Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι γκρεμίζουν τον Αγ. Νικόλαο στην Αλικαρνασσό

Την ίδια ώρα που παραχωρούνται σε χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας στάδια και δημόσιοι χώροι για να τελέσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις τους, ενώ οι πιέσεις για ανέγερση τζαμιού είναι μεγάλες, οι Τούρκοι αποφάσισαν να γκρεμίσουν ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.
 Η εκκλησία που υπάρχει στην Αλικαρνασσό εδώ και 232 χρόνια είχε μετατραπεί από τους Τούρκους σε κέντρο λαϊκής επιμόρφωσης, αφού πρώτα είχε γίνει αποθήκη, κινηματογράφος, έως και λιμεναρχείο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος του CHP Ντουρσούν Γκιοκτεπέ δήλωσε σχετικά: «Μετά την αναφορά που συνέταξε το πανεπιστήμιο και η οποία έλεγε ότι είναι φθαρμένο και πρέπει να κατεδαφιστεί, έγιναν συνομιλίες ανάμεσα στη νομαρχία, στη διεύθυνση εθνικής παιδείας και τη διεύθυνση λαϊκής εκπαίδευσης και επιτεύχθηκε προσύμφωνο.

Χειρόγραφα του Νεύτωνα γραμμένα στα αρχαία ελληνικά

Ανακαλύψτε τις χειρόγραφες σημειώσεις του Ισαάκ Νεύτωνα. Για πρώτη φορά διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Άψογη χρήση της αρχαίας ελληνικής 

Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο.

Ο Νεύτωνας ήταν στενά συνδεδεμένος με το εν λόγω Πανεπιστήμιο, καθώς βρέθηκε εκεί ως φοιτητής από το 1661-1665, από το 1669-1701 δίδασκε, ενώ το 1703 εξελέγη πρόεδρος της Royal Society, θέση που κατείχε μέχρι το θάνατό του.

Εργασιακός μεσαίωνας - Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς - αποζημιώσεις - 586 ευρώ ο κατώτατος αλλά όχι για όλους

- Οικογενειακά επιδόματα τέλος για πολλούς εργαζόμενους
- Οι ωριμάνσεις δεν καταργούνται αλλά θα επανέλθουν όταν η ανεργία πέσει κάτω από 10%!
- H εβδομαδιαία 40ωρη εργασία μπορεί να κατανεμηθεί από τον εργοδότη σε εξαήμερο αντί για πενθήμερο χρόνο εργασίας
- ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και ειδικότερα στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας.

Σε 10 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας λόγω διαφθοράς

Ο Ίβο Σανάντερ πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, καταδικάστηκε σήμερα Τρίτη από δικαστήριο του Ζάγκρεμπ σε 10 χρόνια φυλάκισης για δωροδοκία και κερδοσκοπία σε καιρό πολέμου.
 Η Εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστεί ο Σανάντερ σε 15 χρόνια φυλάκισης. Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.
Η ετυμηγορία κατά του Σανάντερ εκδόθηκε βάσει δύο σημείων του κατηγορητηρίου, τα οποία εν συνεχεία συμπτύχθηκαν σε ένα.

Πάτρα: Nταλίκες "άμορφη" μάζα στο γκαράζ του ΚΡΗΤΗ ΙΙ - έπιασε φωτιά εν πλώ - Το πλοίο έδεσε φλεγόμενο στο νέο λιμάνι

Περίπου δεκαπέντε νταλίκες φαίνεται ότι παραμένουν ακόμα μέσα στο γκαράζ του ΚΡΗΤΗ ΙΙ. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βγάζουν έξω στην προκυμαία φλεγόμενα τα φορτηγά, και εκεί σβήουν τη φωτιά.
Οι καταστροφές που καταγράφονται στις νταλίκες και τα εμπορεύματα είναι πολύ μεγάλες.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, φαίνεται πως σε λίγο θα έχουν καταφέρει να βγάλουν όλα τα οχήματα από το πλοίο, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς από τους πυκνούς καπνούς κυριολεκτικά οι πυροσβέστες "πέφτουν πάνω στις νταλίκες" για να μπορέσουν να τις εντοπίσουν.

Αφήστε την κοροϊδία και κουρέψτε τα δάνεια του κόσμου!

 Ενώ σχεδόν όλα τα χρήματα της επόμενης δόσης –που... κάποια στιγμή θα πάρουμε– θα πάνε στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης εμπαίζει τους Έλληνες με δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες
Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα δάνεια, που ακούγαμε τόσο καιρό ότι θα μας σώσει και θα ελαφρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά από τα βάρη, διέρρευσε χθες το βράδυ και αποδείχτηκε μια τεράστια... φούσκα.

Διότι μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης να τις προπαγανδίζει «ως ρυθμίσεις – ανάσα για τους δανειολήπτες», ωστόσο η σκληρή αλήθεια είναι διαφορετική.

Έτοιμοι να παραιτηθούν οι πρυτάνεις αν απολυθούν οι διοικητικοί των ΑΕΙ

Οι  Πρυτανικές Αρχές δηλώνουν έτοιμες να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και του Πρωθυπουργού της χώρας, υπερασπιζόμενες το δημόσιο αγαθό της Παιδείας σε εποχή κρίσης και αρνούμενες να συναινέσουν στην περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, επισημαίνεται σε  απόφαση της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων που  ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας  στο Λαύριο. Παράλληλα οι Πρυτάνεις  τονίζουν ότι:

Α. Η παραμονή των συγκεκριμένων  υπαλλήλων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Το μνημόνιο 3 βάζει «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές

Ρολά κατεβάζουν οι αστυνομικές σχολές για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς δε θα δεχθούν νεοεισερχόμενους.

Αιτία; Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προβλέπει ότι «το 2013 και το 2014 δε θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές, που σχεδίαζαν να δώσουν εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους στην αστυνομία, να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Όλα για όλα για συμβιβασμό Ευρωζώνης - ΔΝΤ

Στην απογευματινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο για να καλυφθεί το λεγόμενο κενό στην χρηματοδότηση της Ελλάδας -λόγω της επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής μέχρι το 2016- κυρίως όμως θα κληθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Αυτά είναι τα δύο κρίσιμα ζητήματα στη σημερινή συνάντηση των μελών του Eurogroup με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σόιμπλε: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, κινδυνεύει και η Γερμανία Να τι θα προτείνει η Γερμανία στο Eurogroup

Την επαναγορά από την Ελλάδα, του 50% των ομολόγων της που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, στο 25% της αξίας τους, θα προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αποψινό Eurogroup, ως μέθοδο μείωσης του χρέους κατά 11 μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ιδιώτες πιστωτές εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με τη γερμανική πρόταση εκτιμάται ότι η επαναγορά θα στοιχίσει περί τα 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά θα καταβάλει η Αθήνα και τα υπόλοιπα θα εξοικονομηθούν από τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την πώληση ελληνικών ομολόγων.

ΝΥ Times: Kάνουν «θέμα» την αυθαίρετη πόλη στην Ηλεία

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος αναφορικά με την ύπαρξη μιας ολόκληρης αυθαίρετης πόλης στην περιοχή της παραλιακής Ηλείας στο Δήμο Βώλακα (Σπιάτζα). Μιας πόλης που γιγαντώθηκε χάρη στη συμμετοχή και ανοχή των τοπικών πολιτικών δυνάμεων όλων των κομμάτων καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία δια του Δημάρχου Πύργου κυνικά στηρίζει τους καταπατητές.

Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμα τους οι New York Times αναφέρονται στο μπλοκάρισμα της αξιοποίησης της παραλίας που βρέχεται από το Ιόνιο λόγω των 9.000 καταπατήσεων εκ μέρους πολιτών.

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ,τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή!!!

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφια νούμερα. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για το Mega ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,3% και η ΝΔ 20,1%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 10,3%, ΠΑΣΟΚ 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, ΔΗΜΑΡ 5% και ΚΚΕ 4,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 44,5%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 33% .

Είχε στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα 9 εκατ. πολιτών

Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.

Την επόμενη εβδομάδα αποφασίζει η Bundestag για την δόση

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφίσει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Συντηρητικών, Grosse-Broemer, ο οποίος δήλωσε πως το συντηρητικό κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ είναι βέβαιο ότι το θέμα θα λάβει την έγκριση της Bundestag, μεταδίδει το Reuters.

«Θέλουμε να το κάνουμε στις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο Grosse-Broemer. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι Συντηρητικοί και οι Ελευθεροδημοκράτες θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία.

Φινλανδία:«Το θέμα είναι ανοικτό για την καταβολή της δόσης»

Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιη πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

"Δεν είμαι καθόλου βέβαιη ότι θα συμβεί αυτό. Χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση πριν από τη λήψη μίας απόφασης, κατά συνέπεια, το θέμα είναι ανοικτό", δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικοκομικών έπειτα κοινοβουλευτική ενημερωτική συνεδρίαση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Λύση σε δόσεις...

Μόνο στη μεταφυσική εδράζεται η όποια προσδοκία των 16 εταίρων για συμφωνία με την Κρ.Λαγκάρντ, η οποία έρχεται σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να εκπροσωπήσει το ΔΝΤ στην συνεχιζόμενη συζήτηση του Eurogroup. Η Κρ.Λαγκάρντ όμως δεν εκπροσωπεί τον εαυτό της, αλλά μια σειρά από χώρες, χρηματοδότες του Ταμείου και κατά συνέπεια της Ελλάδας, που δεν αρέσκονται να βλέπουν τους κανόνες να λυγίζουν υπό την πίεση κάποιων Ευρωπαίων.

Ο Moody's υποβάθμισε την κορυφαία αξιολόγηση της Γαλλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s υποβάθμισε, το βράδυ της Δευτέρας, την αξιολόγηση των γαλλικών κρατικών ομολόγων κατά μία βαθμίδα, από το ΑΑΑ σε Aa1, θέτοντας την προοπτική της σε "αρνητική".

Ο Moody`s κατέστη ο δεύτερος από τους τρεις σημαντικούς οίκους αξιολογήσεις που προχωρεί σε υποβάθμιση της κορυφαίας αξιολόγησης της Γαλλίας, μετά τον Standard and Poors ` τον Ιανουάριο του 2012. Ο Fitch διατηρεί μέχρι στιγμής την αξιολόγηση του γαλλικού χρέους στο ΑΑΑ.

Μικρή πτώση καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσιάζει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:06, βρισκόταν στις 129,46 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,80%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 347.207 ευρώ.

Πτώση σε ποσοστό 0,78%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 49,58 μονάδες.

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνει ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,23%.

Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο εν αναμονή Eurogroup

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σταθεροποιητικά, με εναλλαγές προσήμου, κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα.

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται ο δείκτης των τραπεζών, μετά τα χθεσινά διψήφια ποσοστιαία κέρδη, ενώ στον FTSE20, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος διαπραγματεύεται με απώλειες, ξεχωρίζουν ανοδικά οι μετοχές των Eurobank, Coca-Cola 3E και Motor Oil. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Cyprus PB, Βιοχάλκο, MIG, Alpha Bank και ΕΤΕ.

Αρχαία ελληνικά στα αγγλικά σχολεία από το 2014

Στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, περιλαμβάνονται τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα στη Βρετανία από το 2014. Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν...


... ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.

Το υπουργείο Παιδείας στη Βρετανία έλαβε την απόφαση μετά από έρευνες που έδειξαν ότι οι Βρετανοί μαθητές έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ήλθε η ώρα της δράσης στη Θράκη: Στη φυλακή οι παρακρατικοί, οι παραστρατιωτικοί και ο πρόξενος

Του Σάββα Καλεντερίδη

Ίσως η μακροβιότερη θεατρική παράσταση στον κόσμο, μετά το «Φάντασμα της Όπερας, να είναι αυτή που παίζεται στη Θράκη, με μόνιμο πρωταγωνιστή τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, σε δεύτερο ρόλο τους εγκάθετους του προξενείου και σε ρόλο κομπάρσου, τους ιθύνοντες του Ελληνικού κράτους, που -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, τη στιγμή που η Τουρκία προωθεί τα αποτρόπαια σχέδιά της στην περιοχή.

Χιμαραίος πέταξε τους Αλβανούς ενοίκους, γιατί ανάρτησαν την αλβανική σημαία

Γερό μάθημα στους προκλητικούς Αλβανούς μουσαφιραίους

Εδώ και μερικές ημέρες Αλβανοί είχαν κρεμάσει -στο μπαλκόνι του διαμερίσματος που νοίκιαζαν- την αλβανική σημαία προκαλώντας τις αντιδράσεις τον Χιμαραίων. Ο Χιμαραίος ιδιοκτήτης δεν γνώριζε για το περιστατικό και αφού ενημερώθηκε...


... απ' τους ντόπιους κατοίκους για την προκλητική κίνηση των ενοικιαστών του, αναγκάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα.