Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο σεισμός της Κεφαλονιάς "γέννησε" νέες παραλίες (ΦΩΤΟ)

Την «ανάδυση» νέων παραλιών στην Κεφαλονιά, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων σεισμών, παρατήρησε ομάδα σεισμολόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το γεωλογικό φαινόμενο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και τουριστικά... αξιοποιήσιμο. Το φαινόμενο κατέγραψε ομάδα σεισμολόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών που μετέβη στην Κεφαλονιά για σεισμολογικές μετρήσεις. Παρατηρώντας αρχικά ότι μια απέραντη παραλία πολλών στρεμμάτων είχε αναδυθεί ξαφνικά, πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι και σε άλλα σημεία του νησιού παραλίες εμφανίστηκαν από το πουθενά ή μεγάλωσαν σε έκταση και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια ολόκληρη χερσόνησος είχε ανυψωθεί λόγω του σεισμού, κατά τόπους ως και κατά 20 εκατοστά!

"Τα μάρμαρα ανήκουν στους Έλληνες"



«Για πολλά χρόνια ήμουν αντίθετος στις διακοπές στην Ελλάδα και στην επιστροφή των Ελγινείων Mαρμάρων. Έκανα λάθος και για τα δύο». Αυτή η φράση ανήκει στον βραβευμένο Βρετανό συγγραφέα και δημοσιογράφο Χάουαρντ Τζέικομπσον. Πρόκειται για τον τίτλο άρθρου του στην αγγλική εφημερίδα «The Independent», στο οποίο περιγράφει την εμπειρία του από πρόσφατο ταξίδι στην Ελλάδα.

Ο εφιάλτης των κοινοχρήστων


Εικόνα διάλυσης διαμορφώνεται στο εσωτερικό χιλιάδων πολυκατοικιών τόσο στην Αθήνα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς πλήθος νοικοκυριών αδυνατούν να καταβάλουν τα κοινόχρηστα που τους αναλογούν.

Ρωσία: 5 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από πτώση ελικοπτέρου

Τις σορούς 5 ανθρώπων ανέσυραν Ρώσοι δύτες μετά την πτώση ενός ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε υψηλόβαθμους περιφερειακούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, σε μια λίμνη στην βορειοδυτική Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Το ελικόποτερο, ένα Mi-8, μετέφερε 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 5 μέλη πληρώματος, όταν έπεσε χθες στη λίμνη Μουνόζερο του Μουρμάνσκ, σύμφωνα με περιφερειακούς αξιωματούχους.

Ένδεκα άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται και 5 σοροί εντοπίστηκαν, δήλωσε στο ρωσικό τύπο ο Βλαντίμιρ Μάρκιν, ο εκπρόσωπος τύπου της επιτροπής ερευνών.

Β. Σόιμπλε:Πρόσθετη βοήθεια κάτω των €10 δις ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα

Βερολίνο: Περιορισμένη βοήθεια, πιθανότατα κάτω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, ενδέχεται να χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκφράζει μεν την κατανόησή του για τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά τονίζει ότι, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, η μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι απαραίτητη.

"Στα τέλη του 2012 ψηφίσαμε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Τότε ήταν σαφές ότι θα διαρκούσε δύο χρόνια και ότι η Ελλάδα και μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί πλήρως από τις αγορές.

Kύπρος:Ο δεκάλογος του επικαιροποιημένου μνημονίου


Της  Θεανώ Θειοπούλου
Από το philenews

  Λευκωσία: Ημερομηνίες σταθμούς εντός του καλοκαιριού για την πορεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για την καθημερινότητα των δανειζομένων, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο Μαΐου με κυρίαρχο στοιχείο την απομάκρυνση όλων των νομικών εμποδίων για εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων. Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν βάσει του μνημονίου και παρουσιάζονται αναλυτικά από τον «Φ» δείχνουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Αυτά έχουν ως εξής: