Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Στα τείχη των Βλαχερνών...

Αναδημοσίευση απο τη σελίδα "Τι χαμπέρια από την Πόλη"
του Θοδωρή Μπουφίδη
ΠΗΓΗ vizantinaistorika  

Στην Πόλη υπάρχουν μέρη που επιθυμώ να περιηγούμαι ξανά και ξανά. Τοποθεσίες απλές και καθημερινές, άλλες με ιστορικό περιεχόμενο και άλλες απερπάτητες, ενώ δεν παραλείπω να προσεγγίζω τμήματα γνωστά που όμως κατά βάθος παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους. Ένας από τους συνήθης προορισμούς μου είναι τα Τείχη των Βλαχερνών, αφού εδώ και καιρό παραμένει ανεξήγητη και μή κατευνάζουσα η επιθυμία μου να βρεθώ εκεί. Στα Τείχη περνώ αμέτρητες ώρες, παρατηρώντας σπιθαμή προς σπιθαμή όλα όσα “μαρτυρούν”, με τις σκέψεις μου πάντα να διατρέχουν ανάμεσα από πολλές πτυχές και συλλογισμούς.

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Περισκόπιο» του Πολεμικού Ναυτικού - Διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και των Κυκλάδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση της Διοίκησης Υποβρυχίων «Περισκόπιο». Στο πλαίσιο αυτής, έγινε από το «Κατσώνης» επιτυχής βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας.

Η άσκηση διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους και των Κυκλάδων, με τη συμμετοχή υποβρυχίων, καθώς και πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης.

Το Κυπριακό σε τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη - Μπορέλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, με επίκεντρο το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης και της άτυπης Διάσκεψης που αναμένεται να συγκληθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος έχει αναλάβει.

Η “συγγνώμη” του Μπουτάρη στους Ποντίους, το “χ3στηκ@ αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ” και η ειλικρινής μετάνοια

Με τίτλο «Ο κύριος Μπουτάρης ζητεί συγγνώμη από Ποντίους & Βορειοηπειρώτες» κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης γράφει πολλά ενδιαφέροντα στο βιβλίο που έγραψε και αποκαλύπτει η «ΕΣΤΙΑ» στο σημερινό φύλλο της.

“Πλήγωσα τό θυμικό τους, τούς προκάλεσε άποστροφή καί πίκρα. Μέ ένοχλεί πού πιστεύουν τόν Κυριάκο Βελόπουλο καί άπεχθάνονται έμέναν”, αναφέρονται μεταξύ άλλων από τον επιχειρηματία και πολιτικό.

Ο Κώστας Γρίβας αναλύει τα ελληνοτουρκικά και τον ρόλο της Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, κι ο εκδότης – συγγραφέας, Αλέξανδρος Καρράς, συζητούν για τα ελληνοτουρκικά.

Εξετάζουν ιστορικώς το ρόλο που παίζει διαχρονικά η Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας, ως σύμμαχος της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. 

Αναλύονται επίσης τα διάφορα γερμανικά δόγματα με τα οποία, οι Γερμανοί, διαχρονικώς σκοπεύουν να καθυποτάξουν τους ευρωπαϊκούς λαού.

Παρά το 2-0 του πρώτου Ημιχρόνου, η Ελλάδα του Β’ Ημιχρόνου προβληματίζει

Σε λίγο αρχίζουν οι λεγόμενες διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας και ετοιμάζεται ένας νέος κύκλος της ποντικοπαγίδας που αποκαλείται πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό – ναι, αυτή στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ, εξισώνεται με τους εποίκους και τους εκπροσώπους του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Αυτές οι εξελίξεις προκαλούν, και δικαίως, μεγάλη ανησυχία, αν όχι τρόμο, στους Έλληνες, σε Ελλάδα και Κύπρο, που πάντοτε φοβούνται τις διαπραγματεύσεις των Ελλήνων υπευθύνων, βλέπε Ζυρίχη-Λονδίνο, 1974, Ίμια, Μαδρίτη, Πρέσπες κ.ο.κ.

Του Γιώργου Καραμπελιά
ΠΗΓΗ: ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ

Όμως, καθώς έκλεισε μία χρονιά και αρχίζει μία καινούργια με νέα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να