Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων

Η πρώτη τουφεκιά της Ελληνικής Επανάστασης έπεσε στις 21 Μαρτίου 1821 στα Καλάβρυτα. 600 ένοπλοι αγωνιστές, με επικεφαλής τους Σωτήρη Χαραλάμπη (1760-1826), Ασημάκη Φωτήλα (1761-1835), Σωτήρη Θεοχαρόπουλο (?-1854), Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη (?-1841), Βασίλειο (1785-1872) και Νικόλαο (1790-1865) Πετμεζά εισήλθαν στα Καλάβρυτα και πολιόρκησαν τους Τούρκους, που είχαν καταφύγει σε τρεις οχυρούς πύργους.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν φτάσει στα αφτιά των Τούρκων της περιοχής πληροφορίες για επαναστατικές κινήσεις των ραγιάδων. Από τις αρχές Μαρτίου είχαν πραγματοποιηθεί πολλές μεμονωμένες επιθέσεις κατά υπαλλήλων της Οθωμανικής διοίκησης, ενώ στις 10 ή στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μία σημαντική σύσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας για την έναρξη της Επανάστασης, με τη συμμετοχή του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Τουρκία: Μεταφέρεται κωμόπολη που ‘κάθεται’ επάνω στην αρχαία Σεβαστούπολη


Η Κωμόπολη Σουλού Σαράι ή Τσιφτιλίκ στην επαρχία Τοκάτ, που βρίσκεται στην κορυφή της αρχαίας πόλης, Σεβαστούπολις ή Ἡρακλειούπολις, πρόκειται να μετακινηθεί σε μια άλλη θέση προκειμένου να αρχίσουν σε όλη την περιοχή ανασκαφές για να έρθει στο φώς η αρχαία πόλη.

Ο δήμαρχος του Σουλού Σαράι, Χαλίλ Ντεμιρκόλ, είπε ότι η αρχαία πόλη η οποία έχει διαχρονικά στίγματα πολιτισμών από την αρχαιότητα μέχρι τον Μεσαίωνα βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης κωμόπολης, που είναι χτισμένη επάνω στα ερείπια της Σεβαστουπόλεως.

Γιγάντιος σκελετός ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία


Ανθρώπινος σκελετός ασυνήθιστου μεγέθους βρέθηκε από αρχαιολόγους στο κέντρο της Βάρνας, στη Βουλγαρία.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από τους αρχαιολόγους, που εκλήθησαν να δουν αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο δρόμο «Κνουάζ Μπόρις Ι», όπου γίνονται οδικές βελτιώσεις.


Το μέρος που ανασκάφθηκε ήταν μέρος των επάλξεων της αρχαίας ελληνικής πόλης Οδησσός που ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα π.Χ.

ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Δύο δισ. € για την ανθρωπιστική κρίση

Το «πακέτο» ανακοίνωσε χθες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν επεσήμανε πως «υπάρχει θέμα ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει επιπλέον βοήθεια στη χώρα γι' αυτό». Μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση».

Σοκ: Αρνί με φτερούγες και ανθρώπινο πρόσωπο γεννήθηκε στην Τουρκία(ΦΩΤΟ)

Στην πόλη Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας στην πάλαι ποτέ Θεοδοσιούπολη ένα νεογέννητο αρνί φέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο του.
Και άλλες φορές έχουμε δει να γεννιούνται ζώα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Οι ιδιοκτήτες του φωτογραφίζονται με καμάρι μπροστά στο ασυνήθιστο ζώο οπού στην πλάτη του φέρει κάποια ακόμα περίεργα χαρακτηριστικά σαν φτερούγες...
 
Οι ντόπιοι λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, ενώ άλλοι δεν διστάζουν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο ως Θεϊκά σημάδια πως το τέλος πλησιάζει!!!

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΝΟΠΛΟΙ αστυνομικοί ΠΕΤΑΝΕ οικογένειες στο ΔΡΟΜΟ! Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία! (Φωτο)

Οι μαζικές εξώσεις γίνονται στο Εσπίνιο στην Πορτογαλία. Πιο συγκεκριμένα δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται για να πετάξουν έξω από το σπίτι της τη Χουλιάνα Φερέρα (Juliana Ferrera) και τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Οι γείτονες και οι αλληλέγγυοι που έσπευσαν να βοηθήσουν, δυστυχώς δεν τα έβγαλαν πέρα με τις πάνοπλες διμοιρίες.

Μετά την Ισπανία, οι μαζικές εξώσεις έχουν αρχίσει και στην Πορτογαλία, χώρες που αμφότερες υποτίθεται ότι ζουν ένα ακόμη «success story» και έχουν βγει από το μνημόνιο.

Φρικτό έγκλημα στη Βούλα: Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη

Φρικτό έγκλημα στη Βούλα συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Η άτυχη 60χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με περισσότερες από 30 μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε ο σύζυγος της 60χρονης γυναίκας, ο οποίος μπήκε στο υπόγειο της τριώροφης μεζονέτας και είδε τη σύζυγό του σε μία λίμνη αίματος.

Β. Πούτιν: Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε το κοινό νόμισμα της "Ευρασίας"

Πρόταση-βόμβα του Βλάντιμιρ Πούτιν που μπορεί να αλλάξει τον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης

Τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος, σε πρώτη φάση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τις προοπτικές της δημιουργίας μιας νομισματικής ένωσης μεταξύ της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος από την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν τονίζοντας στη συνέχεια τα εξής:

Σκληρές αερομαχίες σε Ικαρία και Α. Ευστράτιο: Εμπλοκές F-16 της Π.Α. με τουρκικά μαχητικά - Επιχείρηση προστασίας CN-235 κατέστρωσαν οι Τούρκοι

38 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα η τουρκική Αεροπορία σε ένα επιθετικό κρεσέντο το οποίο ξεκίνησε από εχθές και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα.
Έτσι ενώ εχθές η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων για μια ημέρα, 65 παραβιάσεις και 7 παραβάσεις, τη σκυτάλη σήμερα το πρωί πήρε το τουρκικό Ναυτικό με την τουρκική πυραυλάκατο TCG Ρ 345  POYRAZ κλάσης Rüzgar (πρώην γερμανική κλάσης Lürssen εξοπλισμένη με βλήματα Harpoon) εισήλθε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά από το Αγαθονήσι.

Γάλλοι οικονομολόγοι καταγγέλλουν: "60-70% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο" - Le Monde: "Πως και ποιοι το δημιούργησαν"

ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΑΛΥΣΟΔΕΘΕΙ" Η ΧΩΡΑ
 
Στο 60-70% ανέρχεται το ελληνικό παράνομο, η άνομο, η δυσβάσταχτο και άρα νομικά διαγράψιμο ελληνικό χρέος σύφωνα με Γάλλους οικονομολόγους, και η Le Monde σε μακροσκελές αλλά λεπτομερές άρθρο της προσπαθεί να ορίσει ποια από τα χρέη εμπίπτουν στους παραπάνω ορισμούς.
 

Το νέο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Spiegel: Η Μέρκελ με ναζί αξιωματικούς μπροστά στον Παρθενώνα!

«Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος
Η Άνγκελα Μέρκελ, με ένα φωτεινό κίτρινο παντελόνι κι ένα πράσινο σακάκι, ξεχωρίζει χρωματικά από το ασπρόμαυρο φόντο, στο νέο πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Κι όμως, είναι το φόντο που μας φαίνεται πιο οικείο, καθώς βλέπουμε μια από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες των αξιωματικών των Ναζί, όσο ήταν οι δυνάμεις Κατοχής στην Αθήνα.

Οι Ναζί ποζάρουν μπροστά στον Παρθενώνα και η συντακτική ομάδα του Spiegel «προσθέτει» στην εικόνα την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Με τιμές ήρωα στη Βρετανία η σορός του πρώτου Έλληνα νεκρού στη μάχη κατά των τζιχαντιστών(Βίντεο)

Εκατοντάδες Κούρδοι κρατούσαν φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Σκάρφιλντ και φώναζαν «ήρωας» και «μάρτυρας»
Τιμές ήρωα επιφύλαξαν εκατοντάδες Κούρδοι στη σορό του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτη του βρετανικού ναυτικού που έχασε τη ζωή του στη Συρία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.


Ο Σκάρφιλντ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους Κούρδους στο πλευρό των οποίων πολέμησε και έχασε τη ζωή του στο χωριό Τελ Κουζέλα στη Συρία στις 2 Μαρτίου.

FT: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί τους Έλληνες εκτός του ευρώ

Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκούν με το κεντρικό τους άρθρο στην έκδοση του Σαββατοκύριακου οι «Finacial Times», σημειώνοντας πως παρά τα λάθη των πιστωτών «το πρόβλημα είναι πως δυο μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, οι διαπραγματευτές είναι μετά βίας πιο κοντά σε μια συμφωνία».
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα», προειδοποιούν οι «Financial Times», τονίζοντας πως «με κάθε μέρα που περνά» χωρίς να υπάρχει «ούτε κοινός τόπος για συζήτηση» μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ο κίνδυνος ενός Grexit «πλησιάζει όλο και περισσότερο».