Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τουρκικό ντοκιμαντέρ φέρει ανώτερο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να “σκοτώνει” με προκλητικό τρόπο τον EastMed

Σχόλιο από ALEXANDER
Επιτυχία του συνεργάτη του μπλόγκ  μας
(Faceof)να διαβάσει επιτυχώς τα τεκταινόμενα και να αρθρογραφήσει προς επίρρωση των γεγονότων.

Δείτε το άρθρο ΕΔΩ

Δεν βλέπω την ανάγκη οι ΗΠΑ να στηρίξουν τον αγωγό EastMed, δήλωσε πρώην ειδικός σύμβουλος του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος όμως είναι πλέον Ανώτερος Σύμβουλος για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

72 χρόνια από το Ενωτικό Δημοψήφισμα.


Από τη Συντακτική Επιτροπή
Του amynageostratigiki

 Εβδομήντα ένα έτη μετά, εορτάζουμε την επέτειο από το Δημοψήφισμα την της 15ης / 22ας Ιανουαρίου 1950 των Ελλήνων της Κύπρου για Ένωση με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια της Λευκωσίας για διεθνοποίηση του αιτήματος της Ένωσης, αποτελώντας συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών όπως τα γεγονότα του Οκτωβρίου 1931.

Ένα πρωτότυπο βίντεο ζητάει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα - Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί

Ένας νέος Έλληνας ηθοποιός που κάνει καριέρα στο Λονδίνο, ο Μανώλης Εμμανουήλ, είναι ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο - mockumentary του «Lost My Marbles» που με πολύ ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο υποστηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο ηθοποιός βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Όρκος», ενώ συμμετείχε και στη σειρά «The Durrells» (Οικογένεια Ντάρελ). Το ευρυματικό βίντεο γυρίστηκε στην Ελλάδα και αναπαριστά την υπεξαίρεση των βράχων του Στόουνχεντζ από Έλληνες προκειμένου να τους «προστατεύσουν»

Γ. Καραμπελιάς: Ξανά προπαγάνδα για την ελληνική Ιστορία (Ηχητικό)

Στη συνέντευξη του Γ. Καραμπελιά στον Λάμπρο Καλαρρύτη (“Εμείς οιΈλληνες”, Παραπολιτικά FM, 13-01-2022) ασκεί κριτική στο νέο γύρο εκστρατείας – προώθησης στρεβλής εκδοχής της ελληνικής ιστορίας που έχει ξεκινήσει. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι “Δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος το 1821” και ότι “Οι ξένοι μας απελευθέρωσαν”…

Σε συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται τηλεοπτικά, μεταφορά πολυδιαφημισμένου ιστορικού βιβλίου, προωθείται η γνωστή εκδοχή περί αποτυχίας της Επανάστασης την οποία έσωσαν οι ξένοι με το Ναυαρίνο.

Θέλει διάλογο «δύο κρατών» ο Τατάρ

Ανδρέας Πιμπίσιης   

Σε μια περίοδο κατά την οποία στη Λευκωσία η προσοχή βρίσκεται επικεντρωμένη σε μια σειρά εσωτερικών ζητημάτων, ο Ερσίν Τατάρ βρήκε την ευκαιρία να προβάλει προς διάφορες κατευθύνσεις τις θέσεις και τις αξιώσεις του. Προβολή θέσεων που έχει να κάνει και με την επικείμενη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στην Κύπρο (συνομιλίες και ΟΥΝΙΚΦΥΠ). 

Αυτό που διαμηνύει από τα κατεχόμενα ο Ερσίν Τατάρ είναι πως χωρίς να γίνουν αποδεκτοί οι όροι του δεν τίθεται θέμα επανόδου στις διαπραγματεύσεις. Για να ξανακαθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών απαιτεί αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και ίσο καθεστώς εκπροσώπησης. Απαιτεί επίσης την πραγματοποίηση ενός διαλόγου μεταξύ «δύο κρατών». 

Tο Πεκίνο κοιτάει προς την Ουκρανία για να «δει» τι θα γίνει στην Ταϊβάν

Φωτ: Reuters
Γιώργος Σκαφιδάς

Οι Κινέζοι θέλουν να δουν ως που θα φτάσει η Μόσχα στην κόντρα της με τη Δύση για την Ουκρανία

Αμερικανοί και Ρώσοι είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα (στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες, στη Βιέννη) με το βλέμμα στραμμένο στα ανατολικά (βλ. Ουκρανία) αλλά και ακόμη ανατολικότερα, προς την πλευρά του Πεκίνου, καθώς η Κίνα πια γιγαντώνεται επιφέροντας όμως έτσι αλλαγές και στις γεωπολιτικές-στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ. Αλλαγές που αναδιαμορφώνουν και το πρίσμα μέσα από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν πια όλες τις άλλες ανταγωνιστικές προς την Ουάσιγκτον δυνάμεις (βλ. Ρωσία).

Παναγιωτόπουλος, Παρλί στα ναυπηγεία που χτίζονται οι FDI(Εικόνες)

Τα ναυπηγεία του ομίλου «Naval Group» στη Λωριάν της Γαλλίας όπου θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες FDI HN «Belh@rra» που θα προμηθευθεί το Πολεμικό Ναυτικό, επισκέφθηκαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε.

«Οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις προμήθειας και εν συνεχεία υποστήριξης ολοκληρώθηκαν ήδη τον προηγούμενο Δεκέμβριο και πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία, ώστε οι συμβάσεις να υπογραφούν το ταχύτερο δυνατό. Εύχομαι και σας ενθαρρύνω, στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, να επιδιώξετε συνεργασία με τις εταιρείες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, συνεργασία η οποία άλλωστε προβλέπεται και στην Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Η κατάχρηση του εθνικού απορρήτου για κάλυψη λαθών και σκοπιμοτήτων; Οι πέντε φήμες για τις Belh@rra

Οι πηχυαίοι τίτλοι στην Ελλάδα που ξεχειλίζουν από εθνική υπερηφάνεια περισσεύουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη διαδικασία επανεξοπλισμού μετά από την υπερδεκαετή παραμέληση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν περίοδος χωρίς ανανέωση κύριου υλικού, χωρίς καν συντήρηση και αναβάθμιση υφισταμένου. Θα ήταν φρόνιμο, όμως, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Προφανώς, η Ελλάδα δεν μετατρέπεται σε μεγάλη δύναμη.

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Ο ενθουσιασμός του πολίτη που αντιλαμβάνεται τις αρνητικές συνέπειες της εγκατάλειψης και τη

Οι κορβέτες πήραν το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό: Το μήνυμα Παναγιωτόπουλου στους «μνηστήρες»…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η «ισχυρή υποψηφιότητα» των Γαλλικών κορβετών, όπως εμφατικά είπε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στα ναυπηγεία της Λοριάν για τις Gowind που είναι υποψήφιες στο bras de fer του δεύτερου μεγάλου προγράμματος προς την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, δεν ήταν απλώς μια έκφραση της στιγμής.

Στη συνέχεια βεβαίως ο υπουργός Εθνικής άμυνας ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν για το πρόγραμμα των κορβετών και βρισκόμαστε στην διαδικασία που αφορά την επιχειρησιακή αξιολόγηση από το ναυτικό Επιτελείο.

Η Μοσάντ (Ισραήλ) «μιλάει» με Δυτ. και Ανατ. Λιβύη – Ποιοι αξιωματούχοι φέρεται να συναντήθηκαν

Ο διευθυντής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα και ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά συναντήθηκαν πρόσφατα στην Ιορδανία για να συζητήσουν την εξομάλυνση και τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, μετέδωσαν ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας και της Λιβύης το βράδυ της Τετάρτης, μεταδίδει η Jerusalem Post.

Τα δημοσιεύματα πρόσθεσαν ότι το γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού διέψευσε τη συνάντηση.

Τον Νοέμβριο, η Haaretz ανέφερε ότι ο Σαντάμ Χάφταρ, γιος του Λιβύου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ισχυρού άντρα της Κυρηναϊκής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μπεν-Γκουριόν» του Τελ Αβίβ για συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με πιθανή εξομάλυνση.

«Το Καστελλόριζο πρέπει να γίνει η δική μας Ίβο Τζίμα»! Απάντηση στο ΕΛΙΑΜΕΠ από τον Δ.Δρόσο(Βίντεο)

«Το Καστελλόριζο πρέπει να γίνει η δική μας Ιβο Τζίμα»! Ο Υποτέραρχος ε.α Δημήτρης Δρόσος απαντά στις απόψεις τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ περί «σύμπραξης με την Τουρκία» και σε όσους έχουν απόψεις που λένε «ας χάσουμε το Καστελλόριζο για να κερδίσουμε αλλού».

«Απαιτείται χαλύβδινη αποφασιστικότητα, την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις την έχουν . Υπάρχει όμως η βούληση», λέει ο κ.Δρόσος. Αναλύει το ναυάγιο του EastMED:

«Ο EastMed ήταν «παιδί» του Νετανιάχου…

Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο πόλεμο(Βίντεο)

Σάββας Καλεντερίδης: Εδώ δώστε σημασία! Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές. Συμφέρει τη Ρωσία η νίκη του. Μόνο η στρατιωτική ισχύς σε καθιστά ισχυρό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Τις προσπάθειες της Τουρκίας για εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τις συγκριμένες κινήσεις.

Το άρθρο του Γιαβούζ Μπαϊντάρ ρίχνει φως στις προθέσεις της Τουρκίας. Ιστορία συνεχόμενων ρήξεων

Κ. Γρίβας: Καζακστάν - Σκοπός η δημιουργία χάσματος μεταξύ Κίνας & Ρωσίας / Ενημέρωση & Σκέψη(Βίντεο)

 Ο καθηγητής Κων/νος Γρίβας 

στην εκπομπή "Ο Εξαρχείων"

 (13-01-2022).

Θανάσης Δρούγος, Μόνο η Γαλλία στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις στην διάσκεψη για την Στρατηγική πυξίδα(Βίντεο)

Μόνο η Γαλλία στηρίζει τις Ελληνικές θέσεις στην διάσκεψη για την Στρατηγική πυξίδα στην σύνοδο υπουργών εξωτερικών και άμυνας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος

Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία δεν θέλουν να αναφερθεί καν η Τουρκία στο στρατηγικό σχέδιο της Ευρώπης με δικαιολογίες ότι πρόκειται για μια χώρα υπό - ένταξη, αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα ενταχθεί ποτέ όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Κος Δρούγος 

Α.Ναλμπαντιάν: Οι υποχωρήσεις και οι κινήσεις καλής θέλησης, έναντι της Τουρκίας, οδηγεί σε αδιέξοδα(Βίντεο)

Δρ. Αναήτ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΑΝ: "Η τακτική των υποχωρήσεων και των κινήσεων καλής θέλησης, έναντι της Τουρκίας, οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα!!!" Ο βηματισμός της χώρας ταραξία της περιοχής (Τουρκία), οι γεωπολιτικές εξελίξεις πέριξ του Καυκάσου και στην ευρύτερη περιφέρεια που εκτείνεται από την Κασπία ως την Κίνα, οι πρόσφατες ταραχές στο Καζακστάν, ο νέος, ψυχρός πόλεμος, Δύσης/ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος επηρεάζει ολόκληρη τη ζώνη της Ευρασίας, καθώς και τα σχέδια για τους σύγχρονους "δρόμους του μεταξιού" (BRI/OBOR) ήταν ορισμένα από τα θέματα που προσεγγίσαμε με την ελληνομαθή Καθηγήτρια... Οι ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις που μας έδωσε, καθώς και η πολυεπίπεδη προσέγγισή της, στις γεωπολιτικές εξελίξεις, στη ζώνη της Ευρασίας, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής!!!