Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Πλήρης έγχρωμη αναπαράσταση της «Πύλης των Καρυατίδων» στον Τύμβο της Αμφίπολης - (Β΄)


Γερ. Γ. Γερολυμάτος: Β’ Πλήρης έγχρωμη αναπαράσταση της «Πύλης των Καρυατίδων»,
υπό κλίμακα. λάδι-χαρτόνι, 64Χ53 (υποθετική)

Από το peritexnisologos

Με τη σημερινή δημοσίευση της δεύτερης κατά σειρά έγχρωμης αναπαράστασης, κλείνει και ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών καθημερινής εργασίας. Τόσο χρειάστηκε, προκειμένου να δημιουργήσω με το χέρι τέσσερα γραμμικά σχέδια του Τύμβου και τρεις μεγάλες αναπαραστάσεις, μια σχεδιαστική και δύο έγχρωμες, διαστάσεων 64Χ53. Η μια από τις έγχρωμες αποτυπώνει τα λίγα διασωθέντα χρώματα, ενώ η δεύτερη είναι πλήρης, αν και υποθετική, με βάση κάποιες λογικές και πιθανές εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν την κοινή παράδοση της περιοχής στην διακόσμηση των μακεδονικών τάφων. Στον χρόνο αυτό περιλαμβάνονται επίσης η διαρκής ενημέρωση για τα ευρήματα, η έρευνα και οι συνεχείς διορθώσεις και επικαιροποιήσεις, καθώς τα έργα ήταν «ζωντανά», υπό διαρκή εξέλιξη και γίνονταν παράλληλα με την ανασκαφή. Για εμένα, ήταν μια δημιουργική και ευχάριστη περιπέτεια.

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…1944 : 550 κατεστραμμένα χωριά-1,5 εκατ. άστεγοι χωρίς τροφή..70 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται..

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…1944 : 550 κατεστραμμένα χωριά-1,5 εκατ. άστεγοι χωρίς τροφή..70 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται..Διαβάστε τις συγκονιστικές αποκαλύψεις που περιέχονται σε απόρρητη έκθεση της CIA…
με βάση πληροφορίες ελλήνων αξιωματικών τον Μάρτιο του 1944..

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά..
και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα εγκλήματα πολέμου και τις θηριωδίες των Ναζί στην Ελλάδα..
Σταθήκαμε σε ένα σημείο της απόρρητης αναφοράς που αναφέρεται στους εμπρησμούς χωριών στην Ελλάδα από τις Ναζιστικές δυνάμεις κατοχής..

Δείτε προσεκτικά τα στοιχεία του πίνακα..

Ανακάλυψη «Curiosity»: Κρατήρας στον Άρη ήταν κάποτε τεράστια λίμνη και μπορεί να φιλοξενούσε ζωή!

Ανακάλυψη «Curiosity»: Κρατήρας στον Άρη ήταν κάποτε τεράστια λίμνη και μπορεί να φιλοξενούσε ζωή!
Ένας σημερινός γιγάντιος κρατήρας στον Αρη κάποτε ήταν μια τεράστια λίμνη, που σταδιακά δημιούργησε ένα βουνό στο κέντρο της, ενώ μπορεί να φιλοξενούσε και μικροβιακή ζωή επί εκατομμύρια χρόνια. Αυτό δείχνουν νέα ευρήματα από το ρόβερ «Curiosity» της NASA, το οποίο, αργά αλλά σταθερά, συνεχίζει τις επιστημονικές μελέτες του στην επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».

Η ανακάλυψη αφορά τον κρατήρα Γκέιλ, διαμέτρου 154 χιλομέτρων, τον οποίο εξερευνά το αμερικανικό ρομποτικό όχημα-εργαστήριο από τον Αύγουστο του 2012 που έφθασε στον Αρη, έχοντας ήδη διανύσει γύρω στα οκτώ χιλιόμετρα έως τώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το Space.com. Σήμερα, ο κρατήρας είναι ένα κατάξερο μέρος, όμως στο μακρινό παρελθόν ήταν μια μεγάλη λίμνη, από τα ιζήματα της οποίας σταδιακά δημιουργήθηκε το όρος Σαρπ, ύψους πέντε χιλιομέτρων, στο κέντρο του κρατήρα.

Ζ.Μελανσόν: «Ράψτε το, κυρία Μέρκελ, η Γαλλία είναι ελεύθερη! Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας»

«Ράψτε το, κυρία Μέρκελ. Η Γαλλία είναι ελεύθερη. Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας» …
, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς για την προεδρία, Ζαν Λικ Μελανσόν, «ανάβοντας» φωτιά στα social media.

Για τη «Le Figaro», αυτή ήταν η αποστομωτική απάντηση του Μελανσόν στα πικρόχολα σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έσπευσε σε συνέντευξή της να επικρίνει την δημοσιονομική πρόοδο της Ρώμης και των Παρισίων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ

Εδώ και αρκετά χρόνια οι αστροφυσικοί και η επιστήμη της κβαντομηχανικής, ασχολούνται με την θεωρία των παράλληλων συμπάντων. Επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα (και είναι λογικό να μην υπάρχει αποτέλεσμα με τα μέσα που διαθέτουμε), αλλά οι εξισώσεις και οι μαθηματικοί τύποι μας λένε ότι υπάρχει αλήθεια στην αναζήτηση αυτή.
Η κβαντομηχανική που μπαίνει δυναμικά στον χώρο αυτό, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της Φιλοσοφικής προσέγγισης και της Αστροφυσικής επιστήμης.

Νέο εύρημα μυστήριο στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη

Το αντικείμενο που βλέπετε στη φωτογραφία φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση και κάλλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι αποτελεί κάποιο εξάρτημα ενός δορυφόρου, μιας διαστημικής αποστολής ή ενός… εξωγήινου σκάφους.

Εσείς, τι πιστεύετε ότι είναι;

Φυσικά η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Nasa και μπορείτε να την δείτε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους, και αυτό γιατί μας αρέσει να μιλάμε πάντα με αποδείξεις.

Το δάσος που έχει "καταπιεί" τον Β' ΠΠ (Εικόνες)

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε πολεμικό υλικό που τον έχουν καταπιεί τα φυτά και τα δέντρα σε μια περιοχή στη Ρωσία, για την ακρίβεια στο προγεφύρωμα του ποταμού Νέβα (ή Nevsky Pyatachok).
 
Ο εξοπλισμός είναι ως επί το πλείστον ρωσικός που χρησιμοποιήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και υπάρχει και γερμανικός –η περιοχή ήταν σημαντικό μέρος στάσης του γερμανικού στρατού κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ. 260.000 Σοβιετικοί στρατιώτες πέθαναν προσπαθώντας να ανοίξουν ξανά την επικοινωνία με το πολιορκημένο Λένινγκραντ και 160.000 Γερμανοί πέθαναν αντιστεκόμενοι.

Οι πέτρες που αψηφούν τους νόμους της φυσικής(Βίντεο)

Δείτε πώς γίνεται να ισορροπούν πέτρες διαφόρων μεγεθών, δημιουργώντας από πύργους μέχρι ολόκληρες πόλεις

Καλλιτέχνης ή μάγος, ο Μάικλ Γκραμπ καταφέρνει κάτι που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: να ισορροπεί πέτρες, μικρές και μεγάλες, και να φτιάχνει από "πύργους", μέχρι "γέφυρες" σε ποτάμια και ολόκληρες "πόλεις", αψηφώντας τους νόμους της φυσικής.

"Κατά τα τελευταία χρόνια εξάσκησης στην ισορροπία πετρών, η περιέργεια εξελίχθηκε σε θεραπευτική τελετουργία, καλλιεργώντας τελικά τον διαλογισμό, την ψυχική ευεξία και την τέχνη του σχεδιασμού" δηλώνει ο Μάικλ Γκραμπ για την τέχνη του.

Απολαύστε την...

H Κίνα απαγόρευσε την μουσουλμανική προσευχή σε δημόσιους χώρους

Πρόστιμα, απαγορεύσεις και περιορισμοί για τους εξτρεμιστές του ισλάμ στην χώρα!

Τον τρόπο για να περιορίσει την ισλαμιστική έξαρση στα εδάφη της βρήκε η κυβέρνηση της Κίνας, απαγορεύοντας τις μουσουλμανικές προσευχές στα δημόσια κτίρια και σχολεία της χώρας.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ισλαμιστές τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και επιτέθηκαν σε αμέριμνους πολίτες με μαχαίρια σε πολυσύχναστη αγορά της επαρχίας Shache, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δεκατέσσερις.

Οἱ τραπεζικοὶ ὀργανισμοὶ εἶναι πιὸ ἐπικίνδυνοι ἀπὸ τοὺς στρατούς.

Οἱ τραπεζικοὶ ὀργανισμοὶ εἶναι πιὸ ἐπικίνδυνοι ἀπὸ τοὺς στρατούς.«Πιστεύω ότι οι τραπεζικοί οργανισμοί είναι πιο επικίνδυνοι για τις ελευθερίες μας απ’ ότι οι στρατοί.
Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος του, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα μεγαλώσουν γύρω από αυτές, θα στερήσουν από του

ς ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».

Βήμα - βήμα τι προβλέπει το Σύνταγμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ  
Από το newsit

Πότε χρειάζονται 200 βουλευτές, πότε 180 και πότε 151ενας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν δεν εκλεγεί ΠτΔ και μέσα σε πόσες μέρες διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές.
Οπως δήλωσε στο Newsit ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Δημητρόπουλος "το Σύνταγμα προβλέπει οτι τουλάχιστον έναν μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ΠτΔ, ο πρόεδρος της Βουλής συγκαλεί το Σώμα προκειμένου να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην παρούσα φάση βέβαια αυτό γίνεται αρκετά νωρίτερα ωστόσο δε νομίζω οτι είμαστε εκτός γράμματος του Συντάγματος.

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Δύσκολο να βρεθούν οι 180 - Ποιοί λένε ότι δεν βγαίνουν τα "κουκιά" - Τα "ναι" και τα "όχι" μέχρι στιγμής

- Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εμφανίζονται απαισιόδοξα για το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές
- Αινιγματική η στάση πολλών ανεξάρτητων βουλευτών στην ψηφοφορία
- Η κυβέρνηση κρέμεται από τα χείλη της ΔΗΜΑΡ
- Πόσα είναι μέχρι στιγμής τα "ναι" και τα "όχι" για την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα - ΠΙΝΑΚΕΣ
Πολύ δύσκολο θεωρείται έως αυτήν την ώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές οι οποίοι στην τρίτη ψηφοφορία θα πούν "ναι" στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στελέχη τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι δεν είναι αισιόδοξοι πως θα βρεθούν οι 180 και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να κατορθώσει να βρεί 180 "πρόθυμους" να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Δήμας, υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον Σταύρο Δήμα επιλέγει η κυβέρνηση ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247. Προηγήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Τον πρώην Επίτροπο και πρώην υπουργό κ. Σταύρο Δήμα, επέλεξε η κυβέρνηση ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κυβερνητικές πήγες επιβεβαίωσαν στο NEWS 247, ότι αυτή θα είναι η επιλογή της κυβέρνησης.
Νωρίτερα ο κ. Δήμας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου. Ο κ. Δήμας σε ερώτηση δημοσιογράφων, αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, απάντησε "θα μιλήσει ο πρόεδρος".

Όταν η Λευκωσία μετατράπηκε σε... Βενετία

Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 70 περιπτώσεις να απεγκλωβίσει οδηγούς αυτοκινήτων - Η βαριά βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στη συγκοινωνία 
Σε Βενετία μετατράπηκε η Λευκωσία μετά από δυνατή βροχή και χαλαζόπτωση που άρχισε το πρωί και εντάθηκε το μεσημέρι. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της παλιάς πόλης με πολλούς δρόμους να έχουν καταστεί απροσπέλαστοι.

Κραχ στο Χρηματιστήριο - Η μεγαλύτερη πτώση από το 1987

Της Έφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση που είχε να δει από το 1987 κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, καθώς δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για την εκλογή.

Μπορεί με τη χθεσινή κίνησή της η κυβέρνηση να έδωσε τέλος στη ψυχοφθόρα αβεβαιότητα του χρονοδιαγράμματος της εκλογής του προέδρου, οι επενδυτές ωστόσο κλήθηκαν να κάνουν discount νωρίτερα του αναμενομένου το «ρίσκο» χώρας.