ήταν μαύρος στο χρώμα, δηλαδή προερχόμενος από χώρα της Αφρικής, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι "Μαύρος Πάπας" υπήρχε κι άλλος...

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ…

Του Χρήστου Πασαλάρη από το enikos.gr


Καθώς η δόλια πατρίδα  διψάει και σήμερα για αντιστασιακούς αγωνιστές κατά της ξένης μκατοχής  θα θυμίσω και θα υμνήσω εκείνο τον νεαρό ήρωα της Κυπριακής αντίστασης, τον  Ευαγόρα Παλληκαρίδη που απαγχονίστηκε από τους Αγγλους κατακτητές στη Λευκωσία, σαν σήμερα στις 14  Μαρτίου του 1957. Και που ήταν ο τελευταίος μάρτυρας επί αγγλικής κατοχής.
Ο Ευαγόρας υπήρξε αριστούχος μαθητής ,με ποιητική φλέβα, πολύ αγαπητός σε όλους. Πρωτοστάτησε στα εφηβικά του χρόνια σε όλους  τους ριψοκίνδυνους αγώνες εναντίον της αγγλικής κατοχής. Κατά τη στέψη της Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου του 1953 πρώτος σκαρφάλωσε στον ιστό με την αγγλική σημαία και την κατέβασε. Πέρασε στο αντάρτικο της ΕΟΚΑ και στις 18 Δεκεμβρίου του 1956 συνελήφθη από αγγλική περίπολο ενώ μετέφερε όπλα και τρόφιμα στους συντρόφους του..

Εξοντωτικά πρόστιμα ΕΣΡ στον realfm 97,8

Νέα εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον realfm 97,8. Την ίδια στιγμή έθετε στο αρχείο την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την μη μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανακοίνωσης του σχετικά με τη δανειοδότηση του καναλιού ύψους 98 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολίασε το νέο πρόστιμο ύψους 30.000 που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό.  «Μια ανεξάρτητη αρχή έχει αρμοδιότητες αλλά καταξιώνεται στα μάτια της κοινωνίας όταν τις ασκεί με τρόπο σύμφωνο με το Σύνταγμα. Και εδώ υπάρχουν δύο αρχές».

Έξω από τη Βουλή οι φοιτητές

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έντονες αντιδράσεις για τις προβλέψεις του σχεδίου «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας παρά τις τελευταίες αλλαγές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν στην αναβάθμιση του Προγράμματος Ψυχολογίας και την διατήρηση ως αυτόνομων των Τμημάτων Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ.

Σήμερα, περισσότεροι από 3.000 φοιτητές από την όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο πανελλήνιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

Μ.Κεφαλογιάννης: Δεν παραιτούμαι, στείλτε με στον Παγουρόπουλο...

«Δεν παραιτούμαι, οι εκλεγμένοι δεν παραιτούνται… αν θέλετε στείλετε με στον Παγουρόπουλο», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε δημοσιογράφους αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν να επικρατεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενέργειά του να βγει εκτός γραμμής και να τείνει χείρα βοηθείας στον κ. Ηλία Κασιδιάρη κατά την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της κυρίας Λιάνας Κανέλλη.

Ισλαμικό τόξο περικυκλώνει την Ελλάδα

Ισλαμικό τόξο περικυκλώνει την Ελλάδα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
Με την δημιουργία θέματος «τουρκικής κοινότητας» σε Κω και Ρόδο, η Άγκυρα ολοκληρώνει το ισλαμικό τόξο που πνίγει ήδη την Ελλάδα και εκτείνεται από την Νότιο Αλβανία και τα Σκόπια μέχρι την Ρόδο, περνώντας από την περιοχή της Θράκης και της Νότιας Βουλγαρίας.
Η γεωπολιτική στρατηγική της Τουρκίας που θέλει να βάλει στο μάτι του κυκλώνα την Ελλάδα, για να εξελίξει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή ( Αιγαίο, Θράκη, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων,Καστελόριζο) χρησιμοποιεί ήδη βασικά δύο «εργαλεία»:

Το Ευρωκοινοβούλιου αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή

Το Ευρωκοινοβούλιου αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ ως ευρωπαϊκή

Το πρώτο Ευρωπαϊκό δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των υδρογονανθράκων της Ν.Α. Μεσογείου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ψηφίστηκε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η έκθεση «Ευρωπαϊκός Οδικός Ενεργειακός Χάρτης μέχρι το 2050» της ελληνίδας ευρωβουλευτού του ΛΑΟΣ κας Νίκης Τζαβέλα, στο κείμενο που ψηφίστηκε, τονίζεται ότι η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτες χώρες, και ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ στο θέμα αυτό και να επιδιώκει να αποτρέπει διεθνείς τριβές.

Τρόικα: Δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις Πιέσεις στον Κουβέλη να άρει το βέτο για τις απολύσεις με αντάλλαγμα... "δωράκια"!!!

Τρόικα: Δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις
Κομμάτι από το πολιτικό του κεφάλαιο σπατάλησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς για να μεταπείσει τα στελέχη της τρόικας να δεχθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης με σημείο αιχμής την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το πολιτικό κόστος που θα σημάνει η βίαιη αποχώρηση 10.000 και πλέον υπαλλήλων που ζητούν Βρυξέλλες, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέχρι το καλοκαίρι.
Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας παραδέχονται ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δοκιμάσει σκληρά την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού η ΔΗΜΑΡ έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορεί να δεχθεί ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Στηρίξτε με γιατί θα έρθει ο Τσίπρας και θα τα χάσετε όλα»

«Στηρίξτε με γιατί θα έρθει ο Τσίπρας και θα τα χάσετε όλα»
Αδιέξοδο με την τρόικα που επιμένει για απολύσεις και να παραμείνει το χαράτσι της ΔΕΗ για δύο ακόμα χρόνια σε ισχύ -Τρόμος στην κυβέρνηση από την απαίτηση για νέα μέτρα .
Παρά το κλίμα εφησυχασμού που θέλησε να περάσει ο κ. Στουρνάρας, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο αφού οι τροϊκανοί πιέζουν για απολύσεις στο δημόσιο, παράταση της είσπραξης του χαρατσιού, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για δύο ακόμα χρόνια ενώ θεωρούν ότι η υστέρηση στόχων δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί, παρά μόνο με τη λήψη άλλων μέτρων.

ΠΑΤΡΑ: Το ΚΚΕ τα βάζει με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και την εκκλησία ΚΕΙΜΕΝΟ -ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Ένα κείμενο του ΠΑΜΕ που μοιράζεται στα σχολεία ενόψει της 25ης Μαρτίου και το οποίο απευθύνεται σε μαθητές έχει βάλει φωτιά στην εκπαιδευτική κοινωνία. Στο κείμενο υποστηρίζεται πως στο σχολείο λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.
Στο κείμενο αναφέρουν μεταξύ άλλων: Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους; Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.

Υποχωρεί κάτω από τις 100 μονάδες το ΧΑΚ

Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να επανέρχεται κάτω από τις 100 μονάδες, λόγω κυρίως των ισχυρών πιέσεων που δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Στις 12:54, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε πτώση της τάξης του 1,53% και υποχωρούσε στις 99,65 μονάδες. Ο δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 39,49 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 1,23%. Ο όγκος των συναλλαγών, την ίδια ώρα, διαμορφωνόταν στα €211.826.

ΧΑ: Αμείωτες οι πιέσεις στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε εύρος οριακά μεγαλύτερο των 10 μονάδων η διακύμανση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την Πέμπτη, με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 970 μονάδων.

Aνοδικά στη σύνθεση του FTSE25 κινούνται μόλις 4 τίτλοι (FF Group, Frigoglass, ΟΤΕ και ΜΕΤΚΑ), ενώ αμετάβλητη διαπραγματεύεται η μετοχή της Jumbo.

Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank υποχωρώντας σε ποσοστό άνω του 6%.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Αποίκησαν οι Έλληνες την Ιρλανδία; Ο Ελληνικός Αποικισμός της Ιρλανδίας, σύμφωνα με το βιβλίο «Αρχαίες Ιρλανδικές Ιστορίες»....

Πριν την εισβολή των Kελτών (7oς π. Χ. αιώνας) και των Αγγλοσαξόνων (6ος μ.Χ. αιώνας) η Βρετανία και η Ιρλανδία κατοικούνταν από λαούς που δεν είχαν ουδεμία φυλετική ή πολιτιστική σχέση με τους εισβολείς. Ίχνη ανθρώπων από τη Νεολιθική ακόμα εποχή φανερώνουν ότι η Ιρλανδία ήταν κατοικημένη από δασόβιες φυλές. Περί της καταγωγής των λαών αυτών μας πληροφορούν τα Ιρλανδικά και Βρετανικά χρονικά. Οι θρύλοι που διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, χρονολογούνται από τον 15ο π.Χ. αιώνα. Πολλοί σύγχρονοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί θεωρούν πως αυτοί οι πρώιμοι κάτοικοι των Βρετανικών Νήσων ήσαν Ίβηρες που μετανάστευσαν από τη Β. Ισπανία. Τι μας λένε όμως τα ιρλανδικά χρονικά για τους πανάρχαιους εκείνους αποίκους;

Όσον αφορά την Ιρλανδία η πιο σημαντική πηγή είναι το γραμμένο τον 12ο αιώνα μ.Χ. Ιρλανδικό «Βιβλίο των Εισβολών», το οποίο στηριζόμενο εις τις αυθεντικές Ιρλανδικές παραδόσεις καταγράφει την ιστορία όλων των λαών που είχαν μεταναστεύσει εις την Ιρλανδία, εκ της απωτάτης αρχαιότητος. H πρώτη εισβολή (περ. 1484 π.Χ.) λέγεται ότι έγινε από Έλληνες που αποβιβάστηκαν στον κόλπο Κένμαρ, με αρχηγό τον Παρθόλωνα ή Παρθολάνο κι εγκαταστάθηκαν στη χώρα που αποτελεί σήμερα τη κομητεία του Δουβλίνου.

Ο ζεόλιθος και η αλλαγή φάσης(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Αν δεν έχεις δει ποτέ το μέγεθος του κοιτάσματος του ζεόλιθου στα Πετρωτά της Θράκης, δεν μπορείς να καταλάβεις τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος της μη αξιοποίησης αυτού του ορυκτού για την πατρίδα μας. Μόνο και μόνο αν αναρωτηθείς ποια είναι η ετήσια παραγωγή ζεόλιθου σε παγκόσμιο επίπεδο και ποιο είναι το μέγεθος των κοιτασμάτων στη Θράκη μας, θα καταλάβεις άμεσα το λόγο της ανάγκης του αγώνα για την αξιοποίηση του ζεόλιθου. Αν επιπλέον, κατανοήσεις σε πόσους τομείς διαφορετικούς, μπορεί ο ζεόλιθος να έχει εφαρμογές, τότε θα επινοήσεις τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα.

ΝΟΝ ''Habemus Papam''-«Μαύρος καπνός» από το Μαξίμου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Μαύρος καπνός» από το Μαξίμου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Χωρίς να ληφθεί καμία οριστική απόφαση ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την τρόικα.
Μετά από 2,5 ώρες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε πως «έγινε σημαντική πρόοδος. Είμαστε κοντά σε όλα τα θέματα», αλλά μετέφερε την οριστική λύση στην επόμενη «επίσκεψη» των επικεφαλής της Τρόικα, όπου και οι δύο πλευρές θα έχουν συγκεκριμένα νούμερα στη διάθεσή τους.
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να έχουν κατασταλάξει οι διαπραγματεύσεις και ίσως εκεί να επιδιώξει, επίλυση του προβλήματος σε επίπεδο κορυφής.

''Habemus Papam''-Αυτός είναι ο νέος Πάπας(Βίντεο)

Αυτός είναι ο νέος Πάπας


Ο καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο από την Αργεντινή είναι ο νέος Πάπας της Καθολικής εκκλησίας, που εξελέγη από το κονκλάβιο το βράδυ της Τετάρτης
Μετά από 2 μέρες ψηφοφοριών ακούστηκε το ''Habemus Papam''.
Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο. Η εκλογή του θεωρείται έκπληξη.
Ο 266ος Πάπας, που αναλαμβάνει μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ', επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος o Πρώτος.

Ένατη διαδοχική άνοδος και νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Dow14.455,285,22 0,04%  



  Nasdaq3.245,122,80 0,09%  

Η Wall Street χθες
Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 1996 κατοχύρωσε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, "σπάζοντας" παράλληλα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με το ιστορικό υψηλό του επίπεδο "φλερτάρει" και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, καθώς χρειάζεται να καλύψει μόλις 11 μονάδες.

"Η χρηματιστηριακή αγορά τρέχει στην ουσία να καλύψει χαμένο έδαφος. Οι επενδυτές είχαν πολλά χρήματα στην άκρη και τώρα συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος δεν φτάνει στο τέλος του", σχολιάζει ο Ron Florance, managing director επενδυτικής στρατηγικής της Wells Fargo.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 5,22 μονάδες (0,04%) κλείνοντας στο νέο ιστορικό υψηλό των 14.455,28 μονάδων. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,8 μονάδων (0,09%) φτάνοντας τις 3.245,11 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,04 μονάδων (0,13%) στις 1.554,52 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά την Τετάρτη έδωσα τα απρόσμενα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ που κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διάθεση των επενδυτών για παύση μετά το πρόσφατο ράλι αλλά και τα τελευταία αρνητικά "σήματα" που έστειλε η Ευρωζώνη.