Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το Δαχτυλίδι του Γύγη (ΠΛΑΤΩΝ)

Το Δαχτυλίδι του Γύγη είναι μυθικό αντικείμενο που αναφέρεται από τον φιλόσοφο Πλάτωνα, στο Βιβλίο 2 της Πολιτείας (2.359d–2.360d).
Το δαχτυλίδι έδινε στον ιδιοκτήτη του την ικανότητα να γίνεται αόρατος με τη θέλησή του.
Μέσα από την ιστορία του δαχτυλιδιού, η Πολιτεία αναλύει το αν ένα ιδιοφυές άτομο θα ήταν ηθικό, αν δεν είχε την ανησυχία ότι θα πιαστεί και θα τιμωρηθεί λόγω άδικων πράξεων.
Ο Πλάτων με το στόμα του αδελφού του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο.
Ένας βοσκός του βασιλιά της Λυδίας ονόματι Γύγης βρίσκει τυχαία ένα μαγικό δακτυλίδι μετά από δύο καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν και του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει νέες “δριμύτατες” κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, εν μέσω των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα έχουν στόχο και τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Όπως είπε, οι κυρώσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν “για χρόνια”.
“Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την πίεση στην Τεχεράνη”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο σε δημοσιογράφους.

Στην αντεπίθεση η Λευκωσία: Ανίχνευσαν τις επόμενες γεωτρήσεις στην Κύπρο – Εξελίξεις με τα τεμάχια 6, 7 & 10

Ανεβάζει κι άλλο το «θερμόμετρο» στα μέτωπα που έχει ανοίξει με Ελλάδα, Κύπρο και ΕΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά τη βαριά ήττα που υπέστη με τη σαρωτική νίκη του Εκρέμ Ιμάμογλου στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης. 

Ο Ερντογάν δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και την ΕΕ, απαντώντας στο τελεσίγραφο των «27» για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η Άγκυρα, αγνοώντας τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις, όχι μόνο εντείνει την επιθετικότητά της, αλλά εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα τη στρατηγική της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από προκλητικές ενέργειες και απειλές.

Η ”βουλή” στα κατεχόμενα συζήτησε τις αποφάσεις για Βαρώσια

Οι πρόσφατες αποφάσεις στα κατεχόμενα για τα Βαρώσια συζητήθηκαν σήμερα σε συνεδρίαση της “βουλής” στα κατεχόμενα όπου οι “βουλευτές” από διάφορα κόμματα κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Ο “πρωθυπουργός” Τατάρ επανέλαβε ότι η συζήτηση για ομοσπονδία έχει τελειώσει και ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν υπό τ/κ διοίκηση. Ανέφερε επίσης πως η “συγκυβέρνηση” είναι σε αρμονία και ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για τις τροχαίες παραβάσεις - ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Η κόπωση και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις συνηθέστερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων κυρίως από οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων και εταιρικών αυτοκινήτων.

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια, την πρώτη αιτία θανάτων όσον αφορά τα εργατικά ατυχήματα στις βιομηχανικές χώρες. Ο νέος νόμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει στους οδηγούς μια νέα συμπεριφορά στην οδήγηση, αφού οι συνέπειες είναι σοβαρές.