Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πώς αποκαλούν την Ελλάδα στις χώρες του εξωτερικού. Ο χάρτης των ονομασιών στην Ευρώπη και την ανατολή...

Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας.

Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη. Αυτοί που σχεδίασαν τον χάρτη απάντησαν σε ένα σχετικά απλό ερώτημσ : με ποια ονομασία αποκαλούν την Ελλάδα οι υπόλοιποι «εταίροι».

 Οι πιο «ισχυρές» ονομασίες είναι Grecia, Grecko, Greeka, Greece και Grekland που προέρχονται από το λατινογενές Γραικός.

Τουρκική απασχόληση

Του Ν. Λυγερού
Όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις, γιατί τα πράγματα εξελίσσονται χωρίς εσένα, πρέπει να βρεις μια απασχόληση για να πείσεις τους δικούς σου ότι κάνεις κάτι. Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται και η Τουρκία με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ. Αφού δεν κατάφερε να κάνει τίποτα εδώ και μια δεκαετία, όταν η Κύπρος θέσπισε την ΑΟΖ και έκανε τρεις οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ προσπαθεί να καλύψει το κενό της με κινήσεις που αγγίζουν το γελοίο, αφού αυτό δεν σκοτώνει.

Εντόπισε το Curiosity πρόσωπο από «άγαλμα» στον Άρη;(Βίντεο)

Είδαν πρόσωπο ενός αποικιστικού αγάλματος στον πλανήτη Άρη. Τουλάχιστον έτσι η, σοβαροφανής, εκφωνήτρια του βίντεο στο οποίο ένας βράχος (πληροφορικά πάντως υπάρχουν πολλοί βράχοι στον πλανήτη Άρη) έχει το πρόσωπο που φαίνεται. 


Εάν δεν πρόκειται για παρειδωλία το ψυχολογικό δηλαδή φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε τι μπορεί να είναι.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη έριξε το κυπριακό αεροσκάφος - "Μη αναγνωρίσιμα και διαμελισμένα τα πτώματα"!ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ - ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ

Από έκρηξη που διαμέλισε τα πτώματά τους (σ.σ.: πιθανότατα αντιαεροπορικου βλήματος), προήλθε ο θανατος των δύο επιβατών του διθέσιου αεροσκάφους Diamond DA 42, το οποίο έπεσε χθες βράδυ σε απόσταση 15 χλμ. από την τουρκική φρεγάτα Gelibolou (F493) όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Κύπριος ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους!
 

ΗΠΑ: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς!Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγες ώρες(Βίντεο)

Νεκρός ο δράστης - Τραυματίες οι δύο αστυνομικοί αλλά και μία 29χρονη περαστική από αδέσποτη σφαίρα
Υποστηρικτής του τζιχάντ, σύμφωνα με την αστυνομία και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, ήταν ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον ομάδας αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον.

Πάτρα: Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους μαθητές!Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του περιστατικού

Έβαζε το αίμα από τις φλέβες του στο πρόσωπό του - Σε κατάσταση σοκ οι μαθητές - Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Πανικός επικράτησε σε σχολείο της Πάτρας, όταν καθηγητής έκοψε τις φλέβες του εν ώρα μαθήματος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του.



Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο 8ο Γενικό Λύκειο Πάτρας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την ώρα που ο εν λόγω καθηγητής δίδασκε αγγλικά διέκοψε το μάθημα καθώς δύο από τους μαθητές του έκαναν φασαρία. Φανερά ενοχλημένος τους φώναξε ότι θα τους διώξει από την αίθουσα με απουσία και τότε οι μαθητές άρχισαν να του κάνουν πλάκα και να τον χλευάζουν.

Φόβοι για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον(Βίντεο)

Εικόνες χάους από τον κατακλυσμό στην Αθήνα - Πάνω στα αυτοκίνητα ανέβηκαν πολίτες για να σωθούν από το ποτάμι των νερών της βροχής σε Περιστέρι, Ίλιον, Νίκαια - Από την ισχυρή βροχή παρασύρθηκαν άνθρωποι και αυτοκίνητα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και έκλεισαν δρόμοι - Προς τις βόρειες περιοχές της Αττικής κινείται το κύμα της κακοκαιρίας - Μαρτυρίες εγκλωβισμένων
Η κατακλυσμιαία βροχή προκαλεί χάος στην Αθηνα. Από περίπου τις 15:30 το μεσημέρι το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλεί τεράστια προβλήματα.

Ιός Έμπολα: Σε πανικό η Νέα Υόρκη μετά το πρώτο κρούσμα

Ιός Έμπολα: Σε πανικό η Νέα Υόρκη μετά το πρώτο κρούσμα
Δύσκολη μέρα περνούν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης σήμερα, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, αφού το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στην πόλη έχει τρομοκρατήσει τους πάντες στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως ίσως αυτό το γεγονός επηρεάσει άμεσα τόσο τον τουρισμό, όσο και τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών.

Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέονται με απευθείας πτήσεις με τη Νέα Υόρκη έχουν δώσει σήμα κινδύνου, τονίζοντας πως κάθε φορά που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων απασχολούνται από τον Έμπολα, η ζήτηση των πελατών μειώνεται αισθητά, υπό το φόβο του τρομερού ιού που έχει αρχίσει πλέον να δίνει «σημεία ζωής» και σε Δυτικές χώρες.

Πιστεύω σε μια Σημαία Ελληνική

έσβησαν-το-έπος-της-28ης-Οκτωβρίου-από-τα-βιβλία-Γλώσσας-του-Γυμνασίου
«Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει
στην ψηλή σου κορυφή
είν” ο φάρος που φωτίζει
μιαν ελπίδα μας κρυφή«
Ιωάννης Πολέμης

Από το pentapostagma

Πλησιάζουν οι μέρες που το Έθνος μας θα γιορτάσει τη μεγάλη επέτειο της ημέρας εκείνης που, πριν από εβδομήντα τέσσερα χρόνια, η Μεγάλη Ελλάς πήρε στα χέρια της την παγκόσμια ιστορία και την ανέβασε στο πιο ψηλό αέτωμα της πορείας του ανθρωπίνου πνεύματος. Εκεί που ανέκαθεν, το Ελληνικό πνεύμα αναδιφούσε τους υψήνορους στοχασμούς της δημιουργίας και όπου, για άλλη μια φορά, η ιστορία έσκυψε ταπεινά το κεφάλι, για να προσκυνήσει την θεοφόρο κινητήρια δύναμή της που λέγεται Ελληνική ψυχή! Αυτήν την ψυχή η οποία συμβολίζεται με την αείποτε Ελληνική παρακαταθήκη «Ελευθερία ή θάνατος» που σημαίνουν οι εννέα ρίγες της Σημαίας μας και που σηματοδοτεί και η έννοια της λέξης ΕΛΛΗΝ!