Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Εκπληκτικά κορεό από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για την κατεχόμενη Κύπρο (Εικόνες και Βίντεο)

Εντυπωσιακό, ανατριχιαστικό, αλλά ίσως να τιμωρηθεί ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ
Εντυπωσιακό, ανατριχιαστικό, αλλά ίσως να τιμωρηθεί 

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Από το sentragoal.philenews.com
 
Εντυπωσιακό και συνάμα ανατριχιαστικό κορεό δημιούργησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στη νότια κερκίδα κατά την είσοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Οι πορτοκαλί σχημάτισαν την μοιρασμένη μας πατρίδα, την Κύπρο, με κόκκινο χρώμα στις κατεχόμενες περιοχές και μαύρο φόντο γύρω της.
Λίγο μετά, όμως, η συνέχεια ήταν πιο εντυπωσιακή. Απολαύστε την μέσω των εικόνων και του βίντεο που ακολουθούν!

Τι σημαίνει: αιγίδα

Στενοχωρήθηκε πολύ η Αμάλ­θεια κι ο Δίας, για να την παρηγορή­σει, ευλόγησε το κέρατο και το έκανε «κέρας της αφθονίας»
Στενοχωρήθηκε πολύ η Αμάλ­θεια κι ο Δίας, για να την παρηγορή­σει, ευλόγησε το κέρατο και το έκανε «κέρας της αφθονίας»
Γράφει ο Ερανιστής
Από το  eranistis
Όπως είναι γνωστό από την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αμάλθεια ήταν η τροφός του Δία στο Ιδαίο Άντρο, όπου τον είχε κρύψει η μητέρα του η Ρέα για να γλυτώσει από τον πατέρα του, Κρόνο, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του. Άλλοτε περιγράφεται ως νύμφη Υάδα και άλλοτε ως κατσίκα, από το κέρας της οποίας τρεφόταν ο Δίας με γάλα και μέλι.

Το μυστήριο των Προπυλαίων του Μνησικλή στην αθηναϊκή Ακρόπολη

Η θέα από τα Προπύλαια προς τα δυτικά.
Braun, Clément και Σία, Ανθρακοτυπία χρονολογούμενη το 1890,
από ένα προγενέστερο αρνητικό. © The J. Paul Getty Museum.
Του John K. Papadopoulos,
 Professor of Archaeology & Classics Chair, University of California, Los Angeles 
ΠΗΓΗ lifo.gr


Ένα από τα ωραιότερα αλλά και πιο αινιγματικά οικοδομήματα της κλασικής ελληνικής αρχιτεκτονικής είναι τα περίφημα Προπύλαια στην αθηναϊκή Ακρόπολη. 

Το όνομα παραπέμπει σε «πύλες» –Προπύλαια– στον πληθυντικό λόγω των πέντε θυρών διαφορετικών μεγεθών που διαπερνούν τον εγκάρσιο τοίχο του κεντρικού διαδρόμου. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 437 π.Χ. και μέχρι το 432 π.Χ. είχαν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους. Αν και ορισμένες λεπτομέρειες της μνημειώδους εισόδου στην Ακρόπολη δείχνουν ότι ήταν ημιτελής, οι Αθηναίοι της εποχής θαύμαζαν το οικοδόμημα σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι επόμενες γενιές, αρχαίες και σύγχρονες. Μάλιστα, αρκετοί Έλληνες και Ρωμαίοι συγγραφείς, ξεκινώντας από τον Αισχίνη και τον Δημοσθένη και φτάνοντας μέχρι τον Κικέρωνα και τον Παυσανία, περιγράφουν τα Προπύλαια ως ένα από τα μεγαλύτερα οικοδομικά προγράμματα της Κλασικής Περιόδου, μαζί με τον Παρθενώνα, τους νεώσοικους του Πειραιά και τις στοές της Αγοράς. Ο Πλούταρχος, του οποίου η συγγραφική δραστηριότητα τοποθετείται τέλη του 1ου και αρχές του 2ου αι. μ.Χ., ανέφερε ότι αρχιτέκτονας του οικοδομήματος ήταν ο Μνησικλής, αλλά αυτό είναι το μόνο που γνωρίζουμε για εκείνον.

Ο,τι απέμεινε από το συμπόσιο 6 φίλων της κλασικής Αθήνας

Το μελαμβαφές πήλινο αγγείο πόσεως που βρέθηκε στον τάφο της Κηφισιάς.
Της Γαλήνης Δασκαλάκη Αρχαιολόγος της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ΥΠΠΟA.
Από το lifo.gr



Ένα αναπάντεχο εύρημα που βρέθηκε σε τάφο στην Κηφισιά και ίσως ανήκε σε μία επώνυμη αθηναϊκή παρέα.

Με αφορμή την ανέγερση μιας οικοδομής το 2007 στην Κηφισιά, η Β' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε μια σωστική ανασκαφή που αποκάλυψε μέρος του τοπικού νεκροταφείου του 6ου και του 5ου αι. π.Χ.

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν το μπουντρούμι του Κόμη Δράκουλα (Εικόνες)

Αρχαιολόγοι που συμμετέχουν σε ανασκαφές στο κάστρο Τοκάτ στη Βόρεια Τουρκία βρήκαν υπόγεια τούνελ, περάσματα, ένα στρατιωτικό καταφύγιο και κελιά. Σε ένα από αυτά εκτιμούν πως κρατήθηκε φυλακισμένος στις αρχές του 15ου αιώνα από τους Οθωμανούς ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Κόμη Δράκουλα.

Σέρβοι και Μαυροβούνιοι αγαπούν τον Πούτιν και μετά τους ντόπιους πολιτικούς

Οκτώβριος 1, 2014.

Οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιο στο Μαυροβούνιο τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν,παρά στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (ДПС),οι οποίοι έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος, όπως ο υποψήφιος πρόεδρος των Σέρβων, Ντομπρίλο Ντέντιτς.

Ο ίδιος παρότρυνε τους κρατικούς αξιωματούχους του Μαυροβουνίου να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατανοήσουν το μήνυμα από το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μια πρόκληση για τη Ρωσία.

Ένα tweet της NASA άναψε φωτιές: Τί δείχνει η φωτογραφία-μυστήριο;(Βίντεο)

Οι περισσότερες σύγχρονες παρατηρήσεις του πλανήτη Κρόνου από τη NASA γίνονται από τη διαστημοσυσκευή Κασσίνι, που από το 2004 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο και εξερευνά αυτόν και τους δορυφόρους του.
Οι περισσότερες σύγχρονες παρατηρήσεις του πλανήτη Κρόνου γίνονται από τη διαστημοσυσκευή Κασσίνι, που από το 2004 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο και εξερευνά αυτόν και τους δορυφόρους του.
Ένα tweet όμως στον επίσημο λογαριασμό της NASA, έρχεται να αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα.
"Τι είναι αυτό; Το Cassini εντοπίζει μία μυστηριώδη φιγούρα στη θάλασσα στον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου", αναφέρει το tweet.

Πού βρίσκονται τα πολεμικά καταφύγια της Αττικής - Σε Λυκαβηττό, Πειραιά, Βούλα, Γλυφάδα και βόρεια προάστια (Εικόνες)

Οι σειρήνες που ακούστηκαν σήμερα σε όλη την επικράτεια λόγω διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων» μπορεί να μην προκάλεσαν ανησυχία ή σύγχυση, αφού όλοι είχαν ενημερωθεί πως πρόκειται για μία δοκιμαστική ενεργοποίηση του συναγερμού Πολιτικής Αμυνας, ωστόσο γέννησαν στους περισσότερους κάποια ερωτήματα. Στην ακραία περίπτωση που ακουστούν μη δοκιμαστικές σειρήνες «σε ποια καταφύγια θα πρέπει να πάει ο κόσμος;», «Υπάρχουν αυτά τα καταφύγια;» και αν ναι «ποιος και πότε θα ενημερώσει τους πολίτες;».

H Γαλλία σε σοκ: Το δημόσιο χρέος της ανέρχεται σε 2 τρις ευρώ

Δεν πιστεύουν στα αυτιά τους οι Γάλλοι πολίτες και ετοιμάζονται για τον πιο βαρύ χειμώνα στην πρόσφατη ιστορία τους: το δημόσιο χρέος της χώρας έφτασε τα  2023,7 δις ευρώ και βρίσκεται στο 95,1% του ΑΕΠ.

Τα μεγέθη πάγωσαν τη Γαλλία αφού για πρώτη φορά το δημόσιο χρέος της χώρας ξεπερνάει τα 2 τρις ευρώ. Το χρέος αυξήθηκε κατά 28,7 δις ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και εκπροσωπεί το 95,1% του ΑΕΠ.

Hurriyet: «Η Αμφίπολη εκδικείται τους Έλληνες που περίμεναν να βρουν τον Μέγα Αλέξανδρο»

Hurriyet: «Η Αμφίπολη εκδικείται τους Έλληνες που περίμεναν να βρουν τον Μέγα Αλέξανδρο»
«Οι Έλληνες ζουν ένα όνειρο παραμερίζοντας την καθημερινότητά τους» αναφέρει το δημοσίευμα της Hurriyet– Σαφείς εμπαιγμοί κατά του Σαμαρά
Θέλοντας να προκαλέσει το θυμικό του Έλληνα, το οποίο έχει αναπτερωθεί μέσω των ευρημάτων της Αμφίπολης, η τουρκική εφημερίδα Hurriyetβάζει στον στόχο τον Σαμαρά.
Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως: «Όταν μια ζεστή ημέρα του Αυγούστου ο πρωθυπουργός, η σύζυγός του, μια σειρά από αξιωματούχους και πλήθος δημοσιογράφων έσπευσαν να φωτογραφηθούν μπροστά στις δύο σφίγγες, ελάχιστοι σκέφτηκαν πως η τρέχουσα πολιτική μπορεί να διαταράξει την μυστικιστική ιδιωτικότητα του αρχαίου μνημείου».

Μεγάλη επιτυχία του ΥΠ.ΠΟ: Αποσύρθηκε η κεφαλή του Ερμη από τη δημοπρασία

Μια φωτογραφία προκάλεσε συναγερμό στο Υπουργείο Πολιτισμού και δη στη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας  Πολιτιστικών Αγαθών. Ηταν η φωτογραφία μιας κεφαλής του Ερμή που επρόκειτο να δημοπρατηθεί αύριο μεταξύ άλλων αντικειμένων από τον οίκο Bonhams στο Λονδίνο, και που σύμφωνα με το υπουργείο πρέπει να εξήλθε παράνομα από την Ελλάδα!