Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Σεφέρης

Έλληνας ποιητής, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και διπλωμάτης. Από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1963. Γραμματολογικά ανήκει στη «Γενιά του '30».
Ο Γεώργιος Σεφεριάδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1900 στη Σμύρνη. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί του Στυλιανού Σεφεριάδη (1873-1951) - δικηγόρου, σημαντικού κοινωνικού παράγοντα της Σμύρνης και ανθρώπου με λογοτεχνικές ανησυχίες - και της Δέσποινας Τενεκίδη με καταγωγή από τη Νάξο. Το ζευγάρι είχε άλλα δυο παιδιά, τον Άγγελο (1905-1950) και την Ιωάννα (1902-2000), σύζυγο του φιλόσοφου και πολιτικού Κωνσταντίνου Τσάτσου.

Οι Τούρκοι συνέλαβαν την Ελληνίδα ανταποκρίτρια Μαρία Ζαχαράκη (Βίντεο)

«Με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν “γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα” λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε η Μαρία Ζαχαράκη, σύμφωνα με το «Έθνος».
«Μου είπαν ότι είσαι σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή και με συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, η απεσταλμένη του Ανοιχτού Καναλιού Μαρία Ζαχαράκη.

40 εκπληκτικές φωτογραφίες της Συρίας πριν τον πόλεμο

Από το npress

Δείτε 40 μοναδικές φωτογραφίες που απεικονίζουν 
την απίστευτη ομορφιά της Συρίας πριν η πανέμορφη αυτή χώρα 
διαλυθεί από τον πόλεμο.

Ερντογάν: Ανοίξαμε τα σύνορα, 18.000 μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη -Σήμερα θα φτάσουν τους 30.000 - ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα αφήσει τα σύνορα με την Ευρώπη ανοιχτά.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η χώρα του «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία» και επεσήμανε ότι θα αφήσει τα σύνορα με την Ευρώπη ανοικτά, επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι δεν βοήθησε επαρκώς την Αγκυρα να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό βάρος.

Πρόκληση Τσαβούσογλου: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που πετούν δακρυγόνα σε αθώους» - Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας απάντησε στην δήλωση του ομολόγου του Νίκου Δένδια

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία μάλιστα απαντά σε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια και παραθέτει και φωτογραφίες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Έβρο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρεται σε προκλητικούς τόνους κατά της Αθήνας, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές, ενώ «επιχειρούν να

Έβρος: Τουρκικά δακρυγόνα εκτοξεύονται προς το ελληνικό έδαφος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τον δικό τους αγώνα να κρατήσουν κλειστά και ασφαλή τα σύνορα, δίνουν οι συνοριοφύλακες στις Καστανιές του Έβρου, την ώρα που στην τουρκική πλευρά, στο Παζάρ Κουλέ, παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.
Απ’ όλη την επικράτεια φτάνουν ενισχύσεις στις Καστανιές του Έβρου, ενώ η δύναμη της συνοριοφυλακής δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους ανθρώπους, που επιδιώκουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, αλλά και από την τουρκική πλευρά, που καταγγέλλεται πως εκτοξεύει δακρυγόνα.

Σε εμπόλεμη κατάσταση η χώρα: Χάρτης σοκ από Τουρκία σε εκατ. μετανάστες για «εισβολή» στην Ελλάδα

Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται πλέον η χώρα καθώς οι τουρκικές Αρχές έχουν μοιράσει σε χιλιάδες εως εκατομμύρια αλλοδαπούς χάρτες σοκ με αναλυτικές οδηγίες εισόδου στην Ελλάδα.
Οι τουρκικοί χάρτες δείχνουν τα περάσματα στην ελληνική ενδοχώρα.Κατόπιν των δυσμενών αυτών εξελίξεων οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ με C 130 στον Έβρο.