Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ: Η Ελληνική Γλώσσα αρνείται να πεθάνει μέσα στην Τουρκία

Ετοιμάζονται οι υπό κατοχή Έλληνες για την λεφτεριά

Το θέμα ανεξαρτητοποίησης και απόσχισης του Πόντου των Ελλήνων από την Τουρκία έχει δρομολογηθεί και διεθνοποιηθεί υπό τον μανδύα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους σφαγείς του Κεμάλ.
Όχημα προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι οι Έλληνες που ζουν μέχρι σήμερα εκεί υπό κατοχή.
Με φόντο το καταπράσινο, παρθένο περιβάλλον των Ποντικών Άλπεων, κάτοικοι του χωριού Ισκεντερλί εκφράζονται στην κάμερα του Μεχμέτ Γκιουναϊντίν με τη μητρική τους γλώσσα, την ποντιακή διάλεκτο της Ελληνικής.

Θα κτίσουν ξενοδοχείο στο κρησφύγετο του Γρίβα Διγενή

Για βεβήλωση ενός ιστορικού χώρου και εξευτελισμό του απελευθερωτικού αγώνα κάνουν λόγο οι Αγωνιστές δείχνοντας την έντονη αντίθεσή τους για την προκήρυξη αναζήτησης επενδυτή και την ανέγερση ξενοδοχείου στην έκταση που βρίσκεται το κρησφύγετο ,ο τάφος και ο ανδριάντας του Γρίβα από το Ίδρυμα Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα έχει προκηρύξει, σύμφωνα με τον ΣΑΠΕΛ, διαγωνισμό για αναζήτηση επενδυτή ώστε να προχωρήσει σε σχεδιασμό εκμετάλλευσης του ακινήτου στη Λεμεσό.

Η Τουρκία μπλόκαρε την Αυστρία στο ΝΑΤΟ! - ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews

Σοβαρή πολιτικοδιπλωματική εξέλιξη προκάλεσε το βέτο που άσκησε η Τουρκία και που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην συνεργασία της Αυστρίας με το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «Σύμπραξης για την ειρήνη».
Η ένεργεια αυτή θεωρείται ως αντίποινα στη στάση της Αυστρίας σε σχέση με την ενταξιακή διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις επικρίσεις που ασκεί για τη «δημοκρατική» πολιτική που εφαρμόζει ο Ερντογάν στην Τουρκία , αλλά και για το «εμπάργκο» της στην παραχώρηση τεχνογνωσίας για τον κινητήρα Altay.

Eurogroup: Έτσι τορπίλισαν τη συνεδρίαση Τόμσεν - Σόιμπλε

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 22ας Μαΐου - Αρνήθηκε όλες τις πιθανές λύσεις ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΔΝΤ – Προαποφασισμένο και από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να κλείσει τη συζήτηση για το χρέος, πριν καν αυτή ανοίξει
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, φαίνεται πως υπήρξαν τελικά οι «μοιραίοι άνθρωποι» που οδήγησαν στο φιάσκο του Eurogroup της 22ας Μαΐου στις Βρυξέλλες και σε ένα ακόμη αδιέξοδο την υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ στις Βρυξέλλες


ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Η ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 

«Τετ α τετ» είχαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Τραμπ είχαν σύντομη συνομιλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
 Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είχαν θερμή χειραψία ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος μιλά στον Έλληνα πρωθυπουργό κρατώντας τον από τον ώμο.

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο - Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου μέσα στο αυτοκίνητό του στην Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη(Βίντεο - Φωτο)

Φερόμενος αποστολέας του τρομοδέματος ήταν η Ακαδημία Αθηνών (ο κ.Παπαδήμος είναι Πρόεδρος της Ακαδημίας) - Τον είχαν βεβαιώσει ότι η αλληλογραφία είχε ελεγχθεί, στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο - Τραυματίες ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός του και ένας συνοδός του - Αυτόπτης μάρτυρας: Κουνούσε μόνο το χέρι του, ήταν γεμάτος αίματα στο στήθος 
Ο τρόμος επέστρεψε στην Αθήνα με την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος τραυματίσθηκε όταν άνοιξε φάκελο παγιδευμένο με εκρηκτικά, μέσα στο αυτοκίνητό του, στην οδό Μάρνη.