Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Καλό παράδεισο φρουρέ του Αιγαίου.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!(Βίντεο)

Καλό παράδεισο φρουρέ του Αιγαίου.. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Όλη η Ελλάδα θρηνεί για τον άδικο χαμό του Σμηναγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γεώργιο Μπαλταδώρο, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος προστατεύοντας τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας.

                                                                ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ… ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ «ΚΑΛΑ».

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Δυο αξιοπρόσεκτα στοιχεία που πρόβαλλαν αυτές τις μέρες, δίνουν μια άλλη διάσταση στην ένταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η διάσταση αυτή έχει να κάνει με τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα της γείτονας και παραλληλία την μεγάλη αμηχανία του Ερντογάν στην κρίση που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς αισθάνεται να βρίσκεται στην μέση συμπιεσμένος και από τις δυο μεριές.

Τουρκία: «Οι Γκιουλενιστές επικοινωνούσαν μέσω ενός παιχνιδιού»

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές υποστηρίζουν πως οι υπεύθυνοι για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 επικοινωνούσαν μέσω μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής με προκάλυμμα ένα δημοφιλές παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι γκιουλενιστές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχαν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή «2048 Fun And Relaxing Puzzle Game», από το όνομα του πολύ δημοφιλούς μαθηματικού γρίφου «2048», την οποία χρησιμοποιούσαν στην πραγματικότητα ως υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα – κόλαφος κατά Τουρκίας για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

Ράπισμα για την Τουρκία είναι το ψήφισμα ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αφορά στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Το ψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο και όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι το ψήφισμα -που υπέγραψε και ο ίδιος- αναφέρει ότι πρόκειται για μια καταχρηστική κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών καθώς δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, και ζητά από την Τουρκία να τους απελευθερώσει.

Κυπριακή Notam αντικαθιστά ειδοποίηση Eurocontrol

Πέτρος Θεοχαρίδης    
Από το philenews 
 
Με έκτακτη Notam, που εξέδωσε το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας  - την A0454/18 – το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας καθησυχάζει όλους τους χρήστες του Fir Λευκωσίας και προσπαθεί να απαντήσει σε τυχόν επιρροές και επηρεασμό από δημοσιεύματα στον ξένο τύπο – και κυρίως στον Βρετανικό.

Τα δημοσιεύματα, ουσιαστικά θέτουν ερωτηματικά λόγω αναφορών για δραστηριότητα των Βρετανικών Βάσεων, για τυχόν επηρεασμό πτητικών προγραμμάτων αεροπορικών εταιρειών σε σχέση με την Κύπρο, όπως και με τις αναφορές για πολεμική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τα τελευταία λόγια του Μπαλταδώρου: «Ακολούθησέ με να βγούμε από την ομίχλη» - Ο ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΙΛΟΤΟ

Ανατριχιαστική είναι η τελευταία συνομιλία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου λίγα δευτερόλεπτα πριν χαθεί για πάντα στα νερά του Αιγαίου, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο πιλότος του δεύτερου Mirage 2000-5 περιέγραψε σοκαρισμένος στους συναδέλφους του, τι του είπε ο αδικοχαμένος σμηναγός.

Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: «Θα ποδοπατήσουμε τους Έλληνες»(Βίντεο)

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή - Δεν σέβεται ούτε το πένθος για τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, λίγο πριν προσγειωθεί, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, την Πέμπτη (12/04)
Ο Μπουλούτ δήλωσε πως θέλει να εκδικηθεί για τον παππού του, τον οποίο όπως υποστηρίζει, σκότωσαν Έλληνες.

Μια ημέρα μετά τον θάνατο του σμηναγού: 32 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά κατασκοπευτικά

Οι παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά CN-235 στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Μια ημέρα μετά τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε 32 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου με δύο κατασκοπευτικά αεροπλάνα CN-235 και δύο ελικόπτερα, καθώς και σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.