Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Λεύκιππος:Ο αρχαίος Έλληνας που μίλησε πρώτος για το Big Bang!

Ο Λεύκιππος ήταν Έλληνας φιλόσοφος του 5ου αι. π.X. (480/470 π.X.-400 π.X.) από τα Άβδηρα (κάποιοι λένε από τη Μίλητο) μαθητής του Ζήνωνα του Ελεάτη. Ήταν ο δάσκαλος του Δημόκριτου και πατέρας της ατομικής θεωρίας, την οποία πρόβαλε και εξέλιξε ο πιο χαρισματικός, πιθανότατα, μαθητής του. Διατύπωσε πρώτος την υπόθεση ότι η ύλη αποτελείται από άτομα.
 
“ΠΩΣ ΣΥΝΕΣΤΗΚΕΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ”
"Ο νυν κόσμος περικεκλασμένω σχήματι εσχημάτισται τον τρόπο τούτον:

Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε

Λιωμένα σκαθάρια στα smoothies φράουλα των Starbucks, ροζ κόλλα από κρέας στα burgers και λοιπές αποκαλύψεις έχουν τις τελευταίες εβδομάδες σκιάξει το καταναλωτικό κοινό. Οι παρακάτω είδησεις θα το αποτελειώσουν.


Κυστείνη (L-Cysteine)

Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι: αναζητώντας απασχόληση στον πρωτογενή τομέα




Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια έντονη τάση επιστροφής στην επαρχία από ολοένα και περισσότερους νέους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των πολλαπλών απολύσεων εκατοντάδες Έλληνες οδηγούνται στους δρόμους της υπαίθρου, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο την πληθυσμιακή και παραγωγική ισορροπία της χώρας.

Το ρεύμα των νέων που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα χάριν της επαρχίας και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων διογκώνεται διαρκώς, καθώς η ανεργία, τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων, η δυσπραγία και η ακρίβεια περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τις ευκαιρίες απασχόλησης στις μεγάλες πόλεις.

“Συνεκμετάλλευση” της ελληνικής Α.Ο.Ζ.;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖΤου Νίκου Καραβαζάκη

Ο Πρωθυπουργός μας βρίσκεται στο Κατάρ προς αναζήτηση επενδύσεων και παρεμπιπτόντως συναντά ( ημιεπίσημα και για πρώτη φορά ) τον Ερντογάν χωρίς να κοινοποιηθεί τι συζήτησαν. Στην Ελλάδα συνεχώς επιβεβαιώνεται η αδυναμία της πλειοψηφίας των πολιτών να αποδώσουν τους φόρους που επιβάλλονται, ο Τσίπρας δεν μπορεί και δεν έχει να απαντήσει με ποιούς θα συμμαχήσει εφόσον εκλεγεί πρώτο το κόμμα του και στην Αττική ετοιμάζεται η οικοδόμηση τζαμιού (που ψηφίστηκε από την Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2011, σε σύνολο 214 παρόντων βουλευτών, υπέρ της διάταξης ψήφισαν 198 βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι). Ανακοινώθηκε επίσης η ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που επιφέρει την ανακήρυξη της ελληνικής Α.Ο.Ζ..

Χλευασμός και διακωμώδηση του Γ. Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Χλευασμός και διακωμώδηση του Γ. Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ο πρώην πρωθυπουργός βιώνει τα αποτελέσματα της πολιτικής του 
Ειρωνεία, χλευασμό και διεθνή διασυρμό για την Ελλάδα προκαλούν τα… κατορθώματα του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο άλλοτε «άνθρωπος της χρονιάς» σύμφωνα με το αυστριακό περιοδικό “Profil” έχει εξελιχθεί σε «καρικατούρα» που περιφέρεται ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν τα «ακούει» πλέον μόνο από τους Έλληνες, αλλά η κριτική έχει πάρει διεθνής διαστάσεις κατηγορώντας τον ως τον κύριο υπεύθυνο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Παπανδρέου είναι ο "πρωταγωνιστής" της θεατρικής παράστασης Vive la crise που παίζεται στα θέατρα της Γαλλίας και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

"Ποιοι συντηρούν τον μύθο των τεμπέληδων Ελλήνων;"

“Βολεύει τους πλούσιους να στρέφουν τη συζήτηση για τη φτώχεια σε μία ιστορία ηθικής, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι ανισότητες είναι δομικές”, γράφει ο Guardian.
“Στην Ευρωζώνη, πολλοί πιστεύουν ότι οι αιτίες της δημοσιονομικής κρίσης μπορούν τελικά να εντοπιστούν στους τεμπέληδες μεσογειακούς τύπους της Ελλάδας και της Ισπανίας, που ζούσαν στις πλάτες των  σκληρά εργαζόμενων Γερμανών και Ολλανδών, περνώντας το χρόνο τους πίνοντας espresso και παίζοντας χαρτιά. Εκτός και εάν αυτοί οι άνθρωποι αρχίσουν να δουλεύουν σκληρά, λέγεται, τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν μπορούν να λυθούν”, σημειώνει η εφημερίδα. “Το πρόβλημα με αυτή την ιστορία είναι ότι δεν είναι παρά μια ιστορία”, ξεκαθαρίζει.

Προκαλεί ξανά ο Γιάννης Στουρνάρας

Προκαλεί ξανά ο Γιάννης Στουρνάρας
Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι συμπάσχει με την κοινωνία που καθημερινά εξαθλιώνεται με τις καταστροφικές αποφάσεις του, ο Γιάννης Σουρνάρας προκαλεί το λαό με τις δηλώσεις του. 
«Καταλαβαίνετε τον αντίκτυπο της πολιτικής σας;», ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC τον Γιάννη Στουρνάρα.
Για να λάβει την απάντηση του υπουργού Οικονομικών:
«Καταλαβαίνω πολύ καλά, από την οικογένειά μου, από την μητέρα μου, από τους φίλους μου, από τους ανθρώπους τους οποίους συναντώ και συνομιλώ».

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Της Αργυρώς Μαυρούλη από το real.gr

 Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης τους το βράδυ της Τρίτης.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι ναυτεργάτες με αποτέλεσμα τα πλοία να μείνουν δεμένα 2 μέρες στα λιμάνια, αλλά και οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος.

Καταγγέλλει απειλές για ξυλοδαρμό η Κωνσταντόπουλου

Απειλές από βουλευτές ακόμα και για «ξυλοδαρμό» κατήγγειλε ότι δέχεται η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου -όπως υποστηρίζει- να σταματήσει να ερευνά την υπόθεση «λίστ Λαγκάρντ».

Η βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας το οποίο περιγράφοντας το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, κατέληγε: «Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. ¨Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε… σχολίαζαν».

Ποιες σχολές συγχωνεύονται και ποιες καταργούνται

Ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» για τη συνένωση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί η ομοσπονδιοποίηση να γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που έχει στην εποπτεία του σημαντικό αριθμό Ανωτάτων Σχολών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ που φιλοξενεί το «Έθνος» το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μείωση σε 3 από τα 7 Πανεπιστήμια στην Αθήνα

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΚΚΕ για τα επεισόδια στο υπ. Απασχόλησης Συνελήφθησαν οι 35 καταληψίες του ΠΑΜΕ


Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορούνται για εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής καθώς και για διακεκριμένες φθορές.

Από νωρίς το απόγευμα πάντως, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη ΓΑΔΑ 1.500 μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ λίγο μετά τις 16:00 έφτασε στο σημείο η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Στρατούλη.

Ποιοι είναι οι δύο ύποπτοι για τον εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου

Δύο άτομα τα οποία τον Απρίλιο του 2011 είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια και είχαν δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για το δολοφονικό ολοκαύτωμα στο υποκατάστημα Marfin και είχαν αφεθεί ελεύθεροι φέρονται να οδηγούνται και πάλι την Παρασκευή στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά είναι τα δύο πρόσωπα που θα κατηγορηθούν για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων το Μάιο του 2010. Πληροφορίες από «πηγές» της Κατεχάκη  λένε πως πρόκειται για έναν 32χρονο Έλληνα και έναν 28χρονο υπήκοο Καζακστάν, παλιούς γνώριμους της Ασφάλειας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Διπλωματικές αψιμαχίες Αθήνας - Άγκυρας για τους ιμάμηδες

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση (που αφορά στο διορισμό 240 ιμάμηδων στη δυτική Θράκη) και να ακυρωθεί» είπε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική του ομάδα για τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων, έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Συνελήφθη ο «δράκος» των Βορείων Προαστίων

Συνελήφθη ο «δράκος» των Βορείων Προαστίων – Δείτε φωτογραφίες του
Ένας 31χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για βιασμούς και ληστειών γυναικών συνελήφθη σήμερα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όπως προέκυψε ο άνδρας αυτός είναι ο βιαστής που είχε σπείρει τον τρόμο στα Βόρεια Προάστια.
Κατηγορείται ότι την τελευταία τουλάχιστον τετραετία προέβαινε σε βιασμούς και ληστείες γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Στεφάνου, της Ερυθραίας και του Διονύσου Αττικής

Ναυάγιο στο Κατάρ

Ναυάγιο στο Κατάρ
Μηδενικό ενδιαφέρον και αρνητικό κλίμα για επενδύσεις. Το παρασκήνιο μιας επίσκεψης που εξελίχθηκε σε φιάσκο.
Κατέρρευσαν οι πολιτικοί και επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης, με αφορμή τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Κατάρ.
Η επίσκεψη κατέδειξε μία ζοφερή πραγματικότητα αλλά και την αδυναμία του Μαξίμου να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα, στην κατάσταση που είναι σήμερα,πολύ δύσκολα θα υποδεχθεί ουσιαστικές επενδύσεις.
Και όταν λέμε ουσιαστικές επενδύσεις, εννοούμε κεφάλαια που θα επενδυθούν στην Ελλάδα,θα αποφέρουν δημόσια έσοδα και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση.

Λίστα Λαγκάρντ: Μυστήριο με τον πρέσβη που παρέλαβε το αρχικό CD

Λίστα Λαγκάρντ: Μυστήριο με τον πρέσβη που παρέλαβε το αρχικό CD
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ποιος τελικά παρέλαβε το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία.
Ήταν ο συνταξιούχος Πρέσβης κ. Κλης ή ο νυν Πρέσβης κ. Χαλαστάνης; Πως εμπλέκονται οι δύο πρέσβεις  με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση Παπανδρέου;
Ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου έχει επισημάνει ότι στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας τον ενημέρωσε ότι οι γαλλικές αρχές είχαν στην κατοχή τους τη λίστα Φαλσιανί.

Πόσο τυχαία ήταν η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν;

Πόσο τυχαία ήταν η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν;
Στο βάθος η δημιουργία κλίματος για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ στο Καστελόριζο.
Η χθεσινή συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας στη Ντόχα του Κατάρ δεν ήταν τυχαία ούτε και κλείστηκε την τελευταία στιγμή, όπως θέλει να λέει η ελληνική πλευρά.
Είναι φανερό ότι υπήρχε κανάλι επικοινωνίας και διεξάγονταν οι σχετικές συνεννοήσεις, εδώ και ένα περίπου μήνα.
Η ατζέντα της συζήτησης που βγήκε προς τα έξω, αφορούσε τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα αλλά και το νόμο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή για τους ιεροδιδασκάλους της μουσουλμανικής μειονότητας και τον τρόπο επιλογής τους.

«Ντα» της Ρωσίας σε συμμετοχή στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο

Λευκωσία: Τη συμμετοχή της Ρωσίας στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη το βράδυ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη, ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστόφιας από το Βελιγράδι που βρίσκεται για την Διακυβερνητική Σύνοδο.

Σε σύντομη δήλωσή του, ανέφερε ότι είχε θερμή συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν και ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας κι ότι τέθηκε θέμα για πιθανή συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δανειοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαψεύδει το Βερολίνο τα περί «χαλάρωσης» της στάσης του έναντι της Κύπρου

Βερολίνο: «Πολύ παραπλανητικό» χαρακτηρίζει το Βερολίνο το αποκλειστικό δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο, η γερμανική κυβέρνηση έχει πειστεί, υπό την πίεση των εταίρων της και της ΕΚΤ, να συναινέσει στην παροχή βοήθειας προς την Κύπρο.

Η θέση μας δεν έχει διαφοροποιηθεί από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Σ.Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το αίτημα δανεισμού της Κύπρου.

Άνοδο 1,46% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Στα κέρδη επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Κύπρου, τερματίζοντας ένα σερί δύο πτωτικών συνεδριάσεων.

Ωθούμενος από τα κέρδη στους τραπεζικούς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 111,76 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 1,46%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,19%, κλείνοντας στις 49,41 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €238.413.

Πτωτικό χατ-τρικ στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τετάρτη, σε μία συνεδρίαση με «συγκρατημένο» τζίρο που οριακά ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση στο ταμπλό, χωρίς εξάρσεις, παρέμεινε μέσα στα πλαίσια που ανέμεναν οι αναλυτές, με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που συνεχίζονται αλλά και με επιλεκτικές (επανα)τοποθετήσεις.

Ο δείκτης των τραπεζών ολοκλήρωσε μετά από ήπια διακύμανση στο χαμηλό ημέρας, με μικρές απώλειες, ενώ στον FTSE25 η εικόνα ήταν μικτή, με τα κέρδη των ΟΠΑΠ και Eurobank να ξεχωρίζουν.

O Θάνατος του Ιωάννη Μεταξά- Πώς και γιατί τον "έφαγαν" οι Άγγλοι

Την Τρίτην 28 Ιανουαρίου 1941 ο Βασιλεύς προήδρευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώνοντας με βαθειά συγκίνηση την κατάσταση της υγείας του Ιωάννη Μεταξά, ζήτησε από τους Υπουργούς να παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα. Την επομένη το πρωί ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κυβέρνηση στον Αλέξανδρο Κορυζή, Διοικητήν της Εθνικής Τράπεζας, τέως Yπουργό Κοινωνικής Προνοίας της Κυβερνήσεως του Ιωάννη Μεταξά.

Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941, αφού την προηγουμένη κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων. Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογεγραμμένο από 12 Έλληνες ιατρούς ήταν το εξής;

Κι όμως...η μηχανή που «γεννάει χρήμα» ΥΠΑΡΧΕΙ..

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Είναι εξοργιστικό....
Θα μου πεις ποιο απ’ όλα; Ποιο να πρωτοπάρεις και ποιο ν’ αφήσεις;
Να αποδεικνύεται πχ πως ΗΞΕΡΑΝ επί πάρα πολλά χρόνια για το πλούσιο υπέδαφος της χώρας κι όμως...αδιαφορούσαν...
Ποιοί;
Θέλει και ρώτημα;

Πως εξασφάλισαν τη διοργάνωση του 2022 «Qatargate» με Σαρκοζί και Πλατινί αποκαλύπτει το «France Football»

Για διαφθορά και μυστικές συμφωνίες πίσω από την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ κάνει λόγο το εβδομαδιαίο, αθλητικό περιοδικό «France Football» σε σημερινό 15σέλιδο ρεπορτάζ «βόμβα» για τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σκάνδαλο εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί και φυσικά, ο Σεΐχης του Κατάρ ο οποίος φέρεται να  εξαγόρασε όσες ψήφους απαιτούνταν για να κερδίσει τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Τετ α τετ Σαμαρά - Ερντογάν στο Κατάρ

Τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος έφτασε το μεσημέρι στην πρωτεύουσα του Κατάρ κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Four Seasons», στο ίδιο όπου διαμένει και ο Τούρκος πρωθυπουργός που συμπτωματικά επισκέπτεται τη Ντόχα την ίδια χρονική περίοδο.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, στις 4 και 5 Μαρτίου ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Άγκυρα για συνάντηση με τον κ. Ερντογάν.