Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ελληνική ΑΟΖ και εθνική βούληση

Του Ν. Λυγερού


Στην πατρίδα μας, ο καθένας μας εξηγεί ότι τα πάντα είναι θέμα πολιτικής βούλησης κι ότι δίχως αυτή τίποτα δεν γίνεται. Η ιστορία μας περιγράφει βέβαια άλλα δεδομένα και κατά συνέπεια ξέρουμε πού πρέπει να γράψουμε την πρώτη άποψη. Διότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικές θέσεις και μερικές πράξεις που δεν προέρχονται αποκλειστικά από τον πολιτικό χώρο, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι ακριβώς μια από αυτές τις σημαντικές περιπτώσεις. Η ελληνική ΑΟΖ όχι μόνο δεν είναι μια κομματική θέση αλλά ούτε και μια πολιτική πράξη.

Αποδοκίμασαν τον Π. Παναγιωτόπουλο στο Ηρώδειο(Βίντεο)

Την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού είπε ότι «οι Έλληνες μπορούν να ζουν και με λίγα», ο κόσμος αντέδρασε έντονα στα λεγόμενά του
Έντονες αποδοκιμασίες επιφύλασσε το κοινό στον υπουργό Πολιτισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στην εκδήλωση έναρξης του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας στο Ηρώδειο με κύριο θέμα «Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής».

Την ώρα που ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «οι Έλληνες μπορούν να ζουν και με λίγα», ο κόσμος αντέδρασε έντονα στα λεγόμενά του.

Η Bild ψαρεύει «φοροφυγάδες» στην Ψαρού!!!

Ο 28άχρονος δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» όργωσε τη Μύκονο για δύο μέρες - χωρίς να αλλάξει ρούχα και αποφεύγοντας να βουτήξει στα γαλάζια νερά με την εντολή: «Βρες έναν Ελληνα εφοπλιστή που να πίνει σαμπάνιες και να καυχιέται ότι δεν πληρώνει φόρους»
Συνέχεια στο σίριαλ των προκλητικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας έδωσε η γερμανική εφημερίδα «Bild», στέλνοντας στη Μύκονο τον γνωστό για τα επιθετικά του άρθρα δημοσιογράφο Πάουλ Ροντσχάιμερ.

Τουρκία: Ισόβια στον Μπασμπούγ και σε δύο για την υπόθεση «Εργκένεκον»

Σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη από την καταδίκη του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου - Ποινές φυλάκισης από έξι μέχρι 50 χρόνια - Αθωώθηκαν 21 από τους κατηγορούμενους - Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί - Eπεισόδια έξω από το δικαστήριο της Σηλυβρίας
Βαριές ποινές σε κατηγορούμενους για την υπόθεση Εργκένεκον.

Στουρνάρας: «Δεν περιμένω νέο "κούρεμα" μελλοντικά»(Βίντεο)

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται εμμέσως ότι θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό μετά τον Αύγουστο του 2014 - «Η περαιτέρω λιτότητα δεν είναι λύση», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg και σχολιάσε πως «οι γερμανικές εκλογές δεν αποτελούν δική μας έννοια»
«Δεν αναμένω νέο "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος μελλοντικά», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ σχολίασε πως «η περαιτέρω λιτότητα δεν είναι λύση».

Χίος: Ψάχνουν τους Τούρκους πράκτορες που συνεργάζονταν με το Γερμανό κατάσκοπο της MIT


Ο Γερμανός συνταξιούχος «δημόσιος υπάλληλος» κατασκόπευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για λογαριασμό τουρκικών υπηρεσιών - Μεταξύ άλλων είχε στην κατοχή του ένα ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή - Τι γράφουν γερμανικά και τουρκικά ΜΜΕ

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή για την Τρίτη ο 72χρονος Γερμανός που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στα Αρμόλια Χίου για κατασκοπία και ομολόγησε κατά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ότι τροφοδοτούσε με φωτογραφικό υλικό πέντε Τούρκους άγνωστους σε αυτόν.

BBC: Έλλειψη σε εκατοντάδες βασικά φάρμακα λόγω κρίσης στην Ελλάδα(Βίντεο)


Το δίκτυο αναφέρει ότι οι χονδρέμποροι πωλούν φάρμακα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν λάβει σε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από το κράτος, με αποτέλεσμα τα φάρμακα να μην φθάνουν στους ασθενείς που τα χρειάζονται.Στην έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα της κρίσης αναφέρεται σε νέο ρεπορτάζ του για την χώρα μας το βρετανικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το BBC, η Ελλάδα έχει μείνει χωρίς αποθέματα σε τουλάχιστον 500 βασικά φάρμακά της.

Καίγονται σπίτια στον Μαραθώνα

Καίγονται σπίτια στον Μαραθώνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στον Μαραθώνα.
Εικόνες και Βίντεο: Γιώργος Διαμαντάκης
Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Αύρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη δύο σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 
 
Κινδύνευσαν πυροσβέστες στον Μαραθώνα
Μάλιστα, από τον πύρινο εφιάλτη κινδύνευσαν πυροσβέστες, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν περικυκλώθηκε από τις φλόγες. Οι πυροσβέστες εγκατέλειψαν γρήγορα το όχημα και απομακρύνθηκαν από το σημείο, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

Αναστασιάδης - Σαμαράς τα είπαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Λευκωσία: Μακρά συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενόψει της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού την προσεχή Πέμπτη, 8 Αυγούστου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς συζήτησαν σειρά θεμάτων με αιχμή του δόρατος το κυπριακό πρόβλημα για το οποίο έγινε εκτενής και εις βάθος συζήτηση.

Αμετάβλητο διαπραγματεύεται σήμερα το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Αμετάβλητο διαπραγματεύεται τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο.

Χωρίς μεταβολή και στις 93,72 μονάδες διαπραγματεύεται, στις 13:28, ο Γενικός Δείκτης. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 35.812,35 ευρώ.

Αντίθετα, ζημιές της τάξης του 0,17% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 34,6 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, αμετάβλητοι παραμένουν οι δείκτες των Τραπεζών, της Κύριας Αγοράς, της Παράλληλης Αγοράς, των Επενδυτικών και των Ξενοδοχείων, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,24% καταγράφει ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς.

Οριακές διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σταθεροποιητικά κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με εναλλαγές προσήμου πάνω από το επίπεδο των 910 μονάδων.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στον FTSE Large Cap, με τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη να εντοπίζονται στη μετοχή της MIG (+2,37%).

Ενισχυμένοι σε ποσοστό άνω του 1% ακολουθούν οι τίτλοι των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, ΕΤΕ, Alpha Bank και Jumbo.