Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΣΚΗΝΕΣ – ΣΟΚ ΣΤΗΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ” ΛΙΒΥΗ: ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ! (“ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO!!!) ΦΩΤΟ

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Αντίθετα, η “πολιτισμένη” Δύση, μπουκωμένη από το μαύρο χρήμα του Κατάρ, των Τούρκων και του Σόρος, ενισχύει τα σκοταδιστικά καθεστώτα στο καταστροφικό τους έργο.
Πρόκειται για τη νεκρόπολη της Αρχαίας Κυρήνης, που αποτελεί την παλαιότερη Ελληνική πόλη (700 π.χ) που ιδρύθηκε στα Ανατολικά παράλια της Λιβύης.

 Η Νεκρόπολη είναι τεράστια και καλύπτει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα με όλο το μεγαλείο της Κυρήνης από το 600 εως το 400 π.χ. Περιλαμβάνει 1200 τάφους και χιλιάδες διάσπαρτες σαρκοφάγους .

Μεγάλο μυστικό: Δεν είναι κυρίαρχος ο λαός ούτε έχει κάποια εξουσία

Τρεις είναι οι εξουσίες
εκτελεστική (κυβέρνηση, αστυνομία, κλπ)
νομοθετική (βουλή)
δικαστική

Όταν έχεις την εξουσία πρέπει να έχεις και την ισχύ να επιβάλλεις την θέλησή σου. Ο λαός δεν έχει καμία τέτοια δυνατότητα. Σε κανένα πολιτικό ή οικονομικό σύστημα δεν έχει ο λαός την ισχύ, την εξουσία, να επιβάλλει την θέλησή του.

Στα απολυταρχικά καθεστώτα, ναζισμοί, φασισμοί, κομμουνισμοί και σοσιαλισμοί, δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Στα συστήματα αυτά ο λαός είναι στη γραμμή. Ζυγισμένος-στοιχισμένος. Παίρνει εντολές και τις εκτελεί. Απαρέγκλιτα. Μία εξουσιαστική ελίτ, ολίγων προσώπων, που έχει καταλάβει την εξουσία, συνήθως εξ εφόδου, και με την βοήθεια σε μερικές περιπτώσεις του λαού παραπλανώντας τον, την ασκεί προς δικό της αποκλειστικά όφελος. Ξεκάθαρα πράματα.

Οσμή σκανδάλου: Πού πήγαν Τα χρήματα για τους πυρόπληκτους του 2007

Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του "Ταμείου Μολυβιάτη", φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.

New Yorker: Έσφαζαν Σέρβους στην Αλβανία και πωλούσαν τα όργανα τους στην Κωνσταντινούπολη!

20130507-092440.jpgΤα ίδια κάνουν τώρα και με τους πρόσφυγες από την Συρία αλλά η Τουρκία έχει το θράσος να θέλει και “επέμβαση”. Μάλλον για να έχει πρώτη ύλη για τους κανίβαλους. (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ!)

Turkish involvement in the Balkan organ trade

Turks around the world and their bandit state have a huge involvement, in all manner of illicit activities from drug trafficking, migrant smuggling, nuclear weapons proliferation and even organ trafficking. The following excerpt from an article written back in May exposes the Turkish connection and liaison with Albanians also involved in the organ trade:

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Θα τρώμε ληγμένα και με το νόμο! Θα πωλούνται από την 1η Σεπτεμβρίου

- Τα ληγμένα τρόφιμα θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή - Θα μπορούν να έχουν λήξει έως και 3 μήνες!
- Την αποκλειστική ευθύνη για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής

- Απαγορεύεται η πώλησή τους σε χώρους ομαδικής εστίασης
- Διαβάστε ποιές είναι οι προϋποθέσεις - Τα πρόστιμα για τους παραβάτες φτάνουν τα 5.000 ευρώ
Σημείο των καιρών; Μπορεί. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πωλούνται ληγμένα προϊόντα με δόλωμα την χαμηλότερη τιμή. Και λέμε για ορώτη φορά στην Ελλάδα, γιατί αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό.

Από το αδιανόητο στο άναμμα της φλόγας

Του Ν. Λυγερού
Η ΑΟΖ της Κύπρου αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι κι ως μικρό κράτος μπορείς να έχεις υψηλή στρατηγική και να θέσεις το αδιανόητο ως στόχο ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι το αντιληφθούν και το θεωρήσουν ουτοπία. Οι περισσότεροι δεν πίστευαν ούτε στην αξία της ΑΟΖ της Κύπρου, ούτε ότι υπήρχαν υδρογονάνθρακες και ειδικά φυσικό αέριο. Κι όμως η επόμενη πραγματικότητα ήρθε ν’ αποστομώσει τους πολλούς και να δικαιώσει τις προσπάθειες μερικών ανθρώπων σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Σόλωνα Κασσίνη.

Ένα δυναμικό MBA υψηλής στάθμης στην Καβάλα


O διεθνής ανταγωνισμός και οι ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων επέβαλαν στα σύγχρονα Εκπαιδευτικά Συστήματα την παροχή υψηλής ποιότητας εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης, η οποία θα αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις του επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Με γνώμονα τα παραπάνω, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Καβάλας δημιούργησε ένα ευέλικτο και δυναμικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με άριστα δομημένες μαθησιακές διαδικασίες, το οποίο παρέχει στους φοιτητές το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτικών εφαρμογών στον ευρύτερο τομέα της επιστήμης της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Π.Μ.Σ. στη “ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION (ΜΒΑ)” παρέχει εξειδίκευση σε τρεις κατευθύνσεις (α) Στρατηγική Διοίκηση (Strategic Management), (β) Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Financial Management), και (γ) Μάρκετινγκ (Marketing).

ΣΕΡΒΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ Πυρά Αμνηστίας στον ΟΗΕ για τους αγνοούμενους Σέρβους

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την αποτυχία της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) να ερευνήσει για πρόσωπα, κυρίως Σέρβους, που είχαν απαχθεί και η τύχη τους εξακολουθεί να αγνοείται μετά τη σύγκρουση του 1998-99 στο Κόσοβο, σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
 
«Το γεγονός ότι η UNMIK δεν ερεύνησε πράξεις που αποτελούν συστηματικές και μεγάλης έκτασης επιθέσεις εναντίον αμάχων, ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συνέβαλε στο κλίμα ατιμωρησίας που επικρατεί πλέον στο Κόσοβο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σιάν Τζόουνς, ένας υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ «Καταστροφικές οι συνέπειες από μια επίθεση στη Συρία»

Για «καταστροφικές επιπτώσεις»  σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία έκανε λόγο το ρωσικό υπουργείο μέσω του εκπροσώπου του Alexander Lukashevich καλώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει «σύνεση».
«Προσπάθειες για να παρακαμφθεί το ΣΑ του ΟΗΕ για άλλη μια φορά με πρόφαση ανεδαφικές και αστήρικτες προφάσεις για την εκδήλωση στρατιωτικής επίθεσης πρόκειται να φέρουν νέα μαρτύρια για τη Συρία και να έχουν καταστροφικές συνέπειες για όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου για να συμπληρώσει:

Russia Today: Η Ελλάδα καταδικασμένη στο δικό της μύθο του Σίσυφου, εξαιτίας ενός άστοχου πολιτικού πειράματος

“Η λιτότητα καταστρέφει το ελεύθερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας την κυβέρνηση πιο δυσλειτουργική παρά ποτέ. Τα χειρότερα νέα; Η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλο πακέτο διάσωσης”, γράφει σε άρθρο του στο Russia Today ο Patrick L Young, ειδικός των χρηματαγορών.
Και όπως λέει, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση. “Αυτό που σοκάρει είναι ότι έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, έχει απομείνει κάτι που μοιάζει με οικονομία για να διασωθεί”.
Ο αρθρογράφος προσθέτει πως η ΕΕ είναι τόσο απελπισμένη να διατηρήσει το νόμισμά της, που δεν είναι παρά μια απάτη, ώστε εξετάζει να δώσει για τη διάσωση της Ελλάδας κοινοτικά κονδύλια, κάτι που σημαίνει ότι η Βρετανία και η Σουηδία θα πληρώσουν για το “ευρω-φιάσκο”, παρότι ουδέποτε το υιοθέτησαν.

Μόνο η εντολή του Ομπάμα μένει για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία(Βίντεο)

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε» δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ - «Σε λίγες ημέρες» το χτύπημα, υποστηρίζουν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί -Η Ρωσία είναι στο πλευρό μας, διαμηνύει η συριακή κυβέρνηση και ζητά από τη διεθνή κοινότητα να παρουσιάσει, αν έχει, αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων
Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι, πλέον, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την επέμβαση έχει, ουσιαστικά, ληφθεί ήδη.

«Εμφύλιος» στη γερμανική κυβέρνηση για το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα


Την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει νέα βοήθεια προς την Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ζητά να διατηρηθεί η πίεση στην ΕλλάδαΑνασταλτική των μεταρρυθμίσεων χαρακτήρισε τη συζήτηση σχετικά με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε και ζήτησε διατήρηση της πίεσης προς την Αθήνα.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση των Πρέσβεων της Γερμανίας, ο κ. Βεστερβέλε επέκρινε εμμέσως τον συνάδελφό του στην κυβέρνηση Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι, αν και είναι σωστό πριν από τις εκλογές να μην αποκλείεται περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, «είναι επίσης σωστό και να μην παρουσιάζεται ένα νέο πακέτο βοήθειας πριν πραγματοποιηθούν όλα τα μεταρρυθμιστικά βήματα».

Ενέχυρο στον ESM η περιουσία του Δημοσίου


Η γερμανική τράπεζα μιλάει ουσιαστικά για κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις της περασμένης Κυριακής - Εκποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προτείνει και ο Σύνδεσμος Γερμανών ΒιομηχάνωνΣυνεχίζονται οι τριγμοί από τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος την Κυριακή, όπου αποκαλύψαμε το πλήρες σχέδιο των δανειστών για πέρασμα ολόκληρης της κρατικής περιουσίας σε νέα εταιρεία τύπου holding με βάση το Λουξεμβούργο ή τις Βρυξέλλες και με εποπτεία ξένων (Γερμανών) τεχνοκρατών.

Τα τρία γενικά σενάρια «επίλυσης» της συριακής κρίσης

Τα τρία γενικά σενάρια «επίλυσης» της συριακής κρίσης
Των Ζαχαρία Μίχα και Γεωργίου Φίλη
Από το  newsbomb
 
 - Οι εκτιμήσεις στρατιωτικών και διπλωματών σε Ε.Ε. – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - Πώς επηρεάζονται και εμπλέκονται Ελλάδα και Κύπρος

Τα πιθανά σενάρια «επίλυσης» της Συριακής κρίσης είναι τρία.
Το πρώτο είναι η καθαρή νίκη του καθεστώτος Άσαντ με τη Συρία να παραμείνει ενιαίο κράτος.
Η δεύτερη πιθανότητα είναι η επίτευξη σχετικής ισορροπίας επί του πεδίου της μάχης, οπότε οι αντιμαχόμενες πλευρές να αναγκαστούν να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα την επιβολή λύσης  να οδηγηθούμε σε μία τριχοτομημένη Συρία.

«Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο» Δείτε όλα τα έγγραφα που κατέθεσε ο Πρόεδρος στην Ερευνητική

Της Κούλας Κουντούρη 
Από το philenews

Λευκωσία: Μετά το τέλος της κατάθεσής του στην Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων:

«Κατέθεσα ένα έγγραφο με την καταγραφή των σχετικών γεγονότων πριν τις Προεδρικές εκλογές και μετά την εκλογή μου. Θα δοθεί στη δημοσιότητα. Είναι μια καταγραφή συνοπτικών γεγονότων με παραπομπή σε έγγραφα, επιστολές και δηλώσεις του ιδίου.

Δεν προβαίνω, ούτε είναι πρόθεση μου να προβώ σε κριτική και να αποδώσω ευθύνες. Αυτό εξάλλου είναι το έργο της ερευνητικής προς την οποία έχω και σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Ανοδικά κινείται την Τρίτη το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Γενικό Δείκτη στις 13.04 να παρουσιάζει κέρδη 0,35% και να διαμορφώνεται στις 94,43 μονάδες.

Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης 3 κινούνται ανοδικά, 5 καθοδικά, μια είναι αμετάβλητη και 98 παραμένουν αδιαπραγμάτευτες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε την ίδια ώρα άνοδο 0,57% και διαμορφωνόταν στις 35,3 μονάδες.

Στο "κόκκινο" το ταμπλό του Χ.Α., "βουτιά" 4,6% για τον Γενικό Δείκτη

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με το σύνολο σχεδόν των μετοχών σε υψηλή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος.

Έτσι, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο χρηματιστηριακός Αύγουστος, ο ΓΔ εξανεμίζεται το σύνολο των κερδών που κατέγραφε από τις αρχές του μήνα.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας περισσότερα στοιχεία από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου ή άλλα κίνητρα από το μακροοικονομικό πεδίο, προκειμένου να επαναξιολογήσουν τη στάση τους, σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities.