Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το ντοκουμέντο της ντροπής!



Είναι η έκθεση του 1946 από τον τότε Υπουργό Παιδείας Α.Παπαδήμο(!) στην οποία γίνεται καταγραφή των αρχαίων αντικειμένων που εκλάπησαν από τα μουσεία μας κατά την περίοδο της κατοχής από Γερμανούς και Ιταλούς. Οι σελίδες που διαβάζετε είναι μόνο λίγες από την πολυσέλιδη έκθεση που περιέχει με κάθε λεπτομέρεια από ποιά μουσεία έφυγαν αγάλματα και άλλα αντικείμενα αμύθητης αξίας.
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινά τις διαδικασίες απαναπατρισμού 8.000 αρχαίων αντικειμένων.

"Το λάδι δεν είναι πατάτα"

Σχόλιο από ALEXANDER

Μπράβο δήμαρχε
Η μόνη σωστή τοποθέτηση που έχουμε ακούσει.

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το κίνημα διακίνησης και πώλησης χύμα ελαιολάδου, εμφανίζεται ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
"Το λάδι δεν είναι πατάτες", επισήμανε, προσθέτοντας ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των καταλανωτών, κάτι που στην περίπτωση του λαδιού μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το χύμα λάδι διατεθεί μέσω συνεταιρισμών που θα έχουν και την ευθύνη της ποιότητας του προιόντος.


ΠΗΓΗ enikos

Και ξαφνικά η Ευρώπη ανακάλυψε ... "τουρκική μειονότητα σε Ρόδο-Κω"! (Βίντεο)


Και ξαφνικά η αφασιακή ελληνική εξωτερική πολιτική δέχτηκε χθες ένα ηχηρό χαστούκι, το οποίο βέβαια ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους μανδαρίνους του υπουργείου Εξωτερικών (καλά, για την λοιπή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ρωτάμε γιατί δε νομίζουμε ότι τίθεται καν θέμα ενόχλησής τους από εθνικά ζητήματα): Η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποδέχτηκε την έκθεση με θέμα «η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και Κω που έχουν υπόβαθρο την τουρκική πολιτισμική κουλτούρα» (Doc. 12526) και το σχέδιο της απόφασης περί αυτής (1867/2011), η οποία είχε συνταχθεί από τον Ελβετό Αντρέα Γκρος, μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε για να μην είναι βάρος στα παιδιά της!!! Βγήκε στην αυλή του σπιτιού της κάθησε σε μια καρέκλα και ούστηκε με εύφλεκτο υγρό

Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε το πρωί της Παρασκευής μια ηλικιωμένη στις Βαρές Ζακύνθου. Η 81χρονη βγήκε στην αυλή του σπιτιού της κάθησε σε μια καρέκλα και αφου λούστηκε με εύφλεκτο υγρό αυτοπυρπολήθηκε.
Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του ο γιος της, μόλις βρήκε τη μητέρα του απανθρακωμένη, ειδοποίησε την Πυροσβεστική.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερήλικας είχε σχεδιάσει το όλο περιστατικό δεδομένου ότι άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι κάνει τη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν μπορεί να είναι βάρος στα παιδιά της

ΠΗΓΗ thebest.gr

Κωδικός «ΠΑΡΕΛΑΣΗ»

Κωδικός «ΠΑΡΕΛΑΣΗ»
Το πρώτο προγραμματισμένο "crash test" για την ΕΛ.ΑΣ. μετά την τρίτη επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα "ηνία" του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ειδικά μετά την απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη επτά αρμοδίων υπουργών και ενός υφυπουργού, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα, να δώσει το παρών σύσσωμη η κυβέρνηση, είναι,όπως λένε, κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως αυτά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και τα πιο πρόσφατα κρούσματα προπηλακισμών κατά πολιτικών στη Ρόδο.

«Ράμπο» της Task Force για καταθέσεις και σπίτια Ελλήνων στο εξωτερικό

Στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων της Ομάδας Δράσης μπαίνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας αλλά και τα ακίνητα που διαθέτουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ήδη ο Χορστ Ράιχενμπαχ έχει υπογραμμίσει ότι η χώρα μας θα πρέπει να επιταχύνει την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των φορολογούμενων με υψηλά εισοδήματα.

Έτσι οι Ευρωπαίοι ειδικοί που θα έλθουν στην Ελλάδα θα βοηθήσουν στην βελτίωση της φορολόγησης μεγάλων φορολογούμενων, τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων.

Η ομάδα αυτή θα παρακολουθεί προσεκτικά όλους τους παραπάνω τομείς και θα παρέχει συμβουλές με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη των στόχων για τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά έσοδα που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό.

ΔΝΤ: Ζητά νέα μέτρα 14 δισ. ευρώ!!!

Του Κων/νου Ρομποτή από το real.gr

Πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ(7% του ΑΕΠ) καλείται να λάβει η Ελλάδα προκειμένου να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ το 2014. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης των αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την έγκριση του νέου δανείου για τη χώρα μας, ύψους 28 δισ. ευρώ. (Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του ΔΝΤ στα αγγλικά) 

Φέτος τις αποδείξεις τις κρατάμε στα συρτάρια...

Αλλαγές, για πολλοστή φορά, στον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, τις αποδείξεις που λαμβάνουν για τις αγορές τους και την παροχή υπηρεσιών, φέρνουν οι οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

Φέτος λοιπόν οι αποδείξεις από τις δαπάνες θα δηλώνονται σε αριθμό, δηλαδή ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί από αυτές. Ωστόσο, σε αντίθεση με πέρυσι, τις αποδείξεις δεν θα τις παίρνουμε μαζί μας στις εφορίες και δεν θα τις καταθέτουμε μαζί με τη φορολογική μας δήλωση.

Στην κόψη του ξυραφιού μέχρι το 2020 η Ελλάδα

Αν η Ελλάδα χάσει και πάλι χρόνο για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τότε το χρέος της δεν θα είναι βιώσιμο ούτε το 2020 και θα πάνε χαμένα το PSI και ο θυσίες που θα το συνοδεύουν ως τότε, υποστηρίζουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της Τρόικα.

Όπως προκύπτει, τίποτα δεν τελειώσε με το «κούρεμα» του χρέους και όλα μοιάζουν πλέον με «ρώσικη ρουλέτα» για τη χώρα μας. Ενώ το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο «χτίστηκαν» το νέο Μνημόνιο και το PSI προβλέπει μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ το 2020, οι ελεγκτές της Κομισιόν υπογραμμίζουν τις αβεβαιότητες και παρουσιάζουν άλλα τέσσερα σενάρια. Από αυτά, μόνο ένα είναι θετικό και πιο «αισιόδοξο» από το βασικό. Προϋποθέτει ότι όλα πάνε καλά και γίνονται ταχύτερα από ό,τι προβλέπει το πρόγραμμα.