Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Πετράκης Γιάλλουρος (7 Φεβ.1956)…ἔπεσε 17 ἐτῶν

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ALEXANDER
Δείτε ομιλία της Ελένης Θεοχάρους ΕΔΩ


 Γεννήθηκε στο χωριό Ριζοκάρπασο,
της επαρχίας Αμμοχώστου,
στις 29 Αυγούστου 1938.
Φονεύθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1956,στην Αμμόχωστο,
από άγγλους, κατά τη διάρκεια μαχητικής διαδήλωσης,την οποία καθοδηγούσε.
Γονείς: Ζαχαρίας και Αννεζού Γιάλλουρου
Αδέλφια: Λευτέρης, Μαρία, Καίτη, Νίκος, Γιάννης

Ο Πετράκης Γιάλλουρος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου.Όταν φονεύθηκε,ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Ψηλός,λεπτός,με σγουρά μαλλιά και γαλανά μάτια και πάντα πρώτος στα μαθήματά του,ο Πετράκης ήταν ο σημαιοφόρος στις εκδηλώσεις του σχολείου του.

Λόγος του και κουβέντα του, αφηγείται η μάνα του, ήταν πάντα η Ελλάδα. Καημός του και πόθος, όνειρο και τραγούδι του, η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Τι απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για το «Ε.ΠΟ.Σ» - «Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται εικόνες των μεγάλων συλλαλητηρίων ως μέσο διαφήμισης ενός νεοϊδρυθέντος κόμματος»

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στην είδηση ότι ένας εκ των συνδιοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία προχώρησε στην δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα ονόματι «Ε.ΠΟ.Σ».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως μέλος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, εκ των βασικών διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων, ουδεμία σχέση έχει με την ίδρυση κόμματος που διατείνεται ότι προέρχεται από το κίνημα των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία

Ραγδαίες εξελίξεις: Ξέσπασε διπλωματικός «πόλεμος» Γαλλίας – Ιταλίας - Ανακαλείται ο Γάλλος πρέσβης

Η Γαλλία ανακάλεσε «για διαβουλεύσεις» τον πρεσβευτή της στην Ιταλία έπειτα από μια σειρά «ακραίων δηλώσεων» και «αβάσιμων» και «χωρίς προηγούμενο επιθέσεων» εκ μέρους Ιταλών αξιωματούχων, ανακοίνωσε σήμερα 7 Φεβρουαρίου το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι τελευταίες παρεμβάσεις συνιστούν μια επιπλέον και απαράδεκτη πρόκληση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιθέσεις της Ιταλίας δεν έχουν προηγούμενο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το να έχουμε διαφωνίες είναι ένα πράγμα, όμως η χειραγώγηση της σχέσης για εκλογικούς στόχους είναι κάτι άλλο».

Νέα παιχνίδια πλαστής κυβέρνησης - Δεν υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα

Νέα παιχνίδια πλαστής κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Η ενσωμάτωση των έξι πρόθυμων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς όμως να είναι πραγματικά στελέχη της, είναι άλλο ένα βουλευτικό παιχνίδι που εφηύρε η κυβέρνηση για να μη χάσει την εξουσία. Αλλά φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι οι δυσκολίες της κυβέρνησης για να σταθεί στα πόδια της, είναι αφόρητες. Και δεν μπορεί πια να λειτουργήσει παρά μόνο οριακά. Έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα καλό timing για οτιδήποτε, αφού δεν υπάρχουν καλές συνθήκες. Όλα είναι θέμα διάσωσης και τίποτα άλλο δεν έχει

Χαιρετισμός στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Κω - Δηλώσεις στο Βοιωτικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία Ν. Λυγερός

Χαιρετισμός στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Κω
Του Ν. Λυγερού

Καλημέρα Δάσκαλε από την Κω.
Καλημέρα, καλημέρα από την Θήβα.
Απευθύνουμε ένα χειροκρότημα για τους αγωνιστές της Θήβας. Χαιρετίζουμε από την Κω τον αγώνα σας, τον αγώνα μας, τον αγώνα όλου του Έθνους. Θέλουμε έναν χαιρετισμό από εσένα για να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας, για να ξεκινήσουμε σήμερα αυτή την ακύρωση του κατάπτυστου Προσυμφώνου.