Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Δύσκολο να βρεθούν οι 180 - Ποιοί λένε ότι δεν βγαίνουν τα "κουκιά" - Τα "ναι" και τα "όχι" μέχρι στιγμής

- Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εμφανίζονται απαισιόδοξα για το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές
- Αινιγματική η στάση πολλών ανεξάρτητων βουλευτών στην ψηφοφορία
- Η κυβέρνηση κρέμεται από τα χείλη της ΔΗΜΑΡ
- Πόσα είναι μέχρι στιγμής τα "ναι" και τα "όχι" για την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα - ΠΙΝΑΚΕΣ
Πολύ δύσκολο θεωρείται έως αυτήν την ώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές οι οποίοι στην τρίτη ψηφοφορία θα πούν "ναι" στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στελέχη τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι δεν είναι αισιόδοξοι πως θα βρεθούν οι 180 και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να κατορθώσει να βρεί 180 "πρόθυμους" να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην πράξη, τότε οι πρόωρες εκλογές είναι προ των πυλών και οι πολίτες θα ψηφίσουν για κυβέρνηση η οποία στην συνέχεια θα επιλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο χάρτης των "ναι" και των "όχι"


Στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών αλλά κυρίως στην ΔΗΜΑΡ, ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προκειμένου να αντλήσει "ναι" για να συμπληρώσει τους 180 βουλευτές που θα απαιτηθούν στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίσει και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ κάποιοι από τους οποίους παρά τα όσα δηλώνουν δημοσίως κάποιοι φλερτάρουν έντονα με την ιδέα του "ναι".


Για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να μην ψηφίσουν 121 βουλευτές. Οπότε το κλειδί βρίσκεται επί της ουσίας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ καθώς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ (71), το ΚΚΕ (12) και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ συμπληρώνουν τον αριθμό που κάνει απαγορευτική την εκλογή.

Μέχρι στιγμής, κάνοντας τις πράξεις, τις οποίες θα κάνουμε μέχρι και την τρίτη ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έχουμε και λέμε:

127+28=155 (127 ΝΔ και 28 ΠΑΣΟΚ), 5+8=13 (5 Ανεξάρτητοι και 8 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές οι Χρήστος Αηδόνης και Μίκα Ιατρίδη, κλίνουν προς το "ναι" αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα την στάση τους. Αντίθετα, σήμερα ο Βασίλης Καπερνάρος έγραψε στο facebook ότι για εκείνον δεν αλλάζει κάτι η υποψηφιότητα Δήμα.

Προσθέτοντας όλα τα παραπάνω φτάνουμε στους 168 βουλευτές.

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι επτά. Από αυτούς οι 5 μπορούν εύκολα να προσμετρηθούν στα "ναι".
Πρόκειται για τους Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην συλλογή υπογραφών για να υπάρξει συναίνεση και να βγεί Πρόεδρος από αυτή την Βουλή. Ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν εξαρτηθεί από την δική του ψήφο δεν θα αρνηθεί να πει το "ναι", ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος έχει πει ότι μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και πρέπει, ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος έχει πει ότι θα ψηφίσει ανάλογα με το πρόσωπο, και η Κατερίνα Μάρκου η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα πει "ναι".

Αίνιγμα παραμένει η στάση του Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που έχουν φύγει από την Χρυσή Αυγή.

Στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές οι οποίοι είναι 17, τα πράγματα είναι ακόμα ανοικτά για κάποιους, ενώ για άλλους είναι ξεκάθαρα. Στα όχι είναι οι: Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Θόδωρος Παραστατίδης, η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη.

ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑΙ ΟΧΙ
ΝΔ 127 127 -
ΣΥΡΙΖΑ 71 - 71
ΠΑΣΟΚ 28 28 -
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 16 - 16
ΑΝΕΛ 12 - 12
ΔΗΜΑΡ 10 - 10
ΚΚΕ 12 - 12

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΨΗΦΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΝΑΙ
ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΝΑΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΝΑΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΑΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΝΑΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ?
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ?

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΝΑΙ ΟΧΙ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ -
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ  -
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ -
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ -
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ  ?
ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ  ?
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ -
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ -
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ -
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ -
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ -
ΠΑΡΗΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ -
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ -
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ -
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ -
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ -


ΠΗΓΗ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου