Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


9.000 χρόνια πριν, οι Έλληνες γύριζαν τον Πλανήτη, λένε ξένα πανεπιστήμια

Δεν είναι ανθελληνισμός όταν Αμερικανοί επιστήμονες τεκμηριώνουν ότι Έλληνες πήγαν στην Ιαπωνία, Κίνα και Χιλή και δεν το αναφέρουν σε κανένα βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας;
Γιατί οι απόψεις Αμερικανών καθηγητών ανθρωπολογίας παλαιοντολογίας και ιστορίας που τεκμηριώνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν παντού, όπως στην Ιαπωνία, Κίνα και στην Χιλή αλλά δεν υπάρχουν ούτε ως πληροφόρηση σε καμμία βαθμίδα εκπαιδεύσεως, ούτε εις έντυπα ιστορικού ή μη περιεχομένου [2013]. Αδιαφορία ή ανθελληνισμός του υπουργείου Παιδείας και Εξωτερικών;

Ρομπότ - ξεναγός θα υποδέχεται τους επισκέπτες στο Σπήλαιο Αλιστράτης

Έναν παράξενο ξεναγό που θα μιλάει σαράντα γλώσσες θα έχουν σε λίγο καιρό στη διάθεση τους οι επισκέπτες στο Σπήλαιο της Αλιστράτης στις Σέρρες.
Πολύγλωσσο θα είναι το νέο ρομπότ – ξεναγός στο Σπήλαιο της Αλιστράτης στις Σέρρες, το οποίο θα μιλάει και σαράντα γλώσσες αλλά θα απαντάει και σε ερωτήσεις.
Το ρομπότ, το οποίο θα βρίσκεται στο σπήλαιο το επόμενο διάστημα θα υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο και θα τους καθοδηγεί στα πρώτα διακόσια μέτρα της διαδρομής.
Στη συνέχεια θα αναλαμβάνουν οι κανονικοί ξεναγοί που θα κατατοπίζουν στο εσωτερικό του σπηλαίου, η Δημοτική Εταιρεία που διαχειρίζεται το σπήλαιο αποσκοπεί στη δημιουργία σπηλαιολογικού μουσείου με ολογράμματα.

Όταν η αγάπη “νικάει” τον θάνατο! Γυναίκα με καρκίνο παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της 18 ώρες πριν πεθάνει

Η ιστορία της Heather και του David κάνει ακόμη και το πιο σκληρούς να λυγίσουν…Δύο νέοι άνθρωποι που γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν και αποφάσισαν να μοιραστούν τη ζωή τους μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Η μοίρα βέβαια είχε άλλα σχέδια για το ζευγάρι από το Κονέκτικατ. Η Heather διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος πρίν δύο χρόνια. Ο γάμος τους είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου του 2017. Όμως η κοπέλα υποτροπίασε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Φοβόταν ότι δεν θα προλάβει να ζήσει μέχρι την μέρα που θα παντρευόταν.

Βρήκε τον εργαστηριακό τρόπο να «μετατρέπει» τα κακοήθη κύτταρα σε καλοήθη

Ο Αντώνης Κουρτίδης είναι Έλληνας βιολόγος και ερευνητής, που -υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Πάνου Αναστασιάδη στο τμήμα Καρκινικής Βιολογίας στην Κλινική Mayo της Φλόριντα- προσπαθεί να βρει καινούριους και αποτελεσματικούς τρόπους να νικήσει τον καρκίνο. Σε αυτή την προσπάθεια, επέδειξαν μια μέθοδο που αναπρογραμματίζει τα καρκινικά κύτταρα σε καλοήθη, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί τρομερή επιστημονική ανακάλυψη στη μάχη κατά της ασθένειας του καρκίνου.

"Ομόνοια όπως παλιά": Πρωτοβουλία για να αλλάξει επιτέλους πρόσωπο

Ο Σύλλογος κάλεσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ομονοίας προκειμένου να συμπράξουν για την αναγέννηση της πλατείας.

Πρωτοβουλία για «να γίνει η Ομόνοια όπως παλιά» ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κατά τη διάρκεια σύσκεψης -που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου- με επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν αφενός να δημιουργηθούν δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των παλαιών παραδοσιακών επιχειρήσεων και των νεοεισερχόμενων επιχειρηματικών σχημάτων που επένδυσαν

FSRU Αλεξανδρούπολης: Ένα έργο κομβικής σημασίας για την Ελλάδα - Η ΔΕΠΑ επένδυσε, με ποσοστό 20%, στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE και στην πλέον περιζήτητη υποδομή γεωπολιτικής σημασίας

Νέα εποχή στον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και το ρόλο που θα παίξει η χώρα μας μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΠΑ.

Στις 23 Δεκεμβρίου γνωστοποιήθηκε και επίσημα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ η συμμετοχή της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου στο μετοχικό κεφάλαιο της GASTRADE με ποσοστό 20%.

Η GASTRADE αποτελεί την εταιρεία ανάπτυξης και υλοποίησης του υπεράκτιου τερματικού σταθμού παραλαβής και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG FSRU) στην Αλεξανδρούπολη.

Νέα Σελίδα: Σχέδιο της Τουρκίας για τρίτο τουρκικό προτεκτοράτο στη Λιβύη – Οι μισθοφόροι της SADAT

Με τίτλο «Λιβύη: Θα είναι το τρίτο τουρκικό προτεκτοράτο;», η κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» αποκάλυψε τους σχεδιασμούς του Ερντογάν για την εγκαθίδρυση τουρκικού θύλακα στη δυτική Λιβύη.
Όπως τονίζει η εφημερίδα, πρόκειται για στρατηγική Ερντογάν για κύκλωμα της Ελλάδας στο ενεργειακό παιχνίδι και παροχή βοήθειας στον Σαράτζ με την υποστήριξη και του τουρκικού πληθυσμού στη Λιβύη.
Ο διπλωματικός συντάκτης της «Νέας Σελίδας», Στέφανος Μυτιληναίος, , σημειώνει ότι στις αρχές του νέου έτους θα έχουν αναπτυχθεί τα πρώτα τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη της Λιβύης.

Οι χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Κυπριακή ΑΟΖ και ανατολική Μεσόγειο - Η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και του Καστελορίζου δεν αναγνωρίζονται από την Άγκυρα

Την εργασία του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγιες, με τις ζώνες θαλάσσιων δικαιοδοσιών που έχει κηρύξει ή διεκδικεί η Άγκυρα δημοσίευσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Η έκθεση  με ημερομηνία 20.12.2019 και τίτλο: «Ανατολική Μεσόγειος Οριοθέτηση Ζωνών Θαλάσσιων Δικαιοδοσιών - Οι πολιτικές και νομικές θέσεις της Τουρκίας» παρουσιάζει και εξηγεί με χάρτες τις θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του ψευδοκράτους.

Η αναγκαιότητα ελληνικών πρωτοβουλιών για την ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Αν θέλει η Τουρκία να αυτοαπομονωθεί είναι δικό της πρόβλημα και όχι της Ελλάδας. Δηλαδή δεν πρέπει να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τις παράλογες κινήσεις αλλά πρέπει να απαντάμε με εποικοδομητικές πράξεις. Έτσι πρέπει να κάνουμε πιο εντατικές επαφές με όλες τις χώρες που βρίσκονται γύρω από την ελληνική ΑΟΖ: την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και βέβαια την Κύπρο. Κανένα πλαίσιο συμμαχίας δεν πρέπει να αφεθεί αναξιοποιήσιμο. Η Αλβανία υπέγραψε με την Eni που είναι φιλική προς εμάς λόγω Κύπρου και Αιγύπτου. Η Ιταλία θέλει να συνεκμεταλλευτούμε το κοίτασμα

Οι οριοθετήσεις της Ελληνικής ΑΟΖ - Η αντίσταση της Δαμάστας - Επιτέλους η πρώτη επαφή με τη Λιβύη

Οι οριοθετήσεις της Ελληνικής ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού

Αντί να σπαταλούμε χρόνο με το τι κάνει και δεν κάνει η Τουρκία αφού δεν υπάρχουν στρατηγικά κοιτάσματα στην προβλεπόμενη γραμμή οριοθέτησης, θα ήταν καλό να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες με όλες τις άλλες χώρες που έρχονται σε επαφή με την ελληνική ΑΟΖ. Δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην Αίγυπτο και την Κύπρο με το τριπλό σημείο επαφής και την τριπλή συμφωνία. Πρέπει να μετατρέψουμε τη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με την Ιταλία σε συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και να συνεχίσουμε αυτό που είχαμε αρχίσει το 2013. Πρέπει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που είχαμε με την Αλβανία το 2009 και να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την οριοθέτηση των ΑΟΖ μας, δίχως να κάνουμε ένα μη αποτελεσματικό μείγμα με άλλα θέματα όπως είναι το μειονοτικό. Και βέβαια πρέπει να κάνουμε νέες επαφές ακόμα και με τη Λιβύη έτσι ώστε να μετατρέψουμε την γραμμή οριοθέτησης de facto που έχουμε από το 2011 μέσω του Νόμου 4001/2011 σε συμφωνία οριοθέτησης de jure των ΑΟΖ μας. Και όλες αυτές τις

Λιβύη σε ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία - Η αντιμετώπιση της Τουρκίας - Το EastMed Act είναι νόμος των ΗΠΑ

Λιβύη σε ανοιχτό μέτωπο με την Τουρκία
Του Ν. Λυγερού

Λόγω της προσπάθειας της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί την πιο αδύναμη παράταξη της Λιβύης, η άλλη που κάνει την επίθεση στην Τρίπολη, αντιμετωπίζει πια ανοιχτά την Τουρκία και χτυπά κάθε ενίσχυσή της που μπορεί να βρει στον δρόμο της. Έρχεται λοιπόν σε αντιπαράθεση με την παραστρατιωτική ομάδα Σαντάτ, με πλοία ή ακόμα με τεθωρακισμένα που έχουν έρθει από την Τουρκία. Με άλλα λόγια η παράταξη του Αρχιστράτηγου δεν έχει τώρα κανένα ενδοιασμό να αντιμετωπίσει ανοιχτά τις