Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σφεντόνα: Ψυχολογικό όπλο που τσάκιζε κόκαλα

Σφεντόνα, ένα ψυχολογικό όπλο που τσάκιζε κόκαλα στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο Πλάτωνας στο έργο του Νόμοι (8.8.34α) θεωρεί ότι θα ήταν καλό για τις πόλεις να θεσπίσουν αγώνες ρίψης λίθων, είτε με το χέρι είτε με τη χρήση σφεντόνας σαν εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες. Αν και σήμερα έχουμε στο μυαλό μας ότι η χρήση όπλων, όπως ρόπαλα και πέτρες είναι μία πρωτόγονη μορφή πολέμου η χρήση της σφεντόνας ήταν αρκετά διαδεδομένη στις πολεμικές συγκρούσεις της αρχαιότητας.
Γενικότερα, η σφεντόνα εμφανίζεται πρώτη φορά περίπου το 10.000πΚΕ και τα πρώτα βλήματα σε χρήση ήταν σφαιρικά.

Η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Η ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας δεν είναι μία νομοθετική λεπτομέρεια που μπορούμε να προσπεράσουμε τόσο εύκολα, επειδή έχουμε άλλη άποψη. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η συνέχεια του έργου του R. Lemkin που επινόησε τον όρο της γενοκτονίας και ανήκει στη διαδικασία διόρθωσης. Έτσι κάθε άτομο που αμφισβητεί τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει επίσημα η Ελλάδα διώκεται ποινικά και δεν έχει καμία σχέση με την ιδιότητά του. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, γιατί έχουν δοθεί λανθασμένες εντυπώσεις λόγω του θεσμικού ρόλου. Η απαγόρευση της βαρβαρότητας είναι ένα επιπλέον βήμα προς μία αφαιρετική έννοια που σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά και αυτή είναι: Τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας.

Απίστευτο: Οι Τούρκοι γιούχαραν στη σιγή για τους νεκρούς (Βίντεο)

Ίχνος ανθρωπιάς δεν έδειξε μερίδα Τούρκων στις εξέδρες. Στο φιλικό της Εθνικής κάποιοι... απίθανοι γιούχαραν έντονα κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. 

Μεγάλη μερίδα των Τούρκων στις εξέδρες του φιλικού με την Εθνική μας δεν σεβάστηκε δευτερόλεπτο τους αδικοχαμένους της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού…

Την ώρα που ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε δώσει το σύνθημα για να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των νεκρών, οι γείτονες μόνο αυτό δεν έκαναν.

Επεισόδια στη συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος(Βίντεο-Φωτο)

Ομάδα διαδηλωτών πέρασε από την είσοδο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου - Πέταξαν μπουκάλι με νερό στον Λαφαζάνη - Με χρήση χημικών τους απώθησαν οι αστυνομικοί - Αφέθηκε ελεύθερος ένας από τους προσαχθέντες
Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα ώρα στη Βουλή καθώς ομάδες αγροτών που διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Ντίζελ»: Ο σκύλος της αστυνομίας που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες στο Παρίσι

Χρήστες του Διαδικτύου έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη της, γράφοντας σχόλια για το Παρίσι με το hashtag #Je suis un chien
Το σκυλάκι το οποίο απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες ονομαζόταν «Ντίζελ» και τα τελευταία χρόνια δούλευε δίπλα στις επίλεκτες δυνάμεις της Γαλλίας.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία, η ζωή της «Ντίζελ» τελείωσε το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της τεράστιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, για τη σύλληψη των βομβιστών που σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εφτά συλλήψεις στο Παρίσι - Δύο νεκροί - Έπιασαν ημίγυμνο άντρα - Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αντιτρομοκρατικής(Βίντεο-Φωτο)

Πληροφορίες και για τρίτο νεκρό, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα - Παραμένουν άγνωστες οι ταυτότητες νεκρών και συλληφθέντων, ενώ όλοι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν αν στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί βρισκόταν ο τρομοκράτης Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, εγκέφαλος των επιθέσεων της Παρασκευής - Μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την επιχείρηση
Τελική έφοδο πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, ώρα Γαλλίας, ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ταμπουρωμένοι οι τρομοκράτες, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού.