Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο Σοφοκλής Παπαδάκης γράφει στα παιδιά του πριν από την αγχόνη στην Αμάσεια – Ανέκδοτο ντοκουμέντο

Από το pontos-news

Η περιοχή του Ακ Νταγ Ματέν (Μεταλλεία Λευκού Όρους) στην κεντρική Ανατολία, αν και δεν περιλαμβανόταν στις περιοχές του διεκδικούμενου Πόντου, εντούτοις θεωρούνταν ποντιακός οικισμός και πλήρωσε το δικό της φόρο αίματος στις αγχόνες των Δικαστηρίων Ανεξαρτησίας που στήθηκαν στην Αμάσεια.
Τον Μάιο του 1921 τριάντα πρόκριτοι και έμποροι της πόλης, μετά την καταστολή του αντικεμαλικού κινήματος, συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι βασικοί πυρήνες του κινήματος για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Πόντου, αλλά και ότι δεν δέχονται να υπαχθούν στην Τουρκορθόδοξη Εκκλησία με ηγέτη τον ψευτοπατριάρχη παπα-Ευθύμ’ (Καραχισαρίδη). Πρόσχημα των κεμαλικών για τις διώξεις ήταν τα ορφανοτροφεία που είχαν ιδρύσει οι Έλληνες για την περίθαλψη ορφανών του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το Μόντρεαλ

Ο πυρηνικός χειμώνας
Του Ν. Λυγερού

Ο πυρηνικός χειμώνας
δεν είναι
μόνο και μόνο
ένα θεωρητικό
σενάριο

ΕΛΑΣ: Πώς να προστατευτείτε από το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry» - Δείτε αναλυτικά

Μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος ενώ εξαπλώνεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επισημαίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 
Το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry», το οποίο συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, ενώ εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή το γεγονός ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως.

Η ατζέντα της αυριανής συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

Τα επόμενα βήματα, θέματα ΕΕ, το Περιουσιακό, την εφαρμογή λύσης και θέματα χρηματοδότησης θα συζητήσουν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη σημερινή τους ολοήμερη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησης των ηγετών και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί είχαν μια γενική συζήτηση επί πολλών θεμάτων και για τις εκκρεμότητες που παραμένουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ ΄Ειντε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Mεγάλη ανακάλυψη: Βρήκαν 17 άθικτες μούμιες από τον καιρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πτολεμαίου - ΤΟ «ΠΑΖΛ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να ενώσει κομμάτια της Ιστορίας καθώς τουλάχιστον 17 άθικτες μούμιες ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Μίνια στην κοιλάδα του Νείλου από Αιγύπτιους αρχαιολόγους.
 
Ο υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό εύρημα που θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού.
 
Οι αρχαίοι τάφοι βρέθηκαν θαμμένοι οκτώ μέτρα κάτω από το έδαφος και εντός τους υπήρχαν πήλινες σαρκοφάγοι και πάπυροι με αιγυπτιακοί γραφή. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν έξι σαρκοφάγοι, δύο πήλινα φέρετρα, δύο πάπυροι και ορισμένα αγγεία.