Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Βυθισμένος προϊστορικός οικισμός στον Αλμυρό Βόλου!

Πολύ σημαντικά στοιχεία φέρνει στο φως ο μισοβυθισμένος προϊστορικός οικισμός που ήρθε στο φως τα τελευταία χρόνια, χάρη στις υποβρύχιες έρευνες που διεξάγει μεθοδικά το Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών, κατόπιν αδείας του Υπουργείου Πολιτισμού.


Ο εν λόγω οικισμός, που εντοπίστηκε στο Μετόχι της περιοχής Νηές, είναι κατά το ήμισυ καλυμμένος από την θάλασσα και ο υπόλοιπος εκτείνεται στο χερσαίο τμήμα. Τα ευρήματα, που χρονολογούνται στην Μέση Εποχή του Χαλκού, γύρω στο 1700 π.Χ., σκιαγραφούν μια πόλη που γνώριζε καλά τα μυστικά της κεραμικής και της υφαντουργίας.

Το Βυζαντινό Θαύμα του 6ου αιώνα βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ;

Ισραηλινός αρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε το Βυζαντινό Θαύμα του 6ου αιώνα που έχει καταγραφεί στα αρχαία κείμενα από τον βυζαντινό ιστορικό, Προκόπιο της Καισάρειας.


Στο βιβλίο του «Τα κτίρια του Ιουστινιανού» ο ιστορικός καταμετρά τα πολλά κτιριακά έργα που ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της ηγεμονίας του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Ιουστινιανού στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ.  Περιγράφοντας την κατασκευή της Νέας Εκκλησίας της Θεοτόκου, μιας εκκλησίας που χτιζόταν κοντά στην Ιερουσαλήμ, ο Προκόπιος αναφέρει ότι ο Θεός σαν από θαύμα παρείχε γιγάντιους κόκκινους βράχους κοντά στον χώρο κατασκευής της. 

Αρχαίοι δρόμοι κάτω από τα πόδια μας

Δρόμοι γνωστοί που διέτρεχαν την αρχαία Αθήνα αλλά και άγνωστοι που είτε εμφανίζονται μόνον στις γραπτές πηγές είτε και καθόλου. Δρόμοι που ανακαλύπτονται σήμερα κάτω από τη σύγχρονη πόλη, καμιά φορά και σε συνάφεια με νέες αρτηρίες, διότι ανέκαθεν οι οδεύσεις ακολουθούσαν πλην της αναγκαιότητας, τη μορφολογία του εδάφους. 


Επτά αρχαίους δρόμους αναφέρει η αρχαιολόγος κυρία Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, ότι ήρθαν στο φως κατά την τελευταία πενταετία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας: Ψυρρή, Κολωνό, Πετράλωνα. Άλλοτε με ταφικούς περιβόλους - όπως συνηθιζόταν στην αρχαιότητα - άλλοτε με επάλληλα οδοστρώματα καθώς η διάρκεια της χρήσης τους ήταν μεγάλη και με τα ίχνη της ορατά ακόμη.

Έχει άραγε ανάγκη η χώρα απο εναν αποτυχημένο "κομματικό πρόεδρο";

Του  Χάρρυ Κλύνν από το harryklynn

Το προεδρικό παρελθόν του Κ. Παπούλια κάθε άλλο παρά συνηγορεί για το υπερκομματικό των ενεργειών του.
Κινούμενος μεταξύ...
αμφίβολης προέλευσης εγγράφων ερασιτεχνικής έμπνευσης και εκβιαστικών πρωθυπουργικών non paper, που αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα προς ενημέρωση του άμεσα ενδιαφερόμενου Ελληνικού λαού, καταφέρνει για μια ακόμη φορά να κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού προς το θεσμό.

Ανάκληση ποσότητας άνω των 200.000 γιαουρτιού της Carrefour

Ύστερα από σχετικούς ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΦΕΤ και σε συνέχεια των από 4ης και 8ης Μαΐου 2012 Δελτίων Τύπου, που αφορούσαν την απόσυρση/ανάκληση επιδορπίων γιαουρτιού της «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας), ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι η ακριβής συνολική ποσότητα ανάκλησης ανέρχεται σε 207.326 τεμάχια με τις ακόλουθες γεύσεις:

Σόιμπλε: Θα υποφέρουν οι Έλληνες!

Το μήνυμα ότι όλες οι λύσεις για την Ελλάδα είναι επώδυνες και θα κοστίσουν δεκαετίες έστειλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας ακόμη και την πρόταση Γιούνκερ να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα για τη μείωση του ελλείμματος. Ερωτηθείς εάν υπάρχει επιλογή να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός τόνισε: «Δεν βλέπω στα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων να μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω για να λυθεί αυτή η δύσκολη αποστολή».

Τουρκική πρόκληση: «Τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό ελληνική κατοχή»

Το βιβλίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης και διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:
-Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη».
-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930».

ΕΣΡ: Ίση προβολή κομμάτων και της Χρυσής Αυγής

"Καμία ελαστικότητα δεν θα υπάρξει στην εφαρμογή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σε ότι αφορά το χρόνο των κομμάτων", τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, ακόμα και για τη Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Λασκαρίδης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, σχετικά με το "κατά πόσο θα πρέπει να προβάλλονται οι απόψεις της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι οι θέσεις του κόμματος είναι μισαλλόδοξες και ως εκ τούτου έρχονται σε αντίθεση με άλλες διατάξεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας" (απαγορεύεται η προβολή τέτοιων απόψεων), ανέφερε ότι το άρθρο αυτό αφορά στους λειτουργούς του Τύπου και τους υπαλλήλους των τηλεοπτικών σταθμών, όχι στα πολιτικά κόμματα.

Χάνουν τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου

Χάνουν τον ύπνο τους με το ημερολόγιο του Τσοχατζόπουλου
Βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεων του παρελθόντος βάζει το ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου πουβρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.
Ο πρώην υπουργός κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο στο οποίο ανέγραφε όλες τις επαφές, τις συνομιλίες και τις δραστηριότητές του. Το περιεχόμενο του ημερολογίου εκτός από την αδιάψευστη επιβεβαίωση της εμπλοκής του ίδιου σε έκνομες ενέργειες συνδέει ηχηρά ονόματα που έπαιξαν ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου και λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας καιλόγω της πολιτικής τους θέσης με τη διακίνηση μαύρου χρήματος.
«Κάθε σελίδα είναι και ένα έγκλημα», έλεγαν χαρακτηριστικά εισαγγελικές πηγές θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Τι σημαίνει η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ.

Αντιδράσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν αναμένεται να υπάρξουν από την απόφαση του ελληνικού δημοσίου να πληρώσει το περίφημο ομόλογο αλλοδαπού δικαίου ύψους 435 εκατ. ευρώ το οποίο έληξε την Τρίτη.

Οι αντιδράσεις σύμφωνα με δικηγορικά  γραφεία του Λονδίνου αναμένεται να προέλθουν από Έλληνες και ξένους κατόχους ομολόγων ελληνικού δικαίου τα οποία όμως μπήκαν στο κούρεμα που έγινε  προ μηνός.

Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο η ημερομηνία των εκλογών

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προχωρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την πλήρη αποτυχία που είχαν όλες οι προσπάθειες για συγκρότηση κυβέρνησης προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού «υπηρεσιακής» που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Στην ουσία στην αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο θα διερευνηθεί εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμφωνήσουν στο πρόσωπο του «υπηρεσιακού» πρωθυπουργού. Στην περίπτωση που η συγκεκριμένη διαδικασία αποτύχει τότε βάσει Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο).

Σιχάθηκα τα κόμματα όσο δεν παίρνει άλλο Προσφυγή στη Χάγη, όχι στην κάλπη!

Του Θέμου Αναστασιάδη από το protothema

Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε τις κάλπες αλλά θυμηθείτε το. Στη δραχμή θα 'μαστε και θα τσακώνονται ποιο πρόσωπο θα χει στο κορώνα ή στο γράμματα... Ποια αριστερή ή δεξιά "προσωπικότητα". Τους σιχάθηκα με τον κομματισμό τους και τα γελοία μικροπολιτικά παιχνίδια τους. ΟΛΟΥΣ. Αλλους πιο πολύ, άλλους πιο λίγο και κάποιους όσο δεν παίρνει άλλο. Εχουμε φάει 10 μέρες τώρα με το ποιος θα "χρεωθεί" περισσότερο την ζημιά των εκλογών, και την πιθανή διενέργεια νέων. Αθλια τερτίπια πανταχόθεν! Ο ένας με διπλή γλώσσα κρύβει ότι ξέρει πως θα μας πάει εκτός ευρώ, οι μεγάλοι χαμένοι κάνουν πως τον θέλουν κοντά τους, γιατί τον φοβούνται απέναντί τους, αλλά έτσι του δίνουν μεγαλύτερο ειδικό πολιτικό βάρος απ' ότι έχει.

Έκτακτη επικαιρότητα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ Κάνει τον γύρο του κόσμου το ελληνικό ναυάγιο

Τον γύρο του κόσμου κάνει το νέο για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, με συνεχείς ειδοποιήσεις μέσω έκτακτης επικαιρότητας και μέσω alert στο διαδίκτυο από ΜΜΕ όπως τα Reuters, CNN, Le Monde, Spiegel, Guardian και Corriere della Sera

Έτσι το Reuters με τίτλο του «Η Ελλάδα οδεύει σε εκλογές μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης», αναφέρει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά σε κάτι καλύτερο κι όχι σε κάτι χειρότερο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρας μας θα βρει τον δρόμο της, θα αγωνιστούμε για να τον βρούμε».

«Βούλιαξε» το χρηματιστήριο μετά το νέο πολιτικό αδιέξοδο

Το ναυάγιο και στη νέα προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης  ανεβάζει στο κόκκινο την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία.  Μόλις έγινε γνωστό ότι πηγαίνουμε σε νέες εκλογές το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,28 δολάρια, ενώ πτωτική τροχιά ακολούθησαν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τον Εurostoxx 50 να υποχωρεί κατά 1,16%. Ο γενικός δείκτης του  ΧΑ, ενώ κατέγραφε μικρά κέρδη  βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση  καταγράφοντας απώλειες άνω του 4% για να κλείσει τελικά με απώλειες 3,62%.

Aδιέξοδο Πάμε σε εκλογές(Βίντεο)

Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια χωρίς να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση.

Πάμε σε εκλογές και αύριο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι σύσκεψη για τον ορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Κατά πληροφορίες, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δημιουργήθηκε ένταση. Ασφαλείς πηγές κάνουν λόγο για "καβγά" μεταξύ των κυρίων Βενιζέλου και Τσίπρα.

Καραγκιοζιλίκια με «καμένα» χαρτιά

Καραγκιοζιλίκια με «καμένα» χαρτιά
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Μοιάζει με θέατρο σκιών αυτό που ζούμε στο προεδρικό Μέγαρο από την επομένη των εκλογών.Πάνε κι έρχονται οι αρχηγοί, δεν συμφωνούν σε τίποτα, υπερτονίζουν την εικόνα μιας Ελλάδας που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και πολιτικό διχασμό και χθες μας προέκυψε το «καμένο» χαρτί του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δημιουργεί δύο τεράστια ερωτήματα:

Π. Καμμένος: Δεν γίνεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προβοκάτσιες(Βίντεο)

«Ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές έδωσε μια σαφέστατη εντολή. Απαλλαγή από το Μνημόνιο με μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που να διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» τόνισε ο κ. Καμμένος προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο και εξήγησε ότι «για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν γίνεται ούτε με προβοκάτσιες ούτε με τις μεθόδους του χθες».
Στην συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταθέσαμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, για τα οποία αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα αλλά και απαίτηση στο σύνολό τους να γίνουν αποδεκτά προκειμένου να προχωρήσουμε, για μια καινούρια μέρα για την Ελλάδα».

Η επιστολή και οι απαντήσεις του Καμμένου(Βίντεο)


Ρεπορτάζ Νίκος Χατζηνικολάου
Από το enikos.gr

Ιδού η επιστολή Καμμένου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε τα πρακτικά της συνομιλίας του γγ της Χρυσής Αυγής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιχαλολιάκος στον Παπούλια: "Με λένε κακό άνθρωπο"!

"Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε, έναν τόσο κακό άνθρωπο", είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος προς τον Κάρολο Παπούλια εξερχόμενος της αίθουσας του Προεδρικού όπου οι δύο συναντήθηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

"Δεν νομίζω", απάντησε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: "Από τη Γούβα και κακός;". Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι κύριοι Παπούλιας και Μιχαλολιάκος αντελήφθησαν ότι πήγαιναν και οι δύο στο 13ο Γυμνάσιο Αθηνών ενώ και οι δύο αθλούνταν στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο Αθηνών.

Γιούνκερ: «Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ»

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συζήτησαν την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Με τη δήλωση αυτή ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θέλησε να δώσει ένα τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών, καλώντας παράλληλα την Ελλάδα «να μην χαλαρώσει …».

Τόσο ο κύριος Γιούνκερ, όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα Όλι Ρεν, επανέλαβαν την επιθυμία όλων των Ευρωπαίων εταίρων μας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την – για πολλοστή φορά εκπεφρασμένη – βούληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να συνεχίσουν τη στήριξη της χώρας μας υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.

Κυβέρνηση ή νέες εκλογές;

Λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς για το κρίσιμο συμβούλιο υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια.

Πρώτος έφτασε ο κ. Πάνος Καμμένος, ακολούθησαν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Μικρή ανάκαμψη παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μικρή ανάκαμψη παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό Χρηματιστήριο, αναστρέφοντας το αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα που επικράτησε χθες.

Στις 13.11, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,46%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 183,98 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 67,94 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,32%. Η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις 284.470 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, κέρδη σημειώνει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,52%, οι Τράπεζες 0,58%, η Εναλλακτική Αγορά 0,02% και τα Ξενοδοχεία 0,08%.

Εύθραυστη άνοδος στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μαζί με τις ελπίδες σχηματισμού κυβέρνησης... εξανεμίζονται και τα κέρδη έως 2,02% του Γενικού Δείκτη. Το κλίμα στο ταμπλό, μετά και τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών, εξακολουθεί να διαμορφώνεται αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις.

Θετικά επιδρούν τόσο η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή του ομολόγου των 430 εκατ. ευρώ, όσο και δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, με τις οποίες επιδιώκεται η «αναχαίτιση» της φιλολογίας περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Αντίρροπη ωστόσο είναι η επίδραση στο ταμπλό των τελευταίων δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών, από τις οποίες διαφαίνεται η δυσκολία του εγχειρήματος σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ελληνική; Που είναι ο ελληνικός χρυσός;(Βίντεο)


Σχόλιο ιστολογίου μας:
Επειδή ένα κράτος αν θέλει να στηρίξει ένα νόμισμα εν τη γεννέση του πρέπει να έχει και αντίκρισμα (δεν διαθέτουμε την οικονομικοπολιτικοστρατιωτική  δύναμη ώστε να παράξουμε  χρεόγραφο νόμισμα όπως η Αμερική, χρειάζεται να έχουμε αποδεικτικό αξίας και για  να είναι "αξιόγραφο" νόμισμα), ούτως αυτό συνεπάγεται την απόδειξη του χρυσού της χώρας.
Που βρίσκεται ο Ελληνικός χρυσός ΟΟΟΟΟΟΟΕΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Δείτε και το  Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ,ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


“Είναι καλό ότι ο λαός μας  δεν κατανοεί το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα , γιατί εάν το είχε κατανοήσει , εγώ πιστεύω  ότι θα  είχε γίνει επανάσταση πριν από αύριο  το πρωί. Henry Ford “
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πιο γνωστή -άγνωστη Τράπεζα. Είναι η Τράπεζα των Τραπεζών. Στο μυαλό του καθενός είναι η Τράπεζα που εξέδιδε το ελληνικό νόμισμα, που φυλάσσει για 83 χρόνια τον ελληνικό χρυσό και καθορίζει την οικονομική πολιτική.
Είναι δηλαδή η Τράπεζα του ελληνικού κράτους. Είναι όμως;
Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είναι καν κρατική. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία όπου το κράτος έχει ένα ελάχιστο ποσοστό. Οι μέτοχοί της μπορούν να κερδίζουν απ’ αυτήν, όπως οι μέτοχοι όλων των εταιρειών.