Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ ΤΟΥ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ To «Νέο Χάνι της Γραβιάς»(Βίντεο)

«Είναι πολύ δύσκολον εις έμέ να ξεχωρίσω μεταξύ των τεσσάρων ποίος ήτο ό γενναίος των γεν­ναίων, διότι και οι τέσσαρες συνηγωνίσθησαν τήν στιγμήν έκείνην ποίος θό πέθαινε γενναιότερον». (Γ. Γρίβας - Διγενής)

ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ: ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1958

Το χάνι της Γραβιάς. Αυτή η ονομασία αρμόζει εις μια των επικωτέρων μαχών εξ όσων έχει δώσει η ΕΟΚΑ, η οποία έλαβε χώραν εις ένα αχυρώνα του χωριού ΛΙΟΠΕΤΡΙ τη 2αν Σεπτεμβρίου 1958. μεταξύ αγγλικού στρατού και τεσσάρων γενναίων μαχητών της ΕΟΚΑ, των Ανδρέα Κάρυου, Φώτη Σταύρου Πίττα (διδασκάλου), Ηλία Παπακυριακού και Χρίστου Σαμάρα. «Είναι πολύ δύσκολο εις εμέ να ξεχωρίσω μεταξύ των τεσσάρων αυτών παλικαριών ποίος ήταν ο γενναίος των γενναίων, διότι και οι τέσσαρες συνηγωνίσθησαν την στιγμήν εκείνη ποίος θα πέθαινε γενναιότερος.
Ο ηρωικός θάνατος των με συνεκίνησε βαθύτατα υφ΄ ας συνθήκας συνετελέσθη, αλλά και με υπερηφάνειαν, ως αρχηγός, τον κατεχώρησα εις τας σελίδας της ιστορίας της ηρωικής ΕΟΚΑ, διότι έδειξε ποία στοιχεία περικλείει η Οργάνωσις… «των τρομοκρατών»!!

Ντοκουμέντο - Σμύρνη 2 Σεπτεμβρίου 1922 - Τι έγραφαν οι εφημερίδες για τη καταστροφή

Με αφορμή την επέτειο για την  Μικρασιατική Καταστροφή το Onalert δημοσιεύει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΙ, 2 Σεπτεμβρίου 1922 "Αντί Αίματος Χυμός Λαχάνων".

Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα περιγράφει τα φρικαλέα επεισόδια που υπέστησαν οι Ελληνες απο τους Κεμαλιστές (όπως τους αποκαλεί η εφημερίδα) "... οι δε Ελληνες και Αρμένιοι ελογχίζοντο και ετυφεκίζοντο εις τους δρόμους." Περιγράφει οτι έγιναν έκτακτα στρατοδικεία στα οποία καταδικάζονταν μόνο Ελληνες  ή μόνο όσοι υπηρετούσαν στον ελληνικό στρατό. "Δια την είς θάνατον καταδίκη αρκεί μόνον το γεγονός οτι οι δικαζόμενοι υπηρέτησαν είς τον Ελληνικόν στρατόν.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας συνεχίζει να δημιουργει θλιβερες εικόνες, περιγράφοντας την καταστροφή της Σμύρνης "... η πόλης της Σμύρνης εκαλύπτετο απο τεράστιας φλόγας".

Η Ναυμαχία του Ακτίου

Από τις σημαντικότερες πολεμικές συγκρούσεις της αρχαιότητας, που έκρινε την εξουσία στη Ρώμη και την τύχη του τελευταίου ελληνιστικού βασιλείου. Έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ. στο Άκτιο, στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, ανάμεσα στον Μάρκο Αντώνιο και τον Οκταβιανό.

Μετά τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα από τον Κάσσιο και τον Βρούτο το 44 π.Χ, δημιουργήθηκε κενό εξουσίας στη Ρώμη. Σταδιακά, η εξουσία πέρασε στα χέρια του Μάρκου Αντώνιου, του Οκταβιανού και του Λέπιδου, οι οποίοι το 43 π.Χ. συγκρότησαν τη Β’ Τριανδρία για να καταδιώξουν τους δολοφόνους του Καίσαρα στην Ανατολή. Στη μάχη που έγινε στους Φιλίππους της Μακεδονίας το 42 π.Χ, οι δυνάμεις της τριανδρίας νίκησαν και οι δολοφόνοι του Καίσαρα αυτοκτόνησαν.

Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης - Ο «έσχατος» των Ελλήνων (Φωτό)

Ο Φιλοποίμην, ο επονομαζόμενος και "έσχατος των Ελλήνων", γεννήθηκε το 253 π. Χ. στην Μεγαλόπολη, ήταν γιος του Κραύγιδος αλλά επειδή έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία και μεγάλωσε από ένα φίλο του πατέρα του, τον Κλέανδρο.
Από νωρίς έδειξε κλίση προς την πολεμική τέχνη και ήδη από την εφηβεία του λάμβανε μέρος σε μικρές επιδρομές πολεμιστών της Μεγαλόπολης εναντίον άλλων πόλεων. Ακολούθησε την σωματική άσκηση ως στάση ζωής που ερχόταν σε αντίθεση με τον πολυτελή και τριφυλό βίο των συμπατριωτών του εκείνη την εποχή.

Αναστασιάδης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ακιντζί για δύο κράτη «Είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να επανέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για λύση δύο κρατών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά τόνισε πως «πρέπει να αναλογιστεί ο κ. Ακιντζί είναι ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί εκείνους, των οποίων τις περιουσίες κατακρατά και τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατά».
Τον κάλεσε, επίσης, να αναλογιστεί αν θα πρέπει να αποδέχονται οι Ελληνοκύπριοι οποιαδήποτε αξίωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας για προνομιακή μεταχείριση, η οποία δεν συναντάται σε κανένα σύνταγμα στον κόσμο.

Η μεγάλη ληστεία των συνταξιούχων: Στο 50% των εισφορών οι συντάξεις - Από το 2019

Σοκ και δέος από την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - Τι αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής - Τα στοιχεία για κάθε ταμείο ξεχωριστά είναι σοκαριστικά - Μεγάλοι χαμένοι οι ασφαλισμένοι στις τράπεζες, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ
Συντάξεις που αναλογούν περίπου στο μισό των καταβαλλόμενων εισφορών είναι η νέα οδυνηρή πραγματικότητα που περιμένει χιλιάδες ασφαλισμένους μετά την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που θα ολοκληρωθεί με το «μαχαίρι» στην προσωπική διαφορά το 2019.

Οργή Ιερώνυμου για τη Συριζαία που πέταξε την εικόνα- Γαβρόγλου: Το ψάχναμε - Νυχτερινές δικαιολογίες από το υπουργείο Παιδείας μετά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας μετά την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση στον ΕΟΠΠΕΠ- Είχε προηγηθεί η εντολή για εισαγγελική έρευνα και επιστολή του κ. Ιερώνυμου στον υπουργό Παιδείας
 Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας αντέδρασε το υπουργείο Παιδείας στην αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑτος για τη Συριζαία που πέταξε στα σκουπίδια την εικόνα της Παναγίας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η υπόθεση είχε αρχίσει να διερευνάται ευθύς μόλις ελήφθη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου η σχετική καταγγελία της εργαζόμενης στον ΕΟΠΠΕΠ για την πρωτοφανή συμπεριφορά της διευθύνουσας συμβούλου του Οργανισμού, η οποία πέταξε στα σκουπίδια εικόνα της Παναγίας.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Π. Ιωάννου. 
Sportfm Λάρισας, 
1/9/2017

Συνέντευξη Τύπου Ν. Λυγερού, Π. Τατούλη(Βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου Ν. Λυγερού, Π. Τατούλη 
- ArcadiaPortal.gr, 
31/08/2017