Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

O τονισμός της Αρχαίας Ελληνικής


Ο τονισμός στις διάφορες γλώσσες του κόσμου έχει διάφορες ποικιλίες, αλλά χοντρικά μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο βασικά είδη τόνου: τον δυναμικό τόνο, στον οποίο το τονισμένο φωνήεν της λέξης προφέρεται σε διαφορετική ένταση φωνής από τα υπόλοιπα φωνήεντα. Και στον μουσικό τόνο, όπου το τονισμένο φωνήεν προφέρεται σε διαφορετικό ύψος φωνής από τα υπόλοιπα φωνήεντα. Δυναμικό τόνο έχει η Νέα Ελληνική και οι
περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Μουσικό τόνο έχει λ.χ. η Νορβηγική και η Κινεζική. Ωστόσο μουσικά στοιχεία υπάρχουν και σε γλώσσες με δυναμικό τονισμό, μόνο που δεν είναι λεξικά, αλλά λειτουργούν σε προτασιακό επίπεδο. Π.χ. στο τέλος μιας ερώτησης ή μιας έκφρασης θαυμασμού. Αυτό ονομάζεται επιτονισμός και συνήθως σημειώνεται με τα σημεία στίξης (λ.χ, !, ;). Αλλά και αντίστροφα: στο μουσικό τόνο συνήθως ενυπάρχουν και στοιχεία του δυναμικού. Λ.χ. η άνοδος του ύψους της φωνής μπορεί να συνοδεύεται από αύξηση ή μείωση της έντασής της.

Η Αρχαία Ελληνική είχε μουσικό τόνο. Αυτό αποδεικνύεται από τα εξής στοιχεία:

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΙΤ !!! ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ

Συνεχίζοντας τις έρευνες μας, έχουμε διαπιστώσει ότι με μεγάλη μυστικότητα η εξωγήινη ελίτ, που έχει μεταμφιεστεί άψογα παίρνοντας ανθρώπινες μορφές είτε είναι κυβερνητικά στελέχη, πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, στελέχη, πολυεκατομμυριούχοι, στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, επιστήμονες, κλπ, ετοιμάζει-μηχανεύεται κάτι με μεγάλη βιασύνη, δίχως να το έχει αντιληφθεί η ανθρωπότητα.
Αλλά τι είναι αυτό; Μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν την αστάθεια που βιώνουμε με την κλιματική αλλαγή, τη θανάσιμη ραδιενεργή μόλυνση της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία η οποία εξαπλώνεται ασυγκράτητη προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και ολόκληρο τον κόσμο;

Συνομωσία ή σύμπτωση: 20 στελέχη Αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας ήταν στο Boeing

Written By Κωνσταντίνος Α.

Τυχαίο συμβάν ή θεωρία συνωμοσίας; Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι στο μοιραίο αεροσκάφος της Μalaysia Airlines, επέβαιναν 20 ανώτατα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Freescale Semiconductor!
Η Wall Street Journal με άρθρο της επιβεβαιώνει την είδηση αυτή, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο ύποπτη τη εξαφάνιση του αεροσκάφους καθώς δεν είναι συνήθες να ξεκληρίζεται ο ερευνητικός τομέας μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας κάτω από μη συνηθισμένες συνθήκες.

Άρχισαν τα…τουρκογλέντια στην Αθήνα!

Τελέστηκαν χθες στο ξενοδοχείο “Αστήρ Παλάς” στην Βουλιαγμένη τα επίσημα εγκαίνια της ¨Τουρκικής Πολιτιστικής Εβδομάδας¨ που οργανώνονται υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας της Αθήνας. Στην δεξίωση που οργανώθηκε επ΄ευκαιρία των εγκαινίων παραβρέθηκαν Τούρκοι και Έλληνες καλεσμένοι, διπλωμάτες που υπηρετούν στην Αθήνα, βουλευτές και πολλοί καλεσμένοι.

Η βραδιά κατά την οποία προσφέρθηκαν τουρκικά φαγητά, άρχισε με μια πανδαισία μουσικής από την σοπράνο Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς και την πιανίστα Ντεμέτ Εϊτεμίζ.

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Ουκρανία. Επίθεση ενόπλων σε ρωσόφωνους στο Χάρκοβο-ΚΡΙΜΑΙΑ: Αγνωστοι πάνε στα σπίτια και σκίζουν διαβατήρια-Στο στόχαστρο των Ρώσων πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα

Από το lithosfotos
 
ΚΡΙΜΑΙΑ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αγνωστοι πάνε στα σπίτια και σκίζουν διαβατήρια
Του Στρατή Μαζίδη
Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες της Freepen από την περιοχή της Θεοδοσίας στην Κριμαία άγνωστοι επισκέπτονται σπίτια, χτυπούν την πόρτα, ζητούν τα διαβατήρια των κατοίκων και τα σκίζουν.
Την είδηση μετέδωσαν πριν από λίγο και τηλεοπτικοί σταθμοί στη Χερσόνησο της Κριμαίας, οι οποίοι συνιστούν στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές τους.

Πόσο έγκυρα είναι τα “έγκριτα” επιστημονικά περιοδικά; (Βίντεο)


Πίσω από τη δήθεν εγκυρότητα των δημοσιεύσεων των μεγάλων “έγκριτων” περιοδικών που καθορίζουν τις επστημονικές εξελίξεις στον κόσμο μας, κρύβεται όπως πάντα το συμφέρον, η λογοκρισία και η ελεγχόμενη πληροφορία.

Όταν διαβάζετε λοιπόν “Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, Nature” κ.λ.π. λάβετε υπόψη σας όσα θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.


Επίσης, όταν ο γιατρός σας λέει ότι το τάδε ή το δείνα φάρμακο είναι “ασφαλές” και “αποτελεσματικό”, θυμηθείτε όσα θα δείτε παρακάτω.

Την ομιλία κάνει γιατρός Ben Goldacre στο TED και ο τίτλος είναι: “Τι δεν γνωρίζουν οι γιατροί για τα φάρμακα που συνταγογραφούν;”

Αστρικό Σκάφος σε Σχήμα Πούρου στην Ουκρανία(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Mike Nikolaou

ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΕΥΡΗΜΑ Νο.6: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΟΔΟΥ

Το 1973, μία ομάδα οκτώ Βρετανών πεζικάριων (6 στρατιώτες, ένας λοχίας και ένας ανώτερος αξιωματικός), σε μια συνηθισμένη νυχτερινή άσκηση, είδαν ένα εξωγήινο σκάφος να εκρηγνείεται πάνω στην οροσειρά Τρόοδος, στο νησί της Κύπρου. Η συγκεκριμένη οροσειρά είναι η ψηλότερη του νησιού και τότε διέθετε πολλές συμμαχικές βάσεις και σταθμούς επικοινωνίας. Εκείνη τη μέρα, η συγκεκριμένη ομάδα είχε ως αποστολή να εγκαταστήσει πάνω στην οροσειρά ένα στρατιωτικό παρατηρητήριο, αλλά τα απρόσμενα γεγονότα άλλαξαν την αποστολή τους.

Δὲν μὲ φώναξαν ποτὲ ὅταν μοίραζαν κέρδη!

Δὲν μὲ φώναξαν ποτὲ ὅταν μοίραζαν κέρδη!Ἔρχεται ὁ διαχειριστὴς μὲ τὰ κοινόχρηστα.

-Μπορὼ να σᾶς κανῷ μιᾷ ἐρωτήσῃ. Συνήθως, ἅμα τοῦ πεῖς «ναί» κάνει δεκαπέντε, ἀλλὰ τέλος πάντων. Τοῦ ἔγνεψα νὰ προχωρήσει.

-Ἐδωσε ὁ Ἀλογοσκούφης στίς τράπεζες 28 δίς εὑρῶ;

Ναὶ τοῦ λέω, τὰ ἔδωσε!

-Χρεωθήκαμε 50 δίς εὑρῶ γιά νά ἀνακεφαλαιοποιηθοῦν;

Χρεωθήκαμε, τοῦ ἀπαντῶ.

Ζητοῦν, τώρα, ἄλλα 6-7 ἐπίπλεον δίς, γιά τά ὁποῖα θά ξαναχρεωθοῦμε;

Οδηγίες για τους νεκρούς!

Μέχρι και σήμερα πολλές είναι τα χρυσά Ορφικά ελάσατα [πινακίδες] που έχουν βρεθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στις αρχαίες αποικίες των αρχαίων Ελλήνων, όπως στην Ν. Ιταλία και στον Εύξεινο Πόντο. Αυτές οι χρυσές πινακίδες εγχάρακτα περιέχουν κείμενα – οδηγίες για τους νεκρούς και το ταξίδι τους στον Άδη.

Έχοντας κατά νου κάποιος τα όσα λέγει ο Πλάτων στο 10ο βιβλίο της “Πολιτείας”[1] μπορεί να κατατάξει τις πινακίδες αυτές σε δύο είδη, σε αυτές που απευθύνονται σε όσες ψυχές ξέφυγαν τον θλιβερό τροχό των μετενσαρκώσεων και σε αυτές που απευθύνονται σε όσες ψυχές θα μετενσαρκωθούν ξανά!

Για τις ψυχές που ΔΕΝ θα ενσαρκωθούν ξανά!

Κανταρέ: Στην Βόρειο Ηπειρο υπήρχαν 1200 ελληνικά σχολεία επί Τουρκοκρατίας και ΜΟΝΟ ένα αλβανικό

Μια αποκάλυψη για την κατάσταση της παιδείας επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Βόρειο Ήπειρο και στην Αλβανία γενικότερα, έκανε, μιλώντας σε αλβανική εφημερίδα, ο διεθνούς φήμης αλβανός συγγραφέας Ισμήλ Κανταρέ.
Ο Κανταρέ δήλωσε πως το 1887 στην Αλβανία υπήρχαν τρεις χιλιάδες σχολεία, εκ των οποίων χίλια διακόσια τουρκικά δημόσια σχολεία, άλλα τόσα ιδιωτικά ελληνικά σχολεία, τριακόσια βουλγάρικα σχολεία, καθώς και πολλά σερβικά και βλάχικα σχολεία. Αλβανικό σχολείο υπήρχε ΜΟΝΟ ΕΝΑ με διευθυντή τον Παντελή Σωτήρη! 

Ετοιμάζουν διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της Ελλάδας


Δύο πικρά ποτήρια μας κέρασε η πατρίδα εμάς τους Έλληνες της Β. Ηπείρου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Όπως μάθαμε από τα αλβανικά ΜΜΕ (εδώ και εδώ), που πανηγυρικά μετέδωσαν την είδηση, το ΑΠΘ και έπειτα ο Δήμος Σταυρούπολης ξεκίνησαν την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας…
Μάλιστα το ποτήρι αυτό έγινε πιο πικρό από τις δηλώσεις του Αλβανού Πρόξενου στην Θεσ/νίκη, πως διαπραγματεύεται με το Υπουργείο Παιδείας να διδαχθούν τα αλβανικά σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.
Τα ερωτήματα πολλά και θα ξεκινήσουμε από το ΑΠΘ.

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ... ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι προσπάθεις αποκόλλησης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Yusuf Cepnioglu, που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχώδη ακτή της Μυκόνου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Η μικρής έκτασης διαρροή καυσίμων από τα καύσιμα κίνησης, το diesel και τα λιπαντικά που υπάρχουν στο πλοίο, έχει περιοριστεί και η περιοχή δεν επειλείται με περιβαλοντική καταστροφή.

Το… αιωρούμενο αυτοκίνητο της Volkswagen!(Βίντεο)


Κάποιοι θα πουν οτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και θα ‘χουν δίκιο!

Πρόκειται για ένα κόνσεπτ του μέλλοντος, που θα αλλάξει όσα ξέρουμε στην αυτοκίνηση, αφού θα στηρίζεται στη δύναμη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, κάτι που όσο κι αν έχει προχωρήσει σαν μελέτη δεν έχει καταφέρει να υλοποιηθεί.

Παρ’όλα αυτά η Volkswagen έφτιαξε ένα προωθητικό βίντεο στην Κίνα, με το οποίο το cool εγχείρημα μοιάζει κάτι παραπάνω από αληθινό… Πρόκειται λοιπόν για το Hover Car, το αιωρούμενο αυτοκίνητο που θα έχει τέτοια ευέλικτη και απλή χρήση και κίνηση ώστε να μας ταξιδέψει στο μέλλον. Μακάρι να πρόκειται για το ευρύ μέλλον, πάντως!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ...ΙΠΠΟΤΙΚΗΣ... ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ Β' Π.Π


Κοιτάξτε προσεκτικά το βομβαρδιστικό B-17 και προσέξτε πόσο χτυπημένο είναι - ένας κινητήρας νεκρός, η ουρά, το οριζόντιο σταθεροποιητικό πτερύγιο και η μύτη του κατατρυπημένα. Ήταν έτοιμο να πέσει στο έδαφος.
(Η εικόνα ζωγραφίστηκε από καλλιτέχνη με βάση τις περιγραφές των δυο πιλότων πολλά χρόνια μετά.) Έπειτα προσέξτε ότι δίπλα του πετάει ένα Γερμανικό μαχητικό ME-109.

Τώρα διαβάστε την ιστορία που ακολουθεί .....

Ο Charlie Brown ήταν πιλότος ενός Ιπταμένου Φρουρίου B-17 στην 379η Ομάδα Βομβαρδιστικών στο Kimbolton της Αγγλίας. Το B-17 του ονομαζόταν 'Ye Old Pub' και βρισκόταν σε τραγική κατάσταση καθώς είχε χτυπηθεί από αντιαεροπορικά πυρά και από καταδιωκτικά. Η πυξίδα του ήταν κατεστραμμένη, και αντί να επιστρέφει προς το Kimbolton πετούσε όλο και βαθύτερα στο εχθρικό έδαφος.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες συνεκπαίδευσης Ελλήνων με Αμερικανούς κομάντος

Επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, πυραύλους Χελφάιρ, ελικοφόρα κάθετης απογείωσης V-22 OSPREY, άρματα Λέοπαρντ περιελάμβανε η κοινή άσκηση των Ελλήνων και των Αμερικανών κομάντο.
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι κοινές ασκήσεις επίλεκτων μονάδων του ελληνικού στρατού με αντίστοιχες μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Αναγνωρίζοντας το αξιόμαχο του ελληνικού στρατεύματος, οι άνδρες και οι γυναίκες του οποίου έχουν αποδείξει πολλάκις τις ικανότητές τους και την άρτια εκπαίδευσή τους, οι επιτελείς του αμερικανικού στρατού σε συνεργασία με έλληνες αξιωματικούς τους τελευταίους μήνες έχουν οργανώσει και εκτελέσει σειρά ασκήσεων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

Βουλή: Με δύο «γραμμές» ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Συμφώνησαν κατά πλειοψηφία να πουν «ναι» στην άρση ασυλίας, αλλά θα καταγγείλουν κυβερνητικές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, που στοχεύουν στο να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ.
Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη γραμμή που θα ακολουθηθεί για τις αιτήσεις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία αποφάσισε να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ψηφιστεί η άρση ασυλίας των Χρυσαυγιτών, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό.

Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησαν στο Μανχάταν-Ισχυρή έκρηξη και κατάρρευση δίδυμων κτιρίων στο Χάρλεμ(Βίντεο)

Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησαν στο ΜανχάτανΔύο νεκροί, τουλάχιστον 18 τραυματίες και εγκλωβισμένοι - «Εδώ και εβδομάδες μύριζε γκάζι», «Είδα ανθρώπους να πετάγονται από το παράθυρο. Μου θύμισε τους δίδυμους πύργους», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής. Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε δύο κτίρια στη διασταύρωση της 116ης οδού και της Park Avenue, συγκλόνισε το Μανχάταν πριν λίγη ώρα. Αμερικανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πυκνές φλόγες και καπνό, ενώ τμήματα των κτιρίων έχουν καταρρεύσει.

Μαλαισία:Μυστήριο και χάος γύρω από τον εντοπισμό του αεροπλάνου

Μαλαισία:Μυστήριο και χάος γύρω από τον εντοπισμό του αεροπλάνου (pic)
Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο συνεχίζονται και στις δυο πλευρές της μαλαισιανής χερσονήσου
Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ επικρατεί σύγχυση τόσο στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων όσο και στις πληροφορίες που διαρρέουν στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.
Το BBC σε δημοσίευμά του κάνει μάλιστα λόγο για «σύγχυση» στη διεξαγωγή των ερευνών και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του αεροπλάνου, κάτι που υποστηρίζουν και οι κινεζικές αρχές.
Όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, οι έρευνες σήμερα επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών.

Διευρύνει τις απώλειες η Wall στη σκιά των ανησυχιών από Κίνα και Ουκρανία

Dow16.324,38-26,87 -0,16%  



  Nasdaq4.307,19-27,26 -0,63%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Το αρνητικό επενδυτικό κλίμα των διεθνών αγορών (σε Ευρώπη και Ασία) ακολουθεί την Τετάρτη η Wall Street με τους μετοχικούς δείκτες να διευρύνουν τις χθεσινές τους απώλειες στη σκιά των επίμονων ανησυχιών για τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης. Προς Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών ο S&P.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 59,080 μονάδες (0,36%) και βρίσκεται στις 16.292,17 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 21,22 μονάδων (0,49%) φτάνοντας τις 4.285,96 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 8,18 μονάδων (0,44%) και βρίσκεται στις 1.859,45 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 5 κινούνται με θετικό πρόσημο και 25 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Wal-Mart Stores καθώς διαπραγματεύεται στα 75,5801 δολάρια με άνοδο 0,6601 δολαρίων ή σε ποσοστό 0,88%. Ακολουθούν η Chevron Corporation με κέρδη 0,77% στα 115,39 και η AT & T στα 32,3852 δολάρια με άνοδο 0,48%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η American Express (-1,21%), η Boeing (-1,20%) και η Home Depot (-1,06%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Με σημαντική πτώση έκλεισε το ΧΑΚ - Στις 146,06 μονάδες ο Γενικός Δείκτης


Λευκωσία: Με σημαντική πτώση έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 4,22% στις 146,06 μονάδες.

Με μικρότερες ζημιές της τάξης του 3,21% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 και διαμορφώθηκε στις 66,97 μονάδες.

Το σύνολο των συναλλαγών περιορίστηκε στα 246.722,56 ευρώ.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, πλην των Επενδυτικών Εταιρειών που κατέγραψαν ελαφρά αύξηση 0,62%.

"Αντιστάθηκε" στην κατοχύρωση κερδών ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ανεπαίσθητες απώλειες την Τετάρτη, και με τον τζίρο να διατηρείται κοντά στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ.

Στο άνοιγμα των συναλλαγών ο ΓΔ βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό έως 0,50% στις 1.367,16 μονάδες, που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό 34 μηνών.

Η τελική εικόνα στη σύνθεση του FTSE Large Cap ήταν μικτή, με 11 τίτλους σε θετικό έδαφος, 12 σε αρνητικό και 2 αμετάβλητους.