Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ...

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Έλληνες Μαθητές

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο TV10 Θεσσαλίας 
11/02/2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Το θέατρο του πολιτισμού και ο πολιτισμός του θεάτρου"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Το θέατρο του πολιτισμού και ο πολιτισμός του θεάτρου".
 Πνευματικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου. 
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

ÓÁÌÁÑÁÓ Á ÁÃÉÏ ÏÑÏÓ ÅÐÉÓÊÅØÇΤου Νίκου Χειλαδάκη
Από το pentapostagma


Το τελευταίο σαββατοκύριακο το άγιο Όρος «προ(σ)βλήθηκε» με ένα άθλιο μιντιακό τρόπο και αυτό είναι ότι πιο δυσάρεστο για όσους πηγαίνουν επί χρόνια στο περιβόλι της Παναγίας, προσεύχονται στην χάρη της, συνδιαλέγονται με πραγματικά άγιους γέροντες και προσκυνούν τα άπειρα προσκυνήματα και αγιάσματα που αγίασαν δια μέσω των αιώνων. Για τα πέντε αργύρια της διεφθαρμένης και άθεης Ευρώπης, οι σύγχρονοι ρασοφόροι εκπρόσωποι του υποδεχτήκαν «μετά βαΐων και κλάδων» τον εκπρόσωπο της μνημονιακής κατοχής της χώρας. Αλλά ακόμα πιο ελεεινό για το τον Άθω, ήταν εκείνες οι τραβηγμένες σκηνές που προβληθήκαν από όλα τα κατοχικά ΜΜΕ δείχνοντας κάποιο γέροντα να αποθεώνει έναν από του πιο ξεπουλημένους πολιτικούς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που το τελευταίο του κατόρθωμα, αφού κατέστρεψε τον ελληνικό λαό, είναι η μεγάλη προδοσία της Κύπρου.

Τα 20 hi-tech περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που σκανάρουν τα πάντα!

Το μαύρο πασάτ ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ενα περιπολικό με αναμμένο φάρο είχε μόλις σταματήσει δίπλα του...

Δευτερόλεπτα μετά, ένας νεαρός πλησίασε το όχημα, φορτωμένος με σακούλες φαγητού και έβαλε το κλειδί στην πόρτα του οδηγού. «Ολα καλά Μοχάμεντ;», του λέει ο συνοδηγός του περιπολικού, αφήνοντας εμβρόντητο τον αλλοδαπό, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ο αστυνομικός ήξερε το όνομά του...
Ηταν ένα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ που διαθέτει το σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Οχημάτων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την «ταυτότητα» του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

10 τεχνολογίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ανθρωπότητα στην υποδούλωση (Βίντεο)

Είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά που βλέπαμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των περασμένων δεκαετιών έχουν γίνει πλέον πραγματικότητα. Είτε για καλό, είτε για κακό. Θα μπορούσε, όμως, όλη αυτή η εξέλιξη να οδηγήσει σε ένα μέλλον όπου οι μηχανές θα υποδουλώσουν τον άνθρωπο;

Στο παρακάτω video, θα δείτε 10 τεχνολογίες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το Skynet πραγματικό, αρκετές εκ των οποίων έχουμε δει μέσα από το Techgear.gr.

Πύρ και μανία η Greenpeace με Βενιζέλο. Άνοιξε την πόρτα για αμερικάνικο μεταλλαγμένο προιόν στην Ευρώπη.

Πύρ και μανία είναι η Greenpeace, οικολογικές οργανώσεις και ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα με την "εξυπηρέτηση" Βενιζέλου στην ψηφοφορία σχετικά με το αμερικανικό προϊόν Pioneer 1507, καλαμπόκι που φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία.


Σε επιστολή τους, 12 Υπουργοί (της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σλοβενίας και Μάλτας), τονίζουν τις νομικές, πολιτικές και επιστημονικές ανησυχίες γύρω από την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ επαναλαμβάνουν και την έντονη αντίθεση σημαντικής πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών σε αυτή.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο με παραγωγή χουντίτη, πρώτη χώρα παραγωγής περλίτη, δεύτερη χώρα παραγωγής κίσσηρης και μπεντονίτη!!! Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

Στα χέρια της κυβέρνησης μελέτη για την αξιοποίηση 30 δημόσιων μεταλλείων και η συνολική αξία των αποθεμάτων των ορυκτών που εξετάζονται ξεπερνά τα 10 δις ευρώ. Η καθυστερημένη αρχή για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αξίας 28 δις ευρώ γίνεται με δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς για την εκμίσθωση κοιτασμάτων χρυσού και χαλκού, αρχικά στο Κιλκίς και στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ, από την οποία προκύπτει το ασύλληπτο νούμερο των 28 δις ευρώ, μόνο στη Χαλκιδική υπάρχουν μέταλλα που η αξία τους ξεπερνάει τα 12 δις ευρώ.

Το μυστικό των Ελληνικών Σπάνιων Γαιών!! Προορίζουν την Ελλάδα για... «ευρωπαϊκή Κίνα»;

Της Στελίνας Μαργαριτίδου
Από το hellenicnexusmag


Στις 2 Mαρτίου του 2011, στo ατσάλινο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας που παρέθετε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ συζητούσε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ: Δύο χρόνια πριν, το 2009, την ώρα που η Κίνα κατάφερνε να πετύχει μια πρωτοφανή ανάπτυξη στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών και της βιομηχανίας, το τετραετές ευρω­παϊκό πρόγραμμα Promine «Πρωτοβουλίες για τις πρώτες ύλες» δημιουργούσε μια βάση δεδομένων GIS (geographic information systems), που περιέχει όλα τα γνωστά και τα προβλεπόμενα κοιτάσματα μεταλλικών και μη-μεταλλικών ορυκτών πόρων. Υπολογίστηκαν, ακόμη, οι ποσότητες των πιθανά εκμεταλλεύσιμων στρατηγικών μετάλλων (π.χ. γάλλιο, γερμάνιο, ίνδιο, λίθιο, τιτάνιο, ταντάλιο, κοβάλτιο, νιόβιο, βανάδιο, αντιμόνιο, στοιχεία της ομάδας της πλατίνας και σπάνιες γαίες) και ορυκτών που δεν εξορύσσονται σήμερα στην Ευρώπη.

Ένα Απλό Μάθημα Πολιτικής Οικονομίας για το Ευρώ και την Δραχμή Ας μην λέει κανείς μετά ότι δεν Γνώριζε

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος ΜΑ, Ph.D
πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

spyridonstalias@hotmail.com
Από το katohika

Ένα από τα θέματα που είναι δύσκολα να κατανοηθούν, είναι ο ισχυρισμός γιατί η Ελλάδα με ένα νέο
εθνικό νόμισμα, την Νέα Δραχμή, μπορεί άμεσα να μπει στην ανάπτυξη ενώ με την παραμονή της στο ευρώ όλο και πιο πολύ θα βυθίζεται στην ύφεση και θα καταντήσει μια τριτοκοσμική άθλια αποικία των Τραπεζών.

Θα προσπαθήσω να αποδείξω αυτό τον ισχυρισμό, που έχει σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις, με τον πιο απλό τρόπο, στην πιο απλή μορφή, συγκρίνοντας το δολάριο, και όχι την δραχμή, με το ευρώ, για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις, αφού η πρόσβαση στη βιβλιογραφία και στα γεγονότα γι αυτό, είναι εύκολη.

Σκεντέρμπεης: Ο Έλληνας που έσωσε την Ευρώπη...544 χρόνια από το θάνατό του.

Πώς οι Αλβανοί παρουσιάζουν ως αλβανικής καταγωγής τον Γεώργιο Καστριώτη.
Ένας από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της Ελληνικής Ιστορίας θεωρείται ο Γεώργιος Καστριώτης, γνωστός κι ως Σκεντέρμπεης. Αποτελεί τον εθνικό ήρωα των Αλβανών την ίδια ώρα που θεωρείται άγνωστος ή παρουσιάζεται λανθασμένα ως Αλβανικής καταγωγής στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως τελικά ποιος ήταν ο Σκεντέρμπεης.

Το πραγματικό του όνομα είναι Γεώργιος Καστριώτης. Το επίθετό του παρουσιάζει και την.....
πραγματική του καταγωγή αφού ο παππούς του, Κων/νος Καστριώτης (1390), ήταν ηγεμόνας της περιοχής της Καστοριάς και της Ημαθίας. Πατέρας του ήταν ο Ιωάννης Καστριώτης, ηγεμόνας της Κρόιας ενώ η μητέρα του καταγόταν από τη Σερβία (Βοϊσάβα).

Συνομωσίες κατά των κρατών(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Votegreece.gr

Διὰ τῆς βίας πολιτισμός…

Διὰ τῆς βίας πολιτισμός...Πολιτισμὸς δὲν εἶναι αὐτὰ ποὺ μᾶς ὁρίζουν οἱ ἄλλοι γιὰ πολιτισμό.
Πολιτισμὸς δὲν εἶναι τὸ Μέγαρο ἤ κάποιος παίδαρος…
Πολιτισμὸς δὲν εἶναι ἡ μουσικὴ τῶν Εὐρωπαίων ἤ τῶν Κινέζων ἤ τῶν Σομαλῶν.
Πολιτισμὸς εἶναι ὁ σεβασμός.
Πολιτισμένος ἄνθρωπος εἶναι αὐτὸς ποὺ εἶναι ἐλεύθερος.
Πολιτισμένος ἄνθρωπος εἶναι αὐτὸς ποὺ μπορεῖ νὰ ἀκούῃ τὰ πάντα καὶ νὰ ἀπολαμβάνῃ αὐτὰ ποὺ ἀγαπᾷ…

Σε ποιους και πόσα χρωστάμε.

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να συνεχίζει τον... ανταρτοπόλεμο με τη Τρόικα, με την ημερομηνία επιστροφής και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης να παραμένει "θολή"...

ωστόσο κάθε ημέρα που περνά καθίσταται σαφέστερο ότι ο πραγματικός πόλεμος γίνεται για την οριστική επίλυση του προβλήματος Χρέους και την απαγκίστρωση από τους σκληρούς δανειακούς όρους Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Στη πραγματικότητα, όπως προκύπτει από όλες τις συζητήσεις με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία- τουλάχιστον για τα δημοσιονομικά- όσο οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις εκτιμήσεις τους για το δημοσιονομικό "κενό" του 2015, εκτιμήσεις που συνδέονται όμως άμεσα και με τις εκτιμήσεις για το χρηματοδοτικό "κενό", που σύμφωνα με την Αθήνα θα είναι πολύ μικρότερο λόγω του "ψαλιδίσματος" των δανειακών αναγκών μετά από την επικείμενη "ανακούφιση" του Χρέους.

Πως να κάνεις έναν Λαό να μην αντιδρά!

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

Πολλές φορές ο σχηματισμός εικόνων στη φαντασία μας, μπορεί να κάνει πολύ πιο κατανοητό το νόημα των λέξεων. Είναι επομένως σημαντικό να αναφέρουμε ένα ιστορικό πείραμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί να ‘γενικευτεί’ σχετικά με το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντι σε εξωτερικά γεγονότα – ερεθίσματα.

Το μυστήριο με τις «λευκές» μούμιες στην Τάκλα Μακάν (Εικόνες - Βίντεο)


Βλέποντας την διπλανή φωτογραφία στην αρχή σίγουρα θα πιστέψατε ότι πρόκειται για την μάσκα των Γενίτσαρων στη Νάουσα...

Κι όμως, πρόκειται για νεκρική μάσκα ενός ανδρός σε τάφο που βρέθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν στη σημερινή Κίνα στη επαρχία Xinjang .

Το περίεργο με τη συγκεκριμένη μούμια (όπως και με εκατοντάδες άλλες) που χρονολογούνται από το 450 π.Χ. έως και το 1800-2000 π.Χ., είναι ότι πρόκειται για άτομα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, ενώ στα ρούχα του υπάρχουνε στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό. Ο άνδρας αυτός μάλιστα είχε ύψος 2 μέτρα! Ονομάστηκε Yingpan Man και όταν πέθανε ήταν 40 ετών.

Κίνα: Μία πόλη κάτω από το νερό-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Kαι όμως η Κίνα έχει την Ατλαντίδα της. Εκεί υπάρχει μία πόλη, βυθισμένη κάτω από 40 μ. νερού, που παραμένει αναλλοίωτη εδώ και 50 χρόνια. Πρόκειται για την «Πόλη των Λεόντων», όπως ονομάζεται, η οποία υπήρξε κάποτε πολιτικό και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Ζεγιάνγκ. Το 1959 η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε πως ήταν αναγκαία η δημιουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού εργοστασίου και για αυτό το λόγο η περιοχή μετατράπηκε σε τεχνητή λίμνη.

Παρανοϊκός Κινέζος πήδηξε σε κλουβί με τίγρεις και προσέφερε τον εαυτό του ως τροφή επειδή βαριόταν (εικόνες)

Ενας 27χρονος άνδρας δεν ήταν ικανοποιημένος με την τροπή που είχε πάρει η ζωή του και αποφάσισε να προσφέρει τον εαυτό του ως βορά στις λευκές τίγρεις που φιλοξενούνται σε ζωολογικό κήπο στο Σετσούαν της Κίνας.
Ο Γιάν Τζινχάι παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε βρει καινούρια δουλειά και δήλωνε αρκετά ικανοποιημένος από αυτήν, σύντομα βαρέθηκε και αποφάσισε να πηδήξει μέσα στο κλουβί με τις τίγρεις για να τον φάνε τα σαρκοβόρα αιλουροειδή.

Τρομακτική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συντρίμια στους δρόμους, ισχυρές δυνάμεις επί τόπου – Οι πρώτες εικόνες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 στην Κωνσταντινούπολή στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ. Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν καν τα πρακτορεία ειδήσεων αρχίσουν να μεταδίδουν τι συνέβη, οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης άρχισαν να ανεβάζουν εικόνες στο twitter με καπνό στον ουρανό και κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
 Δεν είναι γνωστά ακόμα τα αίτια και  η ακριβής περιοχή, πάντως ήδη επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν τραυματίες.

Αδειο ξανά το Κοινοβούλιο: Παρά το τελεσίγραφο Σαμαρά 4 υπουργοί δεν πήγαν στη Βουλή να απαντήσουν σε ερωτήσεις

Ενταση επικράτησε στο Κοινοβούλιο έπειτα από τη νέα απουσία τεσσάρων υπουργών, οι οποίοι δεν βρέθηκαν στη Βουλή για να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις.
Ειδικότερα δεν προσήλθαν στη Βουλή οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Υποδομών και Θρησκευμάτων οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να απαντήσουν σε οκτώ ερωτήσεις.

Κλούνεϊ: Ακόμα και οι ίδιοι οι Βρετανοί λένε «Επιστρέψτε τα Μάρμαρα!»

«Μιλάω με γεγονότα, αλλά είναι ευκολότερο να με συγκρίνετε με τον Χίτλερ!» λέει σε νέα δήλωσή του ο χολιγουντιανός σταρ που ειρωνεύτηκε τον δήμαρχο του Λονδίνου λέγοντας ότι θα «ξεπλύνει την υπερβολή με λίγα ουίσκι».Στο θέμα των Μαρμάρων -και μάλιστα ακόμα δριμύτερος- επανέρχεται ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ αποδεικνύοντας ότι η δήλωσή του περί επιστροφής δεν ήταν μία τυχαία ατάκα, αλλά πεποίθησή του. Ο ηθοποιός έδωσε στη δημοσιότητά δήλωσή του με την οποία επιμένει για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα τη δική του, αποστομωτική απάντηση στα προσβλητικά σχόλια του δημάρχου του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον επειδή τάχθηκε υπέρ αυτής της θέσης.

Απάτη – «μαμούθ» σε βάρος του δημοσίου

Απάτη – «μαμούθ» σε βάρος του δημοσίου
Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.
Απάτη - μαμούθ, ύψους 9 εκατ. ευρώ, από μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) σε βάρος του δημοσίου εξιχνίασε η αστυνομία.
Στην υπόθεση εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.
Η συγκεκριμένη Οργάνωση δραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Βοσνία. Στην υπόθεση μάλιστα εμπλέκονται και κρατικοί λειτουργοί.
Σημειώνεται ότι η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αγγίζει το ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο ιθύνων νους και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο.

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα

Λευκωσία: Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τη Δευτέρα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 124,22 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,71%

Ανοδικά έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατά 2,85% στις 59,26 μονάδες.

Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 227.343,17 ευρώ.

Όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο.

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, κέρδη για τα Mid Caps

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με οριακές απώλειες έκλεισε την Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο, λόγω και της αργίας στην Wall Street, η οποία περιόρισε την συναλλακτική δραστηριότητα κα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πτωτικά κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του FTSE Large Cap, όπου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΣΩΛΚ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος ξεχώρισε η άνοδος της Coca-Cola HBC, με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Jumbo και Τιτάν.