Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Δύο νέοι ασύλητοι τάφοι αποκαλύφθηκαν στα Αηδόνια Νεμέας (ΦΩΤΟ)

Δύο νέοι, ασύλητοι, θαλαμοειδείς τάφοι περιόδου 1.400-1.200 π.Χ αποκαλύφθηκαν στο μυκηναϊκό νεκροταφείο Αηδονιών Νεμέας, δημοσιοποιεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο πρώτος διέσωζε την οροφή του θαλάμου και περιείχε δύο πρωτογενείς ταφές και τα οστά από 14 ακόμη άτομα, σε ανακομιδές. Ο δεύτερος δεν διατηρούσε οροφή καθώς παρουσίαζε καταρρεύσεις ήδη από τη μυκηναϊκή περίοδο, μέσα και πάνω από τις οποίες διαπιστώθηκαν τρεις πρωτογενείς ταφές.

H Κύπρος σε άσκηση του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού (Βίντεο)

Η Κύπρος ήταν μεταξύ των δέκα χωρών που συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στην πολυεθνική άσκηση “Mighty Waves 19”, τη μεγαλύτερη που φιλοξένησε ποτέ το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός σεισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Times of Israel, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός ισχυρού σεισμού στο βόρειο Ισραήλ, με χιλιάδες νεκρούς και πέραν των 100.000 τραυματιών, κατεστραμμένα νοσοκομεία και υποδομές.
Προστίθεται ότι εκπρόσωποι του ναυτικού δέκα χωρών και του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι

Καιρός: Καύσωνας μέχρι... τελικής πτώσης -Πού θα φτάσει στους 41 το θερμόμετρο - ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καύσωνας θα ανεβάσει το θερμόμετρο έως τους 41 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη. Πάντως, τις απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στην Εύβοια, σε πύρινο κλοιό 4 χωριά και ζημιές σε σπίτια - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σταυρός, Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη - Βοήθεια από αέρος από Κροατία και Ιταλία

Από το  newsbeast

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια το πρωί της Τρίτης, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στο χωριό Μακρυμάλλη που είναι το τελευταίο πριν τα Ψαχνά.

Η άνιση μάχη των πυροσβεστών, των αστυνομικών, των εθελοντών και των κατοίκων βρίσκει απέναντί της φλόγες πάνω από 20 μέτρα καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση.

Πρώτες Βοήθειες το καλοκαίρι, ΔΩΡΕΑΝ το e-βιβλίο του medlabnews.gr iatrikanea

Και φέτος το καλοκαίρι θα σας συντροφέψουμε στις διακοπές σας φροντίζοντας για την υγεία σας, με το νέο μας ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα «Πρώτες βοήθειες το καλοκαίρι - 4η Εκδοση»!

Στις 159 σελίδες του ηλεκτρονικού βιβλίου συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά άρθρα για τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε την καλοκαιρινή περίοδο (όπως τσίμπημα μέδουσας, ηλίαση, πνιγμός, αναφυλακτικό σοκ κ.α.) αλλά και θέματα πρώτων βοηθειών γενικά (όπως λιποθυμία, τραυματισμός, σεισμός κ.α.)


Σύνολο 31 διαφορετικά άρθρα, για να σας βοηθήσουν εάν – ο μη γένοιτο! – σας τύχει κάποιο απρόοπτο.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο βιβλίο γραμμένο σε απλή κατανοητή γλώσσα, που με σύντομες οδηγίες και ευχάριστη εικονογράφηση, κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο στις σωστές ενέργειες τη στιγμή που θα χρειαστεί.