Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

H μάχη του Δάρας (530)

Από το βιβλίο του JOHN HALDON '' Οι πόλεμοι του Βυζαντίου"
επιμέλεια -διασκευή Θάνος Δασκαλοθανάσης

Η μάχη έξω από το Δάρας ήταν μια από τις σημαντικότερες νίκες του νεαρού τότε στρατηγού Βελισάριου, που αργότερα θα έφερνε σε αίσιο πέρας την εισβολή και κατάκτηση του βασιλείου των Βανδάλων στην Β. Αφρική αλλά και την αρχική κατάληψη του βασιλείου των Οστρογότθων στην Ιταλία.

Ελληνικός νανοδορυφόρος στη θερμόσφαιρα από το Πανεπιστήμιο Πάτρας!!!

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Τον πρώτο νανοδορυφόρο ελληνικής κατασκευής ο οποίος θα εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο του Καζακστάν προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για τα κατώτερα στρώματα της θερμόσφαιρας, σχεδίασαν και ανέπτυξαν καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (από τα τμήματα Μηχανόλογων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Libre Space Foundation.

Εφυγε από τη ζωή η 16χρονη κόρη του Νίκου Νικολόπουλου – Το σπαρακτικό «αντίο» της μητέρας - ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Η 16χρονη κόρη του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου έφυγε τελικά σήμερα από την ζωή μετά από μεγάλη μάχη τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, η μητέρα της μικρής με ένα σπαρακτικό μήνυμα στα social media την αποχαιρέτισε, ενώ το ίδιο έβαλε και ο βουλευτής στον λογαριασμό του στο twitter.

Γκάφα ολκής στο Copa America: Αντί του εθνικού ύμνου της Ουρουγουάης παιάνισαν της Χιλής (Bίντεo)


Μια πρωτοφανή γκάφα έκαναν οι διοργανωτές του Copa America στην αναμέτρηση της Ουρουγουάης και το Μεξικό.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ουρουγουάης οι διοργανωτές έβαλαν αυτόν της Χιλής.

Οι ποδοσφαιριστές της «σελέστε» κοιτάζονταν μεταξύ τους μη πιστεύοντας το λάθος των υπευθύνων.

Προς ματαίωση η Πανορθόδοξη Σύνοδος λόγω απαίτησης του βουλγαρικού Πατριαρχείου να επιστραφούν τα οστά του Σαμουήλ από το μουσείο Θεσσαλονίκης! -

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το  pronews

 
Το μεγαλύτερο γεγονός για την Ορθοδοξία σε βάθος χιλίων ετών, η Πανορθόδοξη Σύνοδος, λίγες ημέρες πριν την σύγκλησή της κινδυνεύει με ματαίωση λόγω της απαίτησης των Βουλγάρων να επιστραφούν τα οστά του Σαμουήλ από το μουσείο Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας υποψίες για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή.

EuroWorking Group: Κλείστε όλες τις εκκρεμότητες αλλιώς δεν έχει δόση!

ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΠΟΙΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

Προθεσμία 24 ωρών προκειμένου να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που παραμένουν ακόμα ανοιχτές, έδωσε το EuroWorking Group στην Ελλάδα.
 Αυτό σημαίνει, ότι για να πάρει η χώρα μας τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ, θα πρέπει να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα.
AdTech Ad
Το EuroWorking Group συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016

Αλβανική πρόκληση: Τσάμηδες διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Κοτζιά στα Τίρανα - «Μητέρα Τσαμουριά περίμενέ μας» φώναζαν οι διαδηλωτές

Σε κλοιό τσάμηδων διαδηλωτών βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς- Δυναμίτισαν το κλίμα οι δηλώσεις του Έντι Ράμα
Την ευκαιρία στους Αλβανούς να προβάλλουν και επισήμως τις διεκδικήσεις τους έναντι της Ελλάδος για τη δήθεν Τσαμουριά έδωσε η ελληνική κυβέρνηση με την απροετοίμαστη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Τίρανα, η οποία αναδεικνύει τα προβλήματα και τις αξιώσεις των Αλβανών σε μια εποχή που οι γείτονες θεωρούν ότι μπορούν να ασκήσουν πιέσεις στην Αθήνα, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Τούρκος ιμάμης διαβάζει το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά - Και η Αθήνα κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει (Βίντεο)

Το είπαν και το έκαναν οι Τούρκοι - Από σήμερα μέχρι και τις 7 Ιουλίου θα διαβάζονται στίχοι από το Κοράνι που θα μεταδίδονται ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση
Σε μια κίνηση ιδιαίτερα προκλητική, που σόκαρε τον κόσμο του ορθόδοξου χριστιανισμού προχώρησε η Τουρκία, καθώς, υλοποίησε την εξαγγελία της και μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά, σε τζαμί για όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Κατά τις 29 μέρες που διαρκεί η μεγάλη αυτή μουσουλμανική γιορτή, θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο του ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου και θα προβάλλεται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ' όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, δηλ. από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Πετάει τους Γερμανούς έξω από αεροπορική βάση

Την πρόσβαση της Γερμανίας στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην επαρχία Άδανα αναμένεται να περιορίσει η Τουρκία σε απάντηση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Όπως ανέφεραν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.

Το Βερολίνο ζήτησε από την Άγκυρα να παραθέσει πρόσθετες δυνατότητες στις γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις στην τουρκική επικράτεια, στο πλαίσιο των συνομιλιών μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας που ξεκίνησε το Φεβρουάριο 2016.