Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Φωτό)

Η Ελλάδα, ως κοιτίδα πολιτισμού ανά τους αιώνες, είναι πλούσια σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού....

Η UNESCO με την καθιέρωση του θεσμού των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς θέλησε να προστατεύσει και να αναδείξει μνημεία, ομάδες κτισμάτων και χώρους με ιστορική, αισθητική, αρχαιολογική, επιστημονική, εθνολογική ή ανθρωπολογική αξία.

H Telegraph αποθεώνει 17 ελληνικές παραλίες και ας είναι ακόμη χειμώνας (Φωτό)

Τι κι αν είναι Ιανουάριος ακόμη. Τι κι αν οι θερμοκρασίες κάνουν ακόμη και τους χειμερινούς κολυμβητές να το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν βουτήξουν, κάποιοι δεν ξεχνούν τις ελληνικές παραλίες.

Ανάμεσά τους, η Telegraph, που αποφάσισε να μπει από τώρα σε... καλοκαιρινή διάθεση και δημοσίευσε μία λίστα με τις 17 ελληνικές παραλίες τις οποίες θεωρεί καλύτερες. Στην κορυφή των προτιμήσεων, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς.

Και όμως ο Πλούταρχος είχε διασώσει μαρτυρία για ΑΤΙΑ

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι οι μαρτυρίες για εμφανίσεις ΑΤΙΑ είναι αποκλειστικά φαινόμενο της εποχής μας και μάλιστα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, αναφορές υπάρχουν και σε προηγούμενους αιώνες, ενώ ο ίδιος ο Πλούταρχος έχει διασώσει μια τέτοια μαρτυρία εμφάνισης ΑΤΙΑ πάνω από πεδίο μάχης στην αρχαιότητα.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Πλούταρχου «Λεύκολλος», από τους Βίους Παράλληλους, και συνέβη κατά τον Τρίτο Μιθριδατικό Πόλεμο (74-66 π.Χ.).

Η Ευρώπη βουλιάζει…

Αξιωματούχοι της Ε Ε Δηλώνουν ότι η Ευρώπη Βουλιάζει

Με αυτή την αναγγελία τιτλοφορείται ενδιαφέρον σημερινό δημοσίευμα του εγκυρότατου και εξω-συστημικού αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου Zero Hedge, που γράφει τα ακόλουθα:

 
Μετάφραση Μιχ.Στυλιανού:
Από το pentapostagma

Τον Σεπτέμβριο, όταν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επιδίδονταν στη κατάστρωση ενός σχεδίου ποσοστώσεων προς εγκατάσταση εκατομμυρίων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, η Σλοβακία εδήλωσε ότι εάν η Γερμανία εισηγηθεί οικονομικές κυρώσεις εναντίον χωρών που αρνούνται να δεχθούν την καθορισμένη «μερίδα» προσφύγων, αυτό «θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ε Ε».

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Πολυκυκλικότητα Βυζαντίου"(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού: 
"Πολυκυκλικότητα Βυζαντίου"
Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, Λάρνακα.
Κύπρος. Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Συνεντεύξεις του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στην εκπομπή ''Καλή σας μέρα". 
ΡΙΚ 1, 18/01/2016

Τόμσεν - Σόιμπλε σπρώχνουν για νέα ΜοU

Τόμσεν - Σόιμπλε σπρώχνουν για νέα ΜοU - Οι διχογνωμίες των δανειστών Εμπιστευτικό έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ ζητούσε επιπρόσθετα μέτρα ήδη από τον Νοέμβριο. Γιατί το Eurogroup δεν θα εξετάσει το ελληνικό θέμα πριν τον Μάρτιο. Οι παρασκηνιακές κινήσεις Π. Τόμσεν - Β. Σόιμπλε και ποιες χώρες πιέζουν για αναθεώρηση των συμφωνηθέντων. Οι πραγματικοί φόβοι του Ευ. Τσακαλώτου.
Ο σκληροπυρηνικός αξιωματούχος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, επιδιώκει να ανακατέψει την τράπουλα του ελληνικού θέματος. Αντιλαμβάνεται ότι το Ταμείο είναι σε θέση να επιβάλει τους όρους του για να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας μας (με ελάχιστα χρήματα) και με «σύμμαχο» τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτουν πλέον θέμα συμπληρωματικών Memoranda of Understanding -δηλαδή περισσότερων μέτρων πέρα από αυτά που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι- και καταστρώνουν σχέδια τα οποία, εάν περάσουν από το Eurogroup, απειλούν να σπρώξουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προς το καλοκαίρι.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/01/2016) η ΕΜΥ.

Αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια από αργά τη νύχτα σήμερα, Τρίτη (19/01/2016) και από τα νοτιοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (21/01/2016), με κυρία χαρακτηριστικά:

Η εκπληκτική ανακάλυψη ενώ παρακολουθούσαν νυχτερινές φωτογραφίες της Γης από το διάστημα

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης εκπόνησαν πρότζεκτ με την ονομασία "Πόλεις τη νύχτα" ώστε να δημιουργήσουν έκθεση φωτογραφιών της Γης που πάρθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κατά την διάρκεια όμως της συλλογής των συγκεκριμένων φωτογραφιών, παρατήρησαν κάτι εκπληκτικό.
Πρόσεξαν πως οι πόλεις έχουν γίνει πολύ πιο λαμπερές τα τελευταία χρόνια και αιτία είναι η αλλαγή των συμβατικών πηγών φωτισμού με LED. Τα LED μπορεί να είναι πιο οικονομικά όμως ευθύνονται για φωτορύπανση, τα επίπεδα της οποίας έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις.

Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα απειλείται - Ποιοι είναι οι 3 μεγάλοι κίνδυνοι - «Καμπανάκι» από τον σπουδαίο Βρετανό φυσικό

«Μόνο αν ζήσουμε στο διάστημα θα τα καταφέρουμε, αλλά αυτό θα μπορέσει να γίνει σε 100 χρόνια και μέχρι τότε πρέπει να προσέχουμε» η συμβουλή του επιστήμονα
H ανθρωπότητα απειλείται από τους κινδύνους που η ίδια δημιούργησε, προειδοποιεί ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ προτείνοντας τον αποικισμό άλλων κόσμων ο οποίος, όμως δεν θα είναι εφικτός σε λιγότερο από εκατό χρόνια. Κι επειδή αυτό αργεί, μέχρι τότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον πλανήτη μας, υπογραμμίζει ο Βρετανός αστροφυσικός, ο οποίος, μπορεί να είναι εδώ και δεκαετίες παράλυτος και να επικοινωνεί μόνο μέσω ειδικού υπολογιστή, ωστόσο, ταράζει τα νερά κάθε φορά που μιλά για το μέλλον της ανθρωπότητας.