Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κι όμως είχαμε ταξίδια στο Αιγαίο εδώ και 260.000 χρόνια

Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν είχαν ιστορία μεγαλύτερη των 10.000 χρόνων. Και μιλάμε κυρίως για αυτά της νησιωτικής Ελλάδας (πλην Κρήτης)..
Κι αυτό γιατί θεωρούσαν ότι οι πρώτοι άνθρωποι δύσκολα έμπαιναν σε πλοία λόγω του φόβου στο νερό… Όμως, οι τελευταίες ανακαλύψεις και δη αυτές στη Νάξο αλλά και σε άλλη νησιά είτε του Ιονίου πελάγους είτε στη Κρήτη αλλάζουν τα δεδομένα. Και αποδεικνύεται ότι οι Νεάντερνταλ κυρίως μπορούσαν να κάνουν ταξίδια, όχι με πλοία όπως τα φανταζόμαστε αλλά με κανό.. Σάββατο 7 Ιανουαρίου, ο συγγραφέας – αρθρογράφος και ιστορικός Γιώργος Λεκάκης ασχολείται με τα ταξίδια αυτά σε άρθρο του στην εφημερίδα Kontra News (**). Τίτλος του άρθρου «Ταξίδευαν με πλοία στο Αιγαίο, εδώ και 260.000 χρόνια!» και υπότιτλος «Αλλά και σε Ζάκυνθο, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Παξούς, Κέρκυρα, Κρήτη»…

Γυναίκα που ανακάλυψαν σε ένα τέλειο μάρμαρινο Τάφο στη Ρωσία είναι 800 εκατομμυρίων ετών (Βίντεο)

Το καλοκαίρι του 1969, μια απίστευτη και ελάχιστα γνωστή ανακάλυψη έγινε στο μικρό χωριό Rzhavchik Tisulskago στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της εργασίας σε τοπικό ανθρακωρυχείο, ένας ανθρακωρύχος που ονομάζεται Karnaukhov βρέθηκε σε ένα περίπλοκα επεξεργασμένο μάρμαρο φέρετρο περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Αυτό που βρήκε μέσα σε αυτό έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την ανθρώπινη κατανόηση της ιστορίας αυτού του πλανήτη.
Θα μπορούσε η ανακάλυψη μιας 800 εκατομμύρια ετων γυναίκας να αντικρούσει τη θεωρία της εξέλιξης; Το φέρετρο το έφεραν στην επιφάνεια και οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να το ανοίξουν από τις άκρες. Το φέρετρο άρχιζε να λιώνει στον ήλιο και τελικά άρχισε να ρέει, στόκος πάνω στο έδαφος και αποκάλυψε αυτό που ήταν μέσα.

Nasa: ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες

Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ένας «άγγελος» ηλικίας μόλις
200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;
Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα; Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;
Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΤΑΓΑΜΕ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου
Από το theodotus



Δεν ξέρω εάν το μάτι σας έχει πέσει ποτέ πάνω στις μοντέρνες βιτρίνες ρούχων, ειδικά αυτές που απευθύνονται σε νέους:

Ακριβώς τα παλιόρουχα που κάποτε τα πετούσαμε στα σκουπίδια, σήμερα πωλούνται σε πανάκριβες τιμές.

 Αυτά τα ρούχα ντρεπόμαστε ακόμη και να τα χαρίσουμε σε κάποιον φτωχό γείτονα, δεν υπήρχε άλλη λύση από το να ριχτούν στην σακούλα των σκουπιδιών. Ξεσκισμένα και ξεβαμμένα παντελόνια, μπλούζες ρετάλια, ζακέτες που είναι σαν βγήκαν από κάδο απορριμμάτων: στις καλύτερες βιτρίνες.

Δεν υπάρχει λύση Κυπριακού δίχως αξιοποίηση της ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Όσο και να χτυπιούνται μερικοί για να μας πείσουν από τις δύο πλευρές ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση για το Κυπριακό, ξέρουμε ότι είναι σε λανθασμένη βάση. Για να υπάρξει λύση πρέπει να υπάρχει διαδικασία επίλυσης. Εδώ από την αρχή έχουν εξαιρέσει από τις διαπραγματεύσεις το ενεργειακό θέμα, ενώ είναι η ουσία και ειδικά για την εξισορρόπηση των οικονομιών. Επίσης, έχουν ασχοληθεί μόνο με τα θέματα με τα οποία συμφωνούσαμε πριν το 1974. Δεν υπάρχει, λοιπόν, επί του πρακτέου καμιά μα καμιά ουσιαστική πρόοδος για τα σοβαρά θέματα όπως είναι το εδαφικό, το προσφυγικό και το περιουσιακό, όλα ως μια εποικοδομητική προσπάθεια.

Δέηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον νεκρό Ελληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη (Εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του δολοφονηθέντος Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας, του προξενικού σώματος, τοπικών αξιωματούχων καθώς και του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μπουένος Αϊρες και έξαρχου Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιου.

Ποιοι χάκερ; Επιστροφή στο ταχυδρομείο

Σκεπτικισμό για την ασφάλεια των online επικοινωνιών εξέφρασε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προτείνοντας ως λύση την επιστροφή στα παραδοσιακά ταχυδρομεία...

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε στη Φλόριντα για την Πρωτοχρονιά, ο Τραμπ δήλωσε: «Ξέρετε, αν έχετε κάτι πραγματικά σημαντικό, γράψτε το και δώστε το να παραδοθεί μέσω κούριερ - με τον παλιό καλό τρόπο. Διότι ένα σας λέω: Κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής».

Πρόγραμμα κατοίκησης 28 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο

Τι επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση – Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία;
Τρόπους για τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και πιθανής κατοίκησης μικρών νησίδων και βραχονησίδων του Αιγαίου, αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση.
Βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η θωράκιση 28 νησίδων έναντι των διεκδικητικών τάσεων της Άγκυρας, η οποία, όπως είναι γνωστό, αμφισβητεί την κυριότητα αρκετών ακατοίκητων βραχονησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο και όχι μόνον.

Ο «παγωμένος» Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Στο Πάρκο Yıldız στον Βόσπορο (Φωτογραφίες)

Περπάτησε στους χιονισμένους δρόμους της Πόλης, κάτω από συνθήκες θυελλώδους χιονόπτωσης
Στην Κωνσταντινούπολη ο χειμώνας συνήθως είναι βαρύς. Έτσι και φέτος στα λευκά ντύθηκε το Φανάρι.

Μπορεί το ψύχος να μην «χαρίστηκε» ούτε στον προκαθήμενο της ορθοδοξίας, ωστόσο εκείνος το χάρηκε έστω και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

«Μοιράζουν» την Κύπρο με χάρτες στη Γενεύη Κύπρος: Το 28,2% των εδαφών δίνουν οι Ελληνοκύπριοι - Το 29,2% ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Δείτε χάρτη που δημοσιεύεται στον Κυπριακό Τύπο - Δεν είναι γνωστό ακόμα αν στον χάρτη που έχει ετοιμάσει η τουρκοκυπριακή πλευρά περιλαμβάνεται η Μόρφου
Καθοριστική είναι η σημερινή μέρα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό που πραγματοποιούνται στη Γενεύη, καθώς οι δυο πλευρές συζητούν το εδαφικό και παρουσιάζουν χάρτες. Επίσης επί τάπητος τίθενται οι εκκρεμότητες στη διακυβέρνηση, η ΕΕ, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο.

Για έκτη μέρα στην κατάψυξη η χώρα - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα(Βίντεο-Φωτο)

Στους 50 πόντους το χιόνι στα Γιάννενα, στους 30 στη Λάρισα - Χιονοθύελλα σε Καβάλα, Δράμα και Λαμία - Χωρίς νερό και ρεύμα Κύμη, Σκόπελος, Αλόννησος για 6η μέρα
Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η κακοκαιρία που πλήττει το σύνολο της χώρας. Σήμερα στο επίκεντρο του χιονιά βρέθηκαν Ήπειρος, Ανατολική Μακεδονία, Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, όπου από το πρωί χιονίζει πυκνά, με αποτέλεσμα να το στρώσει για τα καλά ακόμα και μέσα στις πόλεις, όπου παρατηρούνται αρκετά προβλήματα.